A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

A tél kivételes időszak: arcápolási tippek különböző bőrtípusokra!

Arcápolási tippek különböző bőrtípusokra!

A legtöbben a téli, bőrünkre gyakorolt különféle hatások között többnyire csak a külső hatásokra gondolnak, de bizony vannak ott belsők is. Lássuk, mik is ezek, amikkel telente rendszeresen szembe kell néznünk.

Külső, extrém hatások az arcbőr számára

- Hideg van, és az arcunk az egyetlen, amelyet nem fed ruha – kivéve persze, ha kötelező a maszkviselés, de az meg más, egyéb problémákat vet fel. Igyekszünk a hidegben az arcunkat is védeni, sállal takarjuk el, és jól a homlokunkba húzzuk a sapkát-kapucnit, de az orcáink és a szemünk környéke többnyire szabadon vannak, és ha tehetjük, akkor az orrunk is. Mindannyian elő tudjuk idézni magunkban a hidegtől kipirosodott arcot, ugye? Nos, ez az állapot fokozott terhelés a bőrnek, amivel alapból jól megbirkózna, csakhogy…

 

- Sokkal, de sokkal koszosabb a levegő, mint gondolnánk. A fűtésszezon környezetszennyező hatása, a mikroklímából eredő szmog, az autók által felvert por mind-mind szinte látható réteget képez a bőrön. Próbáld ki, hogy nyáron is vattakoronggal törlöd végig az arcodat, miután bemész az utcáról, és télen is. Ordítani fog a különbség. Fokozhatjuk a koszból eredő problémákat még azzal is, ha extra, de nem megfelelő arctisztító rutint vetünk be, például a munkahelyünkre beérve csapvízzel mossuk le az arcunkat, mert már érezzük, hogy beborítja az utcai por, és utána nem krémezzük vissza – vagy épp nem hordjuk magunknál a megfelelő krémet.

 

- Hideg-meleg, száraz-páradús levegő összevissza és gyors váltakozása. Télen magasabb a külső relatív páratartalom, de a belső terekben lehet extrém száraz is a fűtés és levegőbefúvó rendszerek miatt (például boltokban, áruházakban, plázákban, irodákban, de akár otthon is), így rendszeresen sokkoljuk az arcbőrünket a váltakozó külső viszonyokkal. A bőr sok mindenhez képes alkalmazkodni, de minél kevésbé kényszerítjük erre, annál jobban járunk.

Belső extrém hatások az arcbőr számára – avagy a lelki oldal

- Télen borongósabb a hangulatunk, hiszen rezonálunk a külvilágra. A borongósabb, enyhén depresszív hangulat azonnal megjelenik a bőrünkön, eleve már az arckifejezésünk is másabb ráncokba tud formálódni, mint mondjuk nyáron, a napsütéses terepet szemlélve. Ami benn, az kinn – ahogy érzed magad, az biztosan meg fog jelenni a bőrödön.

- Télen több a stressz is, illetve kevesebb lehetőségünk van tőle megszabadulni: lehet, hogy télen rendszeresen eljársz ide-oda, de ott emberek lesznek, akik lehet, hogy nem érzékeled, de a szervezeted számára stresszt fognak jelenteni. (Hogy vírusokról már ne is beszéljünk…)

És akkor ott vannak a különböző bőrtípusok, amik különbözőképp reagálnak a felsorolt kihívások tetszőleges kombinációira.

Elöljáróban kijelenthetjük, hogy egyetlen bőrtípusnak sem barátja a tél.

A száraz bőrűek kivörösödő, hámló, ekcémaszerű tünetekkel szembesülhetnek, amikre a jól bevált hidratáló illetve zsíros készítményeik biztosan nem fognak megoldást adni. Ezekre ugyanis majdnem, hogy bőrgyógyászati minőségre van szükség, és a MediNatural niacinamide-os terméketől pont ezt kapod.

A normál bőrűek változatos tünetekkel szembesülhetnek, mert az arcbőrük elmozdulhat a száraz és a zsíros felé is, de beléphet a kombinált bőr kihívása is az életükbe. Hogy ennek szélsőségeit elkerüld, alkalmazd a szuperhatékony C-vitaminos arctisztítónkat, amivel a normál egyensúlyt gyorsan visszaállíthatod, biztonsági megoldásként pedig a C-vitaminos hidratáló arckrémünket.

A zsíros bőrűeknél telente könnyen megjelenhetnek a pattanások, ez ellen komplett megoldáscsomagunk segíthet. Alap arcápolási rutin zsíros bőrre 

Kombinált bőrűek is szembesülhetnek változásokkal: az addig megszokott rutin felborul, ahol zsíros volt, ott esetleg normállá válik, az addig normál részeken pedig szárazzá, vagy fordítva. Alapvetően lehet maradni a kombinált bőrtípusra ajánlott termékeinknél, de mindenképp oda kell figyelni a változás konkrétumaira. Itt találod a kombinált bőrre való termékeink válogatását. 

Az érzékeny bőrűek arcbőre van a legnagyobb veszélyben alapvetően. Bármi is történik a bőrükkel a téli zimankó és a borongós lelkiállapot hatására, az érzékenység nem múlik el, hanem még fokozódhat is. Mindenképp célzott megoldást javaslunk az érzékeny bőrűeknek, mert ez a megelőzésben is segíteni fog.

A tél az öregedésen sem segít, sőt! Az érett, enyhén már megereszkedő bőr esetén is visszatérhetnek a fenti kihívások (amikkel az utóbbi évtizedben azért már jó eséllyel nem kellett napi szinten küzdeni) továbbá a meglévő ráncok nemhogy múlnának, hanem még hangsúlyosabbá válhatnak a zord hidegben és a szmogos, csatakos levegő hatására. Ha nem akarod a véletlenre bízni ezt a telet, használd a prémium megoldásunkat! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging