A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

BŐRTÍPUS SZERINT

Minden bőrnek egyedi kezelésre van szüksége, olyan hatóanyagokra, amik támogatják a bőrműködést, intenzíven hidratálnak, regenerálnak, megoldást nyújtanak bőrproblémák esetén is.
Bármelyik bőrtípusba tartozol, nálunk biztosan megtalálod az összes olyan natúrkozmetikumot, amiből ki tudod választani a saját arcápolási rutinodhoz szükséges termékeket.
Válassz a bőrtípusodnak megfelelő MediNatural kozmetikumok közül és tapasztald meg, ahogy bőröd egyre egészségesebb és szebb lesz!

Miért van többféle bőrtípus?

Mindenki hidratált, sima, feszes, problémáktól mentes arcbőrre vágyik. Ezt hívjuk normál bőrtípusnak, ami valljuk be keveseknek adatik meg. Az áhított „bababőr” a nevéből is kitűnik, hogy leginkább a korai időszakra, kisgyermekkorra jellemző. Később a különböző külső hatások, az életmód, a táplálkozás, a szervezetben bekövetkező változások mind hatással vannak a bőrműködésre is. Ezáltal kialakulnak az eltérő tulajdonságokkal rendelkező bőrtípusok, amik jellemzőik alapján 6 fő csoportba sorolhatóak:

• normál bőr
• zsíros, pattanásos bőr
• száraz bőr
• érett, feszességét vesztett bőr
• kombinált bőr
• kipirosodásra hajlamos, érzékeny bőr

Azonosítsd be a bőrtípusodat!

Mivel minden bőr egyedi ápolást és személyre szabott kezelést igényel, ezért érdemes meghatározni milyen bőrtípusba tartozol.
Nézd át az egyes bőrtípusok főbb jellemzőit, és válaszd ki amelyik leginkább illik az arcbőrödre. Utána válassz a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumok közül, amik kimondottan a te bőrödre kínálnak hatékony megoldást!  Így olyan arcápolási rutint tudsz kialakítani, amivel támogatni, segíteni tudod a bőrműködést és látványos eredményt érhetsz el.


Normál bőr:

Kinézete: üde, vérkeringése jó, nincsenek tágult hajszálerek, sima és problémamentes
Pórusok: zártak
Tapintása: bársonyos
Faggyú termelődése: optimális, nincs zsíros vagy száraz érzet
Mitesszer, pattanás: nincs vagy elvétve pár mitesszer az orron, állon
Hámréteg víztartalma: optimális, a bőr kellően hidratált (kis mértékű felszíni vízhiány előfordulhat, ami több folyadék fogyasztásával és hidratáló készítmények alkalmazásával megszüntethető)
Feszesség, rugalmasság: megfelelő, a bőr feszes és rugalmas
Érzékenység: nincs

Zsíros bőr:

Kinézete: olajosan fénylő vagy zsíros korpás, az orrhajlatban, állon, orcán tágult hajszálerek előfordulhatnak
Pórusok: tágak
Tapintása: olajos szeborrea esetén zsíros, korpás szeborrea esetén érdes, korpázóan hámló
Faggyú termelődése: fokozott, a kelleténél több kerül a bőr felszínére
Mitesszer, pattanás: olajos szeborrea esetén lágy mitesszer és pattanás kialakulása gyakori, korpás szeborrea esetén kemény, fehér vagy fekete, nehezen eltávolítható mitesszerek találhatóak az arcon
Hámréteg víztartalma: a hidratáció általában csökkent, a bőr felszíne vízhiányos
Feszesség, rugalmasság: életkortól függően változó
Érzékenység: lokálisan, a gyulladás, pattanás területén, illetve külső hatásokra húzódó érzés előfordulhat

Száraz bőr:

Kinézete: gyakoriak a tágult hajszálerek, pirosság
Pórusok: többnyire zártak
Tapintása: púderesen hámló vagy érdes
Faggyú termelődése: általában csökkent
Mitesszer, pattanás: esetleg a T-vonalban lehet néhány apró mitesszer
Hámréteg víztartalma: dehidratált, a bőr nedvességmegtartó képessége nem megfelelő, ráncosodásra hajlamos 
Feszesség, rugalmasság: először főleg a szemkörnyéken, később más területeken is csökken
Érzékenység: gyakran kipirosodik, külső hatásokra (hideg, meleg, szél, vizes lemosás) fokozottan reagál, sokszor húzódik, viszket, esetleg gyulladt

Érett, feszességét vesztett bőr:

Kinézete: általában színe fakó, a vérkeringés nem megfelelő, a bőr petyhüdt
Pórusok: többnyire zártak
Tapintása: púderes vagy kissé érdes
Faggyú termelődése: csökkent, ezért a bőr nedvességmegtartó képessége nem megfelelő, a bőrfelszín száraz
Mitesszer, pattanás: esetleg a T-vonalban lehet néhány apró mitesszer
Bőr víztartalma: a hám- és az irharétegben is erősen csökkent, ezért gyakoriak a mélyebb ráncok
Feszesség, rugalmasság: csökkent, a bőr több területen megereszkedett, a szemek és száj környékén sok apró ránc jellemző
Érzékenység: változó

Kombinált bőr:

A leggyakoribb kombinációk a T-vonalban (homlok, orr, áll) zsíros, máshol normál, illetve a T-vonalban zsíros, egyéb területeken száraz bőr. Ennél a bőrtípusnál fontos a leginkább problémás terület megfelelő kezelése.

Érzékeny bőr:

A normál bőrön kívül bármelyik bőrtípus mellé társulhat érzékenység. Ilyenkor gyakoriak a tágult hajszálerek, piros foltok, kisebb- nagyobb mértékű gyulladások, ide tartozik a rozaceás bőr is.
Külső hatások, viszontagságos időjárás, vizes lemosás, masszázs megviseli. Sokszor húzódik, viszket, égő fájdalom is jelentkezhet. 
A bőrműködés nem megfelelő, a hámréteg könnyen kiszárad, ami tovább fokozza az érzékenységet. 

Érdemes tisztázni néhány fontos tényezőt a bőrtípusokkal és kezelésükkel kapcsolatban

• Sokan összekeverik a korpás szeborreás és a száraz bőrtípusokat, mert mindkettőre jellemző a púderes vagy korpázó hámlás, az érzékenység, húzódó érzés. Onnan lehet megkülönböztetni a kettőt, hogy korpás szeborrea esetén tág pórusokkal és mitesszerekkel találkozunk, az igazi száraz (víz- és zsírhiányos) bőrnél a pórusok zártak.

• Nagyon ritka az olyan bőr, ami kizárólag egyféle típusba tartozik. Hiszen például az életkor előrehaladtával fokozatosan alakul át a zsíros bőr. Ezért gyakran előfordul, hogy a T-vonal még zsíros, miközben az arc más részei már víz- és zsírhiányossá váltak. Ebben az esetben a különböző területeket érdemes más-más hatóanyagokkal kezelni.

• A bőr mindig tükrözi a szervezetben zajló folyamatokat, bőrproblémák esetén nagyon fontos felülvizsgálni az életmódot, a táplálkozást, a folyadékfogyasztást, a stresszhatásokat. Gyulladások, rozacea, akné esetén utána kell járni a kiváltó okoknak, mert csak így születhet igazi megoldás ezekre a kellemetlen tünetekre.

• Mint mindenben, a bőrápolásban is fontos a rendszeresség, hiszen csak így tudják kifejteni jótékony hatásukat a kozmetikumok.

• A Medinatural termékek között sok olyan készítmény található, amelyet több bőrtípus esetén is ajánlunk. Hiszen a legtöbb természetes összetevő, aktív hatóanyag egyensúlyba hozza, támogatja a bőrműködést.
Mindig a tapasztalat mutatja meg, hogy kinek melyik termék válik be a legjobban, melyik kínálja azt az eredményt, amit elvársz tőle. Nem nyúlhatsz mellé a termékek kiválasztásakor, egyrészt segítünk, ha teljesen bizonytalan vagy, másrészt ezek a natúrkozmetikumok biztonságosan használhatóak a mindennapi bőrápolás során.

A bőrtípus meghatározása után ismerd meg hogy néz ki pontosan a helyes arcápolási rutin a mindennapokban!
   

1. Letisztítás: Az arcbőrödet alaposan meg kell szabadítanod a rárakódott szennyeződésektől, a sminkszerektől, illetve a bőrműködés során természetesen kiválasztódott anyagoktól. Ez az előkészítő művelet biztosítja, hogy az utána felvitt kozmetikumok fel tudjanak szívódni és kifejthessék jótékony hatásukat.

2. Hámlasztás: Az esti arcápolási rutin során ajánlott alkalmazni, hidratálja, puhítja a bőrfelszínt és segít eltávolítani az elhalt, felesleges hámsejteket.

3. Szérum felvitele: Ezek a szuper kozmetikumok olyan tömény hatóanyag koncentrátumok, amik a bőr legmélyebb rétegeiben is kifejtik jótékony hatásukat, regeneráló, bőrmegújító hatásúak.

4. Arckrém nappalra és éjszakára: A bőrápolási rutin alap készítményei, amelyek intenzíven hidratálnak, aktív tápanyagokkal látják el a bőrt.

5. Szemkörnyék ápolás: A szem környékén lévő bőr rendszeres kezelése nagyon fontos, hogy megelőzzük, illetve halványítsuk a ráncokat, a szem alatti karikákat és tápláljuk ezt az érzékeny területet.
    6. Kiegészítő arcápolás: A tiszta növényi olajok olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek puhítják, simítják a bőrt, megakadályozzák a vízvesztést és extra tápláló hatással bírnak.

7. Extra heti rutin: A könnyen felvihető, selymes krémpakolások hidratálnak, táplálnak, kisimítják a ráncokat és helyreállítják a bőrműködést.

Ebből a kezelési sorból is láthatod, hogy a MediNatural kozmetikumok által mindent meg tudsz valósítani, ami a bőrápoláshoz szükséges. 

Reméljük sok hasznos információval tudtunk szolgálni ahhoz, hogy meghatározd a bőrtípusodat, most eljött az ideje, hogy kiválaszd a neked megfelelő MediNatural kozmetikumaidat!
 

Keresés