A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü
Itt jársz most: Kezdőlap >

Illóolaj

Illóolaj ♥ egy csepp varázslat!

Illóolaj a természettől Neked!

Szeretnél az illóolajok bűbájos erejével mesés hangulatot varázsolni a kuckódba?

Vagy Te is az aromaterápia örömét keresed?
Segítünk! Csavard le a kupakot és engedd ki, érezd és élvezd ezernyi növény illatának jótékony hatását, mely lelked és tested egyaránt áthatja. 

A MediNatural illóolajok igazi csodák, fantasztikus erejükkel - amit  a természet által birtokolnak - jobbá teszik majd a világod  

Aromaterápia Aromaterápia
Üdvözöllek az aromaterápia csodálatos világában♥
Illóolaj keverékek Illóolaj keverékek
Kizárólag természetes illóolajokból úgy állítottuk össze ezeket az illat esszenciákat, keverékeket, hogy egymás hatását erősítve hatékony segítőid legyenek az aromaterápia világában.
XXL illóolajok XXL illóolajok
A legkedveltebb MediNatural illóolajok Praktikus, gazdaságos kiszerelésben!
Rendezés:

Intenzív virágillatú, 100%-ban tiszta különlegesség a leghatásosabb harmóniateremtő illóolaj 

1.990 Ft
Bizsergetően jeges felfrissülést tartogat számodra  igazi „ébresztő” olaj. Friss mentolos illatát beszippantva átjárja a testüregeket, kitisztítja azokat, javítva a légzés hatékonyságát.
1.090 Ft
A Rozmaringolaj az emlékek illóolaja éberré tesz, és megtisztítja az érzékeidet, a hajápolás egyik legdinamikusabb illóolaja
1.399 Ft
 Viszlát visszér → Jó hatással van a vénás és nyirokrendszeri keringésre, ezért különösen hatékony a koz­metológiailag zavaró seprűvéna tágulat, ill. visszeres „nehézláb-érzés” kezelésére készült bőrápoló olajok hatóanyagaként. 
1.690 Ft
Varázsold magad köré a citrus ligetek mámorító illatát A citrom illóolaj kincs a szépségnek és léleknek egyaránt. Nem csak aromaterapeuták esetében alapvető része a készletnek, de bármely háztartásban kozmetikában alkalmas a mindennapos használatra.
999 Ft
Édes, fűszeres, gyümölcsös illata a citrusos jegyeivel nyugtat, felfrissít és harmóniát teremt. Markáns fertőtlenítő, gombaölő, és vírusölő tulajdonságát fel lehet használni arra, hogy a megfázásos, köhögéses időszakot segítsen átvészelni.
1.199 Ft

ILLÓOLAJ → Jó ha tudod - száraz tények az illóolajokról!


►  MediNatural illóolajok fizikai, kémiai, mikrobiológiai megfelelőségi vizsgálatnak alávetett, laboratóriumban bevizsgált 100%-os természetes illóolajok, amelyek semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak!

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobb minőségben és terápiás szempontból a leghatékonyabb gyógynövényekből nyert illóolajok kerüljenek a MediNatural márkanév alatt az üvegcsékbe! A Természettől Neked!

 

Az illóolaj használata az aromaterápia a  civilizációval egyidős - célja lehet a felfrissítés,  relaxálás vagy akár a csábítás, de a testápolás és a gyógyítás is.

  Javítják közérzeted
  Illatosítanak és szagtalanítanak
  Fertőtlenítik a levegőt
  Megfázás esetén oldják a nyálkát és könnyítik a légzést
  Elpusztítják a baktériumokat
  Bőrápoló olajban elkeverve tisztítják és ápolják a bőröd

 

Az illóolaj igazi csoda! Hogy miben rejlik az ereje?   

Az aromás növények a tápláló föld és víz, valamint az éltető nap sugarait és melegét használják fel a fotoszintézishez, amely során az úgynevezett kiválasztó-sejtekben ( idioblasztokban) illateszenciák (illóolaj, balzsam) jönnek létre. 

Ezek a természetes illatok magukhoz csábítják a hasznos rovarokat, hogy beporozzák, megtermékenyítsék őket, viszont elűzik a kevésbé barátságos rovarokat, amelyek nem kívánatosak.

Az aromás növény kiválasztó sejtjei az ágakban, vesszőben, de leginkább a növény felszíni részén, a virágokban vagy leveleken találhatók. 

Az ebből kinyert illóolaj úgy tartják, a növény életerejének, energiájának hordozója,  mely az adott növény életében fontos szerepet tölt be, gyakran úgy is emlegetik, mint a növény illatos szívét, életenergiáját vagy lelkét, mely az adott növény életében fontos szerepet tölt be. 


Ezt a esszenciát fajtától függően 3 fő eljárással nyerik ki melynek során keletkezik az illóolaj

 

Víz-gőz desztillációval, préseléssel, oldószeres kivonással. Ezek az illatanyagok a levegőbe kerülve a kinyert növényre jellemző tulajdonságokkal, illattal rendelkeznek.

A 100 %-os természetes illóolaj értékét a hatóanyagokban gazdagsága adja. Mivel az illóolaj a növény valódi esszenciáját tartalmazza, csak kis mennyiséget kell belőle használni.

 

Az illóolaj kinyerése 

 

Az illóolaj előállításának módját mindig az a növényi rész határozza meg, melyikből az olaját nyerik. Az illóolaj kinyerése a növényi nyersanyagtól függően elsősorban víz- vagy vízgőz-desztillációval, préseléssel történik.


illóolaj →víz-gőz desztilláció


A növényi részeket közvetlenül a vízzel együtt forralják, illetve megfelelő berendezésben előállított gőztérbe helyezik a gőz magával ragadja az illóolajat, amelyet hűtőrendszerben kondenzálnak; a szedőben az illóolaj sűrűség szerint elkülönül a víztől.

Régóta ismert népi gyógymód is  hasonlít a  vízgőz-desztillációhoz, amikor a forró vízbe kamillavirágot tesszünk, és a gőze fölé hajolva inhalálunk, azaz a gőzzel magával ragadott illóolajat belélegezzük

a levelek és a hajtások desztillációjával az eukaliptusz illóolaj, míg a virágokból a levendula illóolaj nyerhető.

illóolaj → hideg sajtolás


Az illóolajban gazdag növényi részekből gyakorta préselés útján nyerik az illóolajat. Főleg a citrusfélék terméseinek héja esetében. 

Eljárás: a növényi nyersanyagot zúzás után présekkel sajtolják, majd az extraktumot tisztítják (ülepítés, szűrés stb.)

Előnye: legkíméletesebb eljárás (hő, vízgőz nem károsítja) Alkalmazása: narancs illóolaj, citrom illóolaj, grapefruit illóolaj, mandarin illóolaj

 

Hogyan hat a természetes illóolaj?


Állítanak elő mesterséges olajat is, de ezek nem tartalmazzák a valódi illóolaj összetevőit, ezért a szintetikus olaj aromaterápiás célra alkalmatlan.


 


Az illóolaj pozitív irányban befolyásolja az ember lelki és testi egyensúlyát, közérzetét, 

mert megvan az a képessége, hogy közvetlenül az agy limbikus rendszerére gyakorol jótékony hatást, 

beindítva számos fiziológiai és pszichikai folyamatot.


Ez a hatásmechanizmus elsősorban az illóolaj belégzése által indul meg. Az aromalámpába vagy a párologtatóba cseppentet illóolaj egyszerre frissítheti fel az egész helyiség levegőjét, ezzel kellemes illatot csalva otthonunkban. A párologtatás során pár csepp illóolaj az aromalámpa vagy párologtató vízzel töltött részébe cseppentve, a helyiség légterébe párolog. A kellemes alvás érdekében például a levendula vagy és mandarin illóolaj párologtatása,csodás választás.A megfázásos időszakban  praktikus naponta többször az illóolaj párologtatás, ezzel a levegőben terjedő kórokozók fejlődéséhez kedvezőtlen körülményeket teremtünk és az immunrendszerünk működését is serkentjük.

 A szoba légterének fertőtlenítése céljából például megfelelő választás a citrom illóolaj, az eukaliptusz illóolaj, a levendula illóolaj párologtatás. 

A levegő frissítéséhez alkalmazható radiátorra elhelyezett párologtató vagy aromalámpa, de akár pumpás permetező is. Ez utóbbinál egy pumpás permetezőben 250 ml vízhez kb. 7-8 csepp illóolaj adható, majd összerázás után a levegőbe permetezhető. 
 

Az illóolaj felhasználásával kapcsolatos biztonsági tudnivalók!


Az aromaterápia alkalmazásával, az illóolajok használatával kapcsolatos biztonsági tudnivalók:

 

Mivel az aromaterápia során alkalmazott illóolaj erősen koncentrált formában előállított és forgalmazott szer, ezért alkalmazásánál néhány alapvető biztonsági előírást  fontos szem előtt tartanod, annak érdekében, hogy az aromaterápiának csak a kedvező hatásait élvezhesd.


Az illóolajokat  ne alkalmazzd a bőrön hígítatlan formában.  Van néhány kivétel, de az ilyen alkalmazáshoz tapasztalt felhasználónak kell lenni, vagy aromaterápiás szakemberrel konzultálva, csak annak javaslatára használd az illóolajokat hígítatlanul.
 
 
Egyes illóolaj túlérzékenységet vagy allergiás reakciókat válthatnak ki. Ha első alkalommal használsz egy illóolajat, kis felületen kend a bőrödre hígítva, majd várj 24 órát. Amennyiben nem lépnek fel allergiás tünetek, bőrirritáció, nyugodtan alkalmazhatod a készítményt.


Az illóolajokból mindig csak az előírt, vagy a csomagoláson feltüntetett mennyiséget használd
 Ügyelj arra, hogy az illóolaj ne kerülhessenek gyerek kezébe, tárolásuknál olyan körültekintéssel járj el, mint a gyógyszerek esetében.
 
 
Az illóolajokat csak olyan esetben alkalmazd belsőleg, ha előtte aromaterapeutával, vagy az aromaterápiában jártas orvossal konzultáltál!

Egyes illóolajok használatát kerülni kell a terhesség alatt, asztma, epilepszia, vagy más egészségügyi problémák, tünetek esetén.

Az aromaterápia tehát az adagolásra vonatkozó, és az alkalmazással kapcsolatos javaslatokat, előírásokat figyelembe véve egy kellemes, és sokrétű terápiás módszer.

Keresés