A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Arcápolási rutin feszességét vesztett bőrre

A Feszességét vesztett bőr: rugalmatlan, a bőr megereszkedett, mélyebb ráncok jellemzik, a felszíne száraz, az arcszín fakó.
Ápolása: Feladat a bőr mélyebb rétegében található kollagén- és elasztintermelés stimulálása, valamint a megfelelő hidratálás. 
Rendezés:
A bőr víztartalma határozza meg, hogy a bőr mennyire feszes és rugalmas. Nagyon fontos a hám- és irharéteg megfelelő hidratálása, táplálása. 
13.499 Ft
értékelés: 5 / 5 csillag!(40)
 Nagyon fontos a szemkörnyéki bőr táplálása, amivel elérhető, hogy a ráncok mélysége csökkenjen, és a bőr feszesebbé váljon. Éppen ezért ebbe a csomagba 
24.999 Ft
értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
A legtöbb, amit a megfáradt bőrnek nyújthatsz! Alapos tisztítás, kíméletes és egyben bőrpuhító hámlasztás, a reggeli és esti arcápoló programhoz is megfelelő
29.999 Ft
értékelés: 5 / 5 csillag!(16)

Miért csökken a bőr feszessége és hogyan fokozható?

Alakíts ki olyan arcápolási rutint, amiben regeneráló, tápláló, mélyhidratáló kozmetikumok találhatók, így a bőröd egyre feszesebbé, rugalmasabbá válik.

A bőr irharétegében találhatóak a feszességet biztosító kollagén rostok és a rugalmasságért felelős elasztikus rostok. Ezek mennyiségétől és a körülöttük lévő kocsonyás, magas víztartalmú állománytól függ, hogy a bőr sima, fiatalos vagy éppen megereszkedett és ráncos. A kor előrehaladtával mindenképpen csökken a bőr víztartalma és a rostok száma is megcsappan. A folyamat bizonyos mértékig befolyásolható, egyrészt az életmóddal, másrészt célzott kezelésekkel.
Pozitív hatású a bőrműködésre is az elegendő folyadék és a tápanyagok, főleg az A, E, C vitamin, a béta-karotin, az omega zsírsavak, a szelén és a jó minőségű kollagén bevitele. Ezeket változatos táplálkozással, sok friss zöldség és gyümölcs, valamint kevés, de minőségi hús fogyasztásával tudjuk megvalósítani. 
A bőr feszesítését masszázzsal, arctornával és természetes kozmetikumokkal is fokozhatjuk.

Keresés