A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

​Hogyan bírjuk gyorsabb növekedésre a hajunkat?

Gondi József
2018. 02. 05. 18:55:06

Te is tehetsz annak érdekében, hogy a tincsek gyorsabban nőjenek és egészségesek maradjanak.
 A nőiség egyik legfontosabb jelképe a dúsan omló, hosszú haj 


Bár talán még ennél is fontosabb jellemző a nők esetében és a haj vonatkozásában az, hogy folyton hol rövidre vágatják, hol megnövesztik, a kettő között pedig siránkoznak és módszereket keresnek a haj növekedésének gyorsítására.

A haj növekedésének felgyorsulása tulajdonképpen csak „tünete” annak, hogy a testünk és ezen belül a fejbőrünk a hajunkkal karöltve jól van, egészséges és a megfelelő táplálást kapja.

Így ha azokat az ápolási lépéseket és táplálási intézkedéseket megtesszük, amelyeket a haj egészsége érdekében amúgy is megtennénk, látni fogjuk a növekedést a haj fényessége, dúsulása, tartásának javulása mellett.

A haj átlagosan 1-2 centimétert nő havonta, amelyből néhány havonta érdemes 2-3 millimétert levágatni. Ha egészségesen tartjuk a hajvégeket, attól ugyan a növekedés nem fog felgyorsulni, de nem kell később extrém hosszat levágni csak azért, mert csúnyán szét van töredezve.


Vitamindús táplálkozással a szép hajért


A haj keratinból épül fel, amely egyfajta fehérje. Emiatt érdemes a táplálkozásunkban is növelni az aminosavak arányát. A haj sejtjei a hajhagymákban termelődnek, amelyek a fejbőr pórusaiban helyezkednek el.

Ezek tápanyagellátása nagyban függ a vérellátásuktól (hiszen mind a szükséges tápanyagokat, mind az oxigént az erek szállítják oda), ezért egyértelmű, hogy ha fokozott vas-fogyasztással teszünk a szív- és érrendszer egészségéért, akkor a hajunkért is sokat tettünk.
 

Hajnövekedés gyorsítás természetes módon

A hajnövekedést közvetlenül is serkenthetjük a fejbőr ápolása révén. A masszírozás itt is segíti a vérkeringés javulását, a kötőszövetek erősödését. A vérellátás minőségét a fej melegen tartása is javítja, így figyeljünk mindig oda, hogy ne hagyjuk kihűlni a fejünket, hideg időben hordjunk sapkát és ne menjünk vizes hajjal hideg levegőre.

Vannak olyan gyógynövények, amelyekkel egyszerre oldhatjuk meg a fejbőr táplálását és vérkeringésének/méregtelenítésének fokozását. Ilyen például a csalán, a rozmaring, zsurló, bojtorján. Főzzünk ezekből teát, majd ha langyosra hűlt, a hajmosás utolsó lépéseként öblítsük át vele a hajunkat és a fejbőrt. Természetesen nem kell lemosni!

 

Tápláló hajpakolás

Jót tehet a fejbőrnek a hajmosást megelőző, tápláló pakolás.
Ehhez használhatsz olyan kiváló hatású haj- és fejbőr-ápoló olajakat mint az argán- és az avokádó-olaj. Ezeket keverheted, de egymagukban is tökéletes ápolást nyújtanak, ha fejmosás előtt bedörzsölöd a fejbőrbe (esetleg a hajvégekbe is) és húsz percig hagyod hatni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás Blog

Keresés