A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Fényvédő arckrém

Széles spektrumú 100% fizikai fényvédelemmel gondoskodhatsz a bőröd egészségének és fiatalságának megőrzéséről! A MediNatural fényvédő arckrémmel biztonságosan, természetesen védekezhetsz a nap káros UVA és UVB sugarai ellen.
Rendezés:
Magas fényvédelmet biztosít az UVA, UVB, IR, és a mesterséges kék fény káros hatásai ellen. Könnyen eloszlik és azonnal beleolvad a bőrbe, zsíros érzet és fehér réteg nélkül.
6.499 Ft
Széles spektrumú 100% fizikai (nem-nano) fényvédelem a nap káros UVA és UVB sugarai ellen 
5.999 Ft

 A megfelelő fényvédelem kiemelten fontos szerepet tölt be a hatékony bőrápolási rutinban. A legjobb fizikai fényvédő arckrém biztonságos védelmet nyújt a nap káros hatásai ellen és igazi anti-aging natúrkozmetikum.

Mivel a napsugárzás káros hatásait a legjobb fizikai fényvédőkkel, antioxidáns növényi kivonatokkal, természetes alapanyagokkal, ráadásul tartósító- és illatszerek nélkül is ki lehet védeni, ezért ne elégedj meg kevesebbel! Ahogy a többi termékünkben, így a fényvédő arckrémünkben sem fogsz találkozni parabénekkel, kőolaj származékokkal, allergiát okozó illatanyagokkal, színezékekkel, irritáló mesterséges vegyületekkel!

Napfényre szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig és milyen mennyiségű UV sugárzás éri a bőrünket.

Az UV-A a sugárzás mintegy 90%-át teszi ki, hosszabb hullámhossz révén könnyebben áthatol a bolygó atmoszféráján és az ablaküvegen is. A bőr mélyebb rétegeibe jutva, oxidatív hatása révén elősegíti a bőr öregedését, ráncosodását, roncsolja a kollagén és elasztikus rostokat, ezáltal a bőr elveszíti feszességét, rugalmasságát.

Az UV-B a sugárzásnak csupán 4-5%-át teszi ki, a felső bőrrétegben pigmentfoltokat, pirosodást, gyulladást okozhat, ami káros folyamatokat is beindíthat.

 

Milyen fényvédőkkel védekezhetünk a nap káros UV sugarai ellen?

 

A fényvédő szerek két fő csoportját különböztetjük meg: kémiai és fizikai fényvédőt tartalmazó kozmetikumok.

Mivel küldetésünknek tekintjük, hogy kizárólag a szervezetünkre és a környezetre veszélytelen, a bőrre jótékony hatású alkotóelemeket használjunk, ezért kémiai fényvédők nem kerülhettek bele fényvédő termékünkbe.

 

Miért jelent kockázatot a kémiai fényvédők használata, ami miatt nem alkalmazzuk?

 

• Úgy hatnak, hogy elnyelik a beeső fénysugarakat, majd a bőrben elbomlanak. Az elnyelt energiát a molekula alacsonyabb energiájú fotonok formájában kibocsájtja és/vagy reakcióba lép környező más molekulákkal. Mivel ezek a molekulák oldott állapotban vannak jelen az ilyen hatóanyagot tartalmazó készítményekben, ezért nagyobb mértékben tudnak a bőrön keresztül felszívódni, ami miatt bekerülhetnek a véráramba. A legújabb vizsgálatok szerint átjutnak az agy-ér gáton és a placentán is.

• A kémiai fényvédős napozószerekben számtalan szintetikus vegyület található, rengeteg kombináció jöhet létre a sok bőrre kerülő anyag között, amik UV hatásra kiszámíthatatlan reakcióba lépnek a szervezettel, ez káros anyagok, szabad gyökök keletkezéséhez vezethet, de helyileg is okozhatnak azonnali bőrirritációt.

• A kémiai fényvédők és egyéb vegyületek reakciója a bőr belsejében történik, a melléktermékek károsíthatják a bőr szerkezetét, fényérzékenység alakulhat ki, és növelhetik a bőrrák kockázatát. Egyes kísérletek szerint a májat is terhelik, sőt állatkísérleteknél megfigyelték, hogy negatív hatással vannak a hormonháztartásra.

• Ezek az anyagok nem csak közvetlenül, hanem közvetve is veszélyt jelenthetnek, mivel fürdőzés közben a bőrről lemosódva, valamint a szennyvízzel a természetes vizekbe kerülve idővel a fogyasztásra kerülő halakban is felhalmozódhatnak. Több ország is betiltotta a kémiai fényvédőt és káros szintetikus vegyületeket tartalmazó napozószereket, mivel a korallok pusztulását is okozhatják.

 

Milyen hatékony és bőrvédő anyagokat tartalmaz a MediNatural fényvédő arckrém, amit biztonsággal és nyugodt szívvel használhatsz?

 

Az UV sugárzás elleni védelemhez kizárólag fizikai fényvédőket használunk. Ezekkel egyrészt csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, nem ártunk velük sem a vízivilágnak, sem az emberek egészségének. Nevükből adódóan nem szívódnak fel, a bőr felületén maradnak, visszaverik a fénysugarakat a bőr felszínéről, így blokkolva az UV-A és UV-B sugarak nagy részét.

A titan-dioxid és a cink-oxid (Non-Nano méretű!) széles spektrumú UV védelmet biztosítanak, csökkentik a sugárzás által indukált szabadgyökök termelését a bőr mélyebb rétegeiben, nem okoznak irritációt és allergiát, nem tömítik el a pórusokat.

A fényvédőben lévő természetes növényi olajok, vajak táplálják, ápolják és hidratálják a bőrt, valamint elősegítik a fizikai fényvédők szétterülését a bőr felületén. Az erőteljes antioxidáns tulajdonságú bisabolol gátolja a bőr öregedését, segít csökkenteni a ráncok és pigmentfoltok kialakulását, nyugtató hatásánál fogva napégés, bőrpír esetén is ideális választás a fényvédő arckrémbe.

 

Beszéljünk picit a faktorszámról!

 

A MediNatural Anti-Aging fényvédő arckrém SPF40, ami azt jelenti, hogy a Sun Protection Factor, azaz „fényvédő faktor“ 40-es. Ez egy olyan mutató, amely jelzi, hogy mennyi ideig lehet biztonságosan a napon tartózkodni leégés nélkül. Például, ha 10 perc alatt leégsz, akkor SPF40 fényvédő krémmel 400 percet tartózkodhatsz a napon leégés nélkül. Ne feledd azonban, hogy ez függ a bőrtípustól, az alapszíntől, az előnapozás mértékétől és az aktuális UV sugárzás erősségétől is. Alkalmazd a mindennapi használatra szánt fényvédő hidratáló arckrémet, ezáltal megvédheted bőrödet a nap károsító hatásaitól és biztosíthatod arcbőröd fiatalos megjelenését.

Keresés