A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Fényvédő arckrém

Széles spektrumú, magas szintű fényvédelemmel gondoskodhatsz a bőröd egészségének és fiatalságának megőrzéséről! A MediNatural fényvédő arckrémek mindennapos használatával biztonságosan, természetesen védekezhetsz a nap káros UVA, UVB, IR sugarai és a monitorok által kibocsátott mesterséges kék fény ellen.
Rendezés:

Superior YouthLock SPF30 Őssejtes hidratáló fényvédő arckrém

luxus minőségű anti-aging arcápolás és fényvédelem | A fiatalság megőrzésének kulcsa!
12.990 Ft
(26)

SPF30 Ránctalanító fényvédő arckrém

dermatológiailag tesztelt, bőrsimító, ránctalanító nappali hidratáló krém
6.799 Ft
(59)

A megfelelő fényvédelem kiemelten fontos szerepet tölt be a hatékony bőrápolási rutinban. A legjobb fényvédő arckrémek biztonságos védelmet nyújtanak a nap káros hatásai ellen és igazi anti-aging natúrkozmetikumok.

 

Napfényre szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig és milyen mennyiségű UV sugárzás éri a bőrünket. Az UV-A a sugárzás mintegy 90%-át teszi ki, hosszabb hullámhossz révén könnyebben áthatol a bolygó atmoszféráján és az ablaküvegen is. A bőr mélyebb rétegeibe jutva, oxidatív hatása révén elősegíti a bőr öregedését, ráncosodását, roncsolja a kollagén és elasztikus rostokat, ezáltal a bőr elveszíti feszességét, rugalmasságát. Az UV-B a sugárzásnak csupán 4-5%-át teszi ki, a felső bőrrétegben pigmentfoltokat, pirosodást, gyulladást okozhat, ami káros folyamatokat is beindíthat.

Sajnos a monitorok által sugárzott kék fény a szemünkön kívül a bőrünkre is negatív hatással van. Nemrégiben bebizonyították, hogy a bőr mélyére hatolva hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, sejtszintű elváltozásaihoz, és a sejtmagban lévő DNS megváltozásához.

Ezért a bőr védelme elengedhetetlen a kék fény okozta idő előtti bőröregedés elleni küzdelemben.

 

Milyen fényvédőkkel védekezhetünk a nap káros UV sugarai ellen?

 

A fényvédő szerek két fő csoportját különböztetjük meg: kémiai és fizikai fényvédőt tartalmazó kozmetikumok. Küldetésünknek tekintjük, hogy kizárólag a szervezetünkre és a környezetre veszélytelen, a bőrre jótékony hatású alkotóelemeket használjunk. Ezért az egyik fényvédő termékünk kizárólag fizikai fényvédőt tartalmaz, a másik a fizikai fényvédők és fényvédelmet is biztosító növényi kivonatok mellett egy nagyon biztonságosnak ítélt kémiai fényvédőt is.

 

Miért jelent kockázatot a fényvédő arckrémek többségében jelen lévő kémiai fényvédők használata, ami miatt azokat nem alkalmazzuk?

 

• Úgy hatnak, hogy elnyelik a beeső fénysugarakat, majd a bőrben elbomlanak. Az elnyelt energiát a molekula alacsonyabb energiájú fotonok formájában kibocsájtja és/vagy reakcióba lép környező más molekulákkal. Mivel ezek a molekulák oldott állapotban vannak jelen az ilyen hatóanyagot tartalmazó készítményekben, ezért nagyobb mértékben tudnak a bőrön keresztül felszívódni, ami miatt bekerülhetnek a véráramba. A legújabb vizsgálatok szerint átjutnak az agy-ér gáton és a placentán is.

• A kémiai fényvédős napozószerekben számtalan szintetikus vegyület található, rengeteg kombináció jöhet létre a sok bőrre kerülő anyag között, amik UV hatásra kiszámíthatatlan reakcióba lépnek a szervezettel, ez káros anyagok, szabad gyökök keletkezéséhez vezethet, de helyileg is okozhatnak azonnali bőrirritációt.

• A kémiai fényvédők és egyéb vegyületek reakciója a bőr belsejében történik, a melléktermékek károsíthatják a bőr szerkezetét, fényérzékenység alakulhat ki, és növelhetik a bőrrák kockázatát. Egyes kísérletek szerint a májat is terhelik, sőt állatkísérleteknél megfigyelték, hogy negatív hatással vannak a hormonháztartásra.

• Ezek az anyagok nem csak közvetlenül, hanem közvetve is veszélyt jelenthetnek, mivel fürdőzés közben a bőrről lemosódva, valamint a szennyvízzel a természetes vizekbe kerülve idővel a fogyasztásra kerülő halakban is felhalmozódhatnak. Több ország is betiltotta a kémiai fényvédőt és káros szintetikus vegyületeket tartalmazó napozószereket, mivel a korallok pusztulását is okozhatják.

 

Milyen hatékony és bőrvédő anyagokat tartalmaznak a MediNatural fényvédő arckrémek, amelyeket teljes biztonsággal és nyugodt szívvel használhatsz?

 

Az UV sugárzás elleni védelemhez egyrészt fizikai fényvédőket használunk. Ezekkel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, nem ártunk velük sem a vízivilágnak, sem az emberek egészségének. Nevükből adódóan nem szívódnak fel, a bőr felületén maradnak, visszaverik a fénysugarakat a bőr felszínéről, így blokkolva az UV-A és UV-B sugarak nagy részét.

A titan-dioxid és a cink-oxid (Non-Nano méretű!) széles spektrumú UV védelmet biztosítanak, csökkentik a sugárzás által indukált szabadgyökök termelését a bőr mélyebb rétegeiben, nem okoznak irritációt és allergiát, nem tömítik el a pórusokat. A fényvédőben lévő természetes növényi olajok, vajak táplálják, ápolják és hidratálják a bőrt, valamint elősegítik a fizikai fényvédők szétterülését a bőr felületén. Az erőteljes antioxidáns tulajdonságú bisabolol gátolja a bőr öregedését, segít csökkenteni a ráncok és pigmentfoltok kialakulását, nyugtató hatásánál fogva napégés, bőrpír esetén is ideális választás a fényvédő arckrémbe.

A kínai pillangóbokor globális biológiai fényvédelmet nyújt az UV-C, UV-B, UV-A, a mesterséges kék fény és az Infra Vörös (IR) sugarak ellen.

A Bemotrizinol egy garantáltan korall-barát (reef-safe), rendkívül biztonságos kémiai fényvédő, amely nem terheli az emberi szervezetet és a környezetet sem. Képes elnyelni az UVA és UVB sugarak teljes spektrumát, ráadásul napfény hatására is stabil marad, nem bomlik le, így nem veszíti el hatékonyságát. Nem szívódik fel jelentősen a bőrbe, nincs káros mellékhatása.

 

Beszéljünk picit a faktorszámról!

 

A MediNatural fényvédő arckrém SPF30, illetve SPF40 azt jelenti, hogy a Sun Protection Factor, azaz „fényvédő faktor“ 30-as, illetve 40-es. Ez egy olyan mutató, amely jelzi, hogy mennyi ideig lehet biztonságosan a napon tartózkodni leégés nélkül. Például, ha 10 perc alatt leégsz, akkor SPF40 fényvédő krémmel 400 percet tartózkodhatsz a napon leégés nélkül.

Ne feledd azonban, hogy ez függ a bőrtípustól, az alapszíntől, az előnapozás mértékétől és az aktuális UV sugárzás erősségétől is.

Alkalmazd a mindennapi használatra szánt fényvédő hidratáló arckrémeket, ezáltal megvédheted bőrödet a nap károsító hatásaitól és biztosíthatod arcbőröd fiatalos megjelenését.