A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Fényvédelem | Miért kell mindennap fényvédő arckrémet használni?

Miért fontos a fényvédelem? A ráncok és az UV kapcsolata? Mit tud egy jól összeállított fényvédő arckrém?

 

Miért fontos a fényvédelem?

 

Először is tisztázzuk, hogy napfényre szükségünk van, hiszen éltető energia árad belőle, csökkenti a stresszt, jobb alvást biztosít és a bőrünket érő napsugárzás hatására szervezetünkben létfontosságú, egészségvédő D-vitamin képződik. Mégis aggodalommal tölthet el a tudat, hogy az UV sugárzás gyorsítja a bőr öregedését, fokozza a ráncok kialakulását.

 

Nézzük meg pontosan milyen folyamatok játszódnak le, vagyis mi a kapcsolat a ráncok és az UV sugarak között.

 

Az UV-A sugárzás a hámrétegen keresztül bejut a bőr mélyebb rétegeibe is, nem okoz ugyan bőrpírt, viszont felelős a napfény általi bőr öregedésért:

 

• Megnövekszik a szabad gyökök mennyisége, ezáltal csökken a kollagén és elasztikus rostok képzésében résztvevő fibrolasztok száma.

• Az UV-A sugárzás elnyelődik a már meglévő feszességért felelős kollagén és a rugalmasságot adó elasztikus rostokban és azokat közvetlenül is károsítja.

• Már kis adagú UV-A sugárzás hatására is nő a kollagén lebontó enzimek mennyisége és aktivitása.

• A szabad gyökök károsítják a bőrsejtek DNS-ét, a lipideket és a fehérjéket, így a bőrműködés zavart szenved.

• Az irharétegben a magas vízmegkötő képességű anyagok a károsodott rostokhoz kapcsolódnak és nem képesek ellátni a funkciójukat.

 

Az UV-B sugárzás csak a bőr legfelső rétegében nyelődik el és a hámsejteket károsítja, pigmentfoltokat idéz elő, de létrejöhet bőrpír és napégés, amely nagyon kellemetlen gyulladásos tüneteket okoz.

Az UV fény és a magas hőmérséklet egyaránt vizet von el a hámrétegből, ezért a bőr könnyebben kiszárad, ami szintén ráncosodáshoz vezet.

Tehát UV hatásra a ráncok megjelenése felgyorsul, a meglévő ráncok mélysége növekszik, a bőr feszessége és rugalmassága csökken.

 

Az UV hatására megjelenő ráncok ellen megfelelő fényvédelemmel hatékonyan védekezhetsz!

Mit tud egy jól összeállított fényvédő arckrém?

 

Bár az előzőekben felsoroltuk hogyan alakulnak ki a ráncok UV hatásra, ez csak akkor következik be, ha semmit nem teszünk a folyamat akadályozásának érdekében. Márpedig egy jól összeállított fényvédő arckrém rendszeres használata segít megelőzni, illetve a továbbiakban csökkenteni a ráncok megjelenését.

A MediNatural SPF30 Ránctalanító fényvédő arckrém tökéletes választás, hiszen egyedülálló módon 3-as hibrid fényszűrő pajzsot nyújt az UVA, UVB, IR és a mesterséges kék fény káros hatásai ellen. Különleges, teljesen biztonságosan alkalmazható és magas fényvédelmet biztosító UltraGreen minősítésű natúrkozmetikum, amelynek légies textúrája könnyen eloszlatható és azonnal beleolvad a bőrbe, zsíros bőrérzet és fehér réteg nélkül.

 

Ráncok ellen megfelelő fényvédelemmel hatékonyan védekezhetsz! Mit tud egy jól összeállított fényvédő arckrém?

 

Mit tehetsz a már kialakult ráncok halványításáért?

 

Nem kell akkor sem aggódnod, ha már látható ráncaid vannak, hiszen remek ránctalanító hatóanyagok állnak rendelkezésre, amelyek növelik a bőr hidratációját, serkentik a kollagéntermelést, regenerálják a bőrsejteket és egyensúlyba hozzák a bőrműködést. Ezek a tulajdonságok teszik a MediNatural ránctalanító krémeket a bőröd megmentőjévé.

 

Makacs, mélyebb ráncok ellen, amikor már a vízhiány mellett a zsírhiány is megjelent, ebben az esetben a Peptides szemránckrém lesz ideális számodra.

 

A Retinol-Like | 1% Bakuchiol krémszérum Hialuronsavval krémszérummal kezedbe veheted az arcbőröd hatékony kezelését. Csökkenti a meglévő ráncokat és megelőzi a továbbiak kialakulását.

 

Nappalra elsősorban az SPF30 Ránctalanító Fényvédő arckrémet,

 

Éjszakára pedig a Retinolos ránctalanító arckrémet javasoljuk. 

 

Láthatod, hogy egyáltalán nem kell tovább aggódnod az UV sugarak okozta ráncok miatt, hiszen létezik hatékony megoldás!

Használd napi rendszerességgel a fényvédelemmel ellátott és ránctalanító hatóanyagokban gazdag MediNatural készítményeket, amelyekkel rövid- és hosszútávon is sokat tehetsz a ráncok ellen, vagyis a fiatalos megjelenésért.

Ráadásul jó hír, hogy az ajánlott termékek minden bőrtípus számára nyugodtan alkalmazhatóak, még az érzékeny bőr is jól tolerálja a természetes összetételű natúrkozmetikumokat.

 

Mit tehetsz a már kialakult ráncok halványításáért?

Keresés