A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

7 tünete annak, hogy az arcbőrödet kifejezetten veszélyezteti a téli időszak

7 tünete annak, hogy az arcbőrödet kifejezetten veszélyezteti a téli időszak

Tél van. Ez jó hír, mikor arra gondolunk, hogy, esik majd – talán – a hó, zúzmarába öltözik a táj – ha szerencsénk van –, és nyakra-főre lehet inni a forró csokoládét, mellé kedvtelve lehet majszolgatni a narancsos-csokis kekszeket, sütiket. De rossz hír olyankor, mikor kinézünk az ablakon és szürke ködön kívül nem látunk mást, és mikor kilépünk az utcára, nemcsak a hideg, de a koszos levegő érzete is megcsap bennünket.

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a tél mind a testnek, mind a léleknek eltérő kihívásokat jelent, mint más évszakok, de bizony jó ezeket a tudásokat feleleveníteni, és mint esetünkben is most, konkrét szempontok alapján végiggondolni a tapasztalatokat, és hát – ahogy régen, eleink is művelték telente – át is adni egymásnak.

Ebben a cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy felhívjuk a tél, arcbőrödre gyakorolt különös kihívásaira a figyelmet, rámutassunk a konkrét tünetekre, és megoldásokat is ajánljunk a problémák megelőzéséhez és kiiktatásához.
 

Változás a korábbi állapothoz képest

A legenyhébb tünet az, hogy ha azt észleled, hogy az alapvetően kombinált, érzékeny, vagy száraz bőröd elkezd zsírosodni, de az is tünet már, ha fordítva történik: a kihívásokkal küzdő bőr elindul egy normálisabb állapot felé – csakhogy itt az a gond, hogy nem biztos, hogy ott meg is fog állni, hanem nagyon nagy az esélye, hogy majd hamarosan átesik a ló túloldalára. Még mielőtt örülnél tehát, gondolkozz folyamatban. Honnan indultál? Hová haladsz? Mi lesz, ha a másik oldalon kötsz ki! Mit tehetsz?

Az enyhe tüneteknél már elkél a nagyobb odafigyelés a vitaminos bőrápolásra ► a c-vitaminos hidratáló arckrém, és az arctisztításra ► C-vitaminos Arctisztító gél 

Szárazság, száraz foltok

Akármilyen típusú is a bőröd, biztosan nem egészséges, ha száraz foltok ütik fel a fejüket.  A bőr nedvességmegtartó képessége ilyenkor csökken, érdemes megfelelően magas zsírtartalmú arckrémet választani, hogy pótolni tudja a bőr zsírtartalmát.
► Arcápolási rutin száraz bőrre
 

Ekcémás jellegű viszkető részek

Az ekcémás jellegű, viszkető, száraz, láthatóan gyulladt kisebb-nagyobb foltok a bőrön két okra is utalhatnak: a külső és belső hatásokra egyidejűleg. Nagyon fontos, hogy az ilyen arcbőr fokozott odafigyelést kíván már a tisztításnál is, továbbá az ekcémás foltoknak extrém ápolás szükséges helyileg, ami túlmutat egy egyszerű arckrémen. ► Az alap arcápolási rutinunkat javasoljuk, száraz, érzékeny bőrre. 

Túlzsírosodás, zsíros foltok

Másik véglet, mikor akár a homlokon, akár az orr vagy áll környékén – vagy épp mindenhol – megjelenik az addig nem tapasztalt túlzsírosodás. Ez esetben nem szárítani kell a bőrt, hanem megint csak a megfelelő hidratálás a lényeg, hiszen azért zsírosodik, hogy a szárazságot ellensúlyozza, de azt igazából vízzel kellene megoldania, ahhoz viszont nincs meg a megfelelő eszköztára. Ezért a ► hialuronsavas szérum és vitaminos arcápolóink a jó megoldások, ► mindamellett az arcpakolások is nagyon hatékonyak. 


Berepedés, hajszálrepedések

Közepesen súlyos tünet, mikor a bőr egyes részein berepedések, hajszálrepedések jelennek meg. Mindent be kell vetni a bőr helyreállítása érdekében, például az extrahatékony szérumainkat és arcpakolásainkat is. ► Megoldások érzékeny bőrre 

Fokozott hámlás, alatta esetleg viszketés

Van, hogy a bőr a szennyeződésektől  úgy akar megszabadulni, hogy beindítja a fokozott hámlást, viszont ezek a lehámló részek nem tudnak leválni, így felhalmozódnak. ► A kémiai hámlasztással besegíthetsz a bőröd öntisztuló törekvéseibe! PHA hámlasztó gyümölcsenzimmel 

Apróbb, nagyobb pattanások

A fokozott faggyútermelés, ami a szélsőséges kitettségnek is köszönhető – és persze belső, étkezésből eredő, de lelki okai is lehetnek, mely utóbbiaknak télen jobban ki vagyunk szolgáltatva – megkeserítheti az életünket: megjelennek a kisebb-nagyobb, néha csak ronda, de sokszor fájdalmas pattanások itt-ott. Fontos, hogy nem szabad ezeket piszkálni, vakarni, nyomkodni, hanem több mindent is be lehet ellenük vetni, és kell is: a bőrgyógyászok által is használt B3 vitamin erejét a Niacinamidot.
► Niacinamidos bőrtökéletesítő arcápoló csomag


„Dióhéjban” ennyi. Fogunk még ebben a témában tanácsokat adni, mert az a tapasztalatunk, hogy a legtöbben a téli kihívásokat körülbelül nyár végére heverik ki, aztán hamarosan kezdődik az egész elölről. Mostantól igyekszünk cikkeinkkel ezt az ördögi kört megszakítani. Figyeld a blogunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging