A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Téli rituálé a szép és fiatalos arcbőrért

Téli rituálé a szép és fiatalos arcbőrért

A téli időszak rendkívüli mértékben próbára teszi az arcbőrt. A vízhiányos bőr jobban kiszárad, a zsíros bőr még inkább problémás lesz, az érzékenység fokozódik, a ráncok egyre mélyülnek.

Nem kell ennek így lennie, hiszen van hatékony megoldás!

 

Kövesd az alábbi lépéseket és megtapasztalod az arcbőröd megújulását. Ezt a téli rituálét természetesen bármikor elvégezheted, viszont ebben a hideg, borongós időszakban igazi lelki és testi feltöltődést fog nyújtani.

 

1. lépés: nyugalom biztosítása

Szinte elcsépelt már az a tanács, hogy legyen olyan időszak a héten legalább egyszer, amikor csak magaddal foglalkozol, ezt nevezzük „én időnek”. Mégis rendkívül fontos, hiszen ha erre nincs időd, akkor fel kell tenned a kérdést, hogy: mennyire vagyok fontos saját magamnak? Szóval határozz meg előre egy olyan időpontot a héten, amikor teljes nyugalom vesz körül, nincs telefoncsörgés (kapcsold ki a mobilodat), elvonulhatsz a lakás egy zugába, ahol nem zavar senki, lehet ez akár a fürdőszoba is.

2. lépés: illóolaj párologtatása

A 100%-ban természetes, adalékanyagoktól mentes illóolajokat egyrészt kellemes belélegezni, másrészt pozitív hatással vannak az érzelmi- és lelkiállapotra >>> . Válassz egy számodra szimpatikus illatot és cseppents belőle párologtatóba, diffúzorba vagy egyszerűen a közeledben elhelyezett vattapamacsra.

3. lépés: arcbőr tisztítása

Finom mozdulatokkal tisztítsd le az arcbőrödet például a MediNatural C-vitaminos arctisztító géllel vagy a Teafaolaj arctejjel >>> , majd töröld át meleg vizes kendővel, törölközővel. Ezután itasd fel a nedvességet egy puha papírtörlővel.

4. lépés: mélyhidratálás, táplálás

Tegyél pár csepp koncentrált hatóanyagtartalmú szérumot az arcbőrödre, majd amikor már felszívódott, akkor vigyél fel szintén pár csepp növényi olajat, amit finom körkörös mozdulatokkal masszírozz a bőrbe. Használj a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat >>>

5. lépés: pakolás

Kedvenc pakolásodat, arcmaszkodat oszlasd el az arcodon >>> , kerülve a közvetlen szemkörnyéket, majd pihenj le vagy ülj be egy kád meleg vízbe. Hallgass nyugtató zenét, de a teljes csend is tökéletes, lényeges, hogy ne agyalj elvégzendő feladatokon, megoldandó problémákon! Próbálj meg pozitív dolgokra gondolni, a hála érzésére is koncentrálhatsz, ami a tapasztalatok szerint megkönnyíti az ellazulást.

6. lépés: további relaxálás

A pakolás hatóidejének elteltével - ami körülbelül 15-20 perc – nyújtózkodva, lassú mozdulatokkal kelj fel, illetve szállj ki a kádból, finoman töröld le az arcbőrödről, ami a pakolásból nem szívódott fel. Ezután ne rohanj sehova, ne kezdj bele gyorsan például a házimunkába, hanem adj még tetszőleges időt magadnak további relaxációra, örömet okozó tevékenységre.

Ez a kis téli rituálé biztosan lelkileg és testileg is feltölt majd, nem beszélve arról, hogy az arcbőröd is megújul közben. Arra buzdítunk, hogy minden héten legalább egyszer iktass be az életedbe olyan időszakot, amikor csak magaddal törődsz!