A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Mi a különbség a shea- és a kakaóvaj között?

2018. 03. 19. 15:19:45

kakaovaj-vs-shea-vaj

Mindkét csodálatos hidratáló- és ápoló hatásokkal bíró testvaj most került a MediNatural kínálatába, ezért egymás után vettük górcső alá őket a cikkeinkben is. 

Ha olvastátok mindegyik cikket, lehet hogy most fogjátok a fejeteket, hiszen mindkét testvaj esetében hasonló tulajdonságokat soroltunk, mint

mély és nagyon hatékony hidratáló hatás, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatás, különféle bőrbetegségek ellen küzdelem(például az ekcéma vagy a pikkelysömör enyhítésére), bőrvédő és napvédő hatás, nem is beszélve a bőrpuhító, feszesítő és bőrhiba-eltüntető hatásokról. 


Mindkét vajat ajánlják kismamák és babák bőrének kezelésére, hiszen segít megelőzni/eltünteti a terhességi csíkokat, és a babapopsi ápolására sincs ezeknél jobb szer a világon. Melyiket válasszátok, ha természetes és egyszerű testápolót kerestek? Melyik mellett döntsetek, ha otthon szeretnétek különféle célzattal krémet készíteni? 

 

Kívülről véd/belülről véd 


A legnagyobb különbség a két kiválóan ápoló, kellemesen puhító és kényeztetően hidratáló olaj között, hogy míg a sheavaj legfőbb tulajdonsága, hogy mélyre húzódik és ott táplálja a szöveteket, addig a kakaóvaj – bár mélyen hidratál – a bőr felszínén hoz létre védőréteget, amely hosszú távon óvja külső takarónkat a sérülésektől és fertőzésektől.


Illat: kakaóvaj vs shea vaj 

A kakaóvaj illata nagyon kellemes ebben a legtöbben egyet értünk, emiatt sokan aromaterápiaként is alkalmazzák. A sheavajnak azonban a kissé füstös a szagát, sokan nem kedvelik, nekik az illatos habkrémeket ajánljuk mindenképpen.

Zsíros pattanásra hajlamos bőr esetén a shea vaj bölcsebb választás, mint a kakaóvaj.

A kakaóvaj problémát okozhat a pattanásos bőrön, mivel eltömheti a pórusokat!  A shea vaj nem komedogén, vagyis a pórusaid tisztán maradnak és segíthet csökkenteni a pattanások hegek megjelenését is, mivel antimikrobiális tulajdonságai képesek a fertőzések leküzdésére.

A kakaóvaj elsődleges fegyverei az antioxidánsok, amelyek lassítják a bőr öregedését, bizonyos mértékig visszafordítják az oxidációs folyamatok eredményeit, fokozzák a bőr kollagéntermelését. 
 

A sheavaj fegyvertára a vitaminokban rejlik és abban a tényben, hogy rendkívül „testazonos”, vagyis az összetétele nagyon hasonlít a szervezetünk által a bőrünk védelmére kiválasztott emulzióra.
 

Használjuk mindkettőt!

A tapasztalt krémkészítőknél gyakran alaphelyzet, hogy az igazán gazdag krémekbe mindkettőből tesznek. Együttműködve felerősítik egymás hatását, sőt szinergiába is lépnek, vagyis még hatékonyabbak, mint külön-külön. 
Mindkettő alkalmas például arra, hogy forró fürdővízbe feloldjuk, majd ebben fürödve ápoljuk a bőrünket, de ha az jobban tetszik, ebből a fürdőből kiszállva, a meleg bőrünkön könnyedén szétkenjük a testvajakat és így zárjuk a nedvességet a bőrünkbe.

Mindkét testvaj alkalmas arra, hogy a lelapuló, vékony hajnak volument adjon, ehhez a hajmosás előtt egy órával dörzsöljük a hajtövekbe a megolvasztott vajat. 
Hajfestés előtt oszlassuk el az olajakat a hajszálak teljes hosszán, így egyenletes lesz a festék eloszlása és nem sérül a haj.

Nehéz lenne választani a két testápoló  közül.  Nálunk mindkettő kiemelt helyet kapott a fürdőben a kókuszolaj és a habkrémek mellet : ) és az egész család használja.

Tartalomhoz tartozó címkék: testápolás shea vaj kakaóvaj

Keresés