A weboldal cookiekat használ a felhasználói élményed növeléséhez. Elfogadom
Termékek Menü

Mennyei linzer recept Adventre!

Zizi
2017-12-01 19:51:39

Pillanatok alatt összedobhatod ezt a linzert, hogy milyen lesz?  Hm... omlósan puha, finom vajas. Szinte elolvad a szádban és pont olyan édes amilyennek lennie kell!

Előre szólok, ez nem fogyókúrás recept és ráadásul ha elkezded, egynél tuti nem állsz meg! Szóval, ha diétázol inkább ne is olvasd tovább! Még a végén nekiugrasz, azonnal összedobod és már falod is : )

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj (lehetőleg ne margarint használj)

10 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1 nagyobb tojás sárgája

1/2 db citrom reszelt héja

pici csipet só

+1 db tojás a kenéshez
kevés porcukor a szóráshoz
+ lekvár vagy dzsem a töltéshez (nálam a klasszikus barack)


Most az adventi illóolaj keverék a hangulatfelelős a konyhában, ezért ő a soros a párologtatóban!


Így készítsd el!

 

1. Öntsd a lisztet egy tálba, add hozzá a hideg vajat és morzsold össze (dolgozz minél gyorsabban, ilyenkor nagy segítség egy konyhai robotgép). Öntsd bele a tojássárgáját, a cukrokat és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Formáld gombóccá a tésztát és folpackba csomagolva legalább egy órára tedd hűtőbe (az sem baj ha egy egész éjszakára) .

2. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki és különböző formákat szaggathatsz belőle. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval is szúrd ki. Így megmutatja magát az ínycsiklandó lekvár.

3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd a formákat, a lyukas közepűt kend meg tojással (ha szereted, itt jöhet rá egy kis darált dió is). 

4.
180 fokra előmelegített sütőben  (alul-felül sütés) aranysárgára (nem barnára!) süsd meg (kb. 8-10 perc, a tészta vastagságától függ).

5. Ha kihűlt bármilyen lekvárral megtöltheted. Végül porcukorral szórd meg a tetejét, és azonnal letesztelheted az eredményt!

Citrom helyett lereszelhetsz 1 narancs héját, és a tetejét (miután megkented a tojással) megszórhatod cukrozott darált dióval.

 

Jó étvágyat Neked! (Én is megyek a konyhába a maradékért :-)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus