A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Illatos advent, nyugalmas készülődés karácsonyra

Advent-illoolaj-karacsony

A hagyományban a december elejével kezdődő adventi időszak a befelé fordulás, az elcsendesedés, a nyugodt, fizikai aktivitástól mentes készülődés időszaka.


Mire készülj fel ilyenkor? 


Nem, nem a karácsonyra, vagyis nem arra, hogy tökéletes ünnepnapot varázsolj a családodnak vagy éppen tökéletes ajándékot prezentálj a gyermekeidnek, hanem arra, hogy szívvel-lélekkel jelen tudj lenni a kis Jézus, vagyis a Fény születésénél a legsötétebb időszak közepén, a legrövidebb napon.

 

Ennek az eredeti célnak a teljes felfordítása az, amit a fogyasztói társadalom betörése óta, évről-évére folytatunk. 

Ajándékok után rohangálunk, a fejünkről is csomagok lógnak a bevásárlásból hazafelé, takarítunk, főzünk, csomagolunk, és mindenre jut idő, csak a befelé fordulásra és az elmélkedésre nem.

Sajnos ennek több olyan következménye is van, ami negatív hatással van az életünkre. Egyrészt teljesen kimerülünk mire eljön az ünnep, így élvezni sem tudjuk, az emelkedettségét se éljük át, sőt örülhetünk, ha konfliktusok vagy sértődés nélkül túléljük.

Másrészt elmarad az adventi időszak pihentető, lélekemelő hatása, a nyakunkba zúdul egy csomó stressz, amire pont nem volt szükség és még a jeles napok is rossz élményt hagynak bennünk. Ugye ez senkinek sem jó?

 

Hogyan előzd meg a negatív élményeket és adj teret az ünnepi „hangolódásnak”?

 

Először is hidd el: a kevesebb most is lehet több! Nem kell hat fogás vacsorára, nem kell talicskányi ajándék, hiszen a karácsony legnagyobb öröme az együttlét, amit csak nyitott szívvel, harmóniában élvezhetsz.

A sok feladatot igyekezz pontosan előre beosztani és amit lehet korábban előkészíteni, hogy apró lépésekben de már az ünnepeket jóval megelőzően el tudj kezdeni haladni.

Minden nap legyen egy pont, amikor megállsz, főzz egy kellemes, lazító teát és gondolkodj el, hogy mi az amit most el kell engedned, mely konzekvenciákat érdemes levonni az év eseményeiből, hogy alkalmas legyél a megújulásra. 


Hangolódj az ünnepekre illóolajokkal 


Jó ötlet, ha az otthoni készülődés idejére gyertyákat, mécseseket gyújtasz, amelyek előre vetítik az ünnep hangulatát. 

Készíts magad mellé mécseses párologtatót, amelynek tálkájába MediNatural Karácsony Varázsa illóolaj-keveréket cseppentesz. A narancsos-citrusos-fahéjas-szegfűszeges és természetesen fenyőillatú illóolaj keverék segít elcsendesedni, ellazít és harmonizál, segít utat nyitni  a léleknek az ünnep emelkedettségére. 


A fentiek jegyében kívánom! 
Legyen kapkodástól mentes,
békés, szeretetteljes 

a karácsonyi készülődés Neked!


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony

Keresés