A ragyogó, szép bőr az egészség egyik leglátványosabb mutatója.
Azt már mindenki kívülről tudja, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, de az sem mindegy, hogy mit eszel, ezért ügyelj arra, hogy mi kerül a tányérodra!
A tojás az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb fehérjeforrás, ráadásul antioxidánsokban, vasban és ásványi anyagokban is gazdag.
Az alacsony kalória és a nagy energiatartalma egész délelőtt kihat, tehát eszedbe sem jut majd nassolnivaló után kutatni.
Szuper vitaminkoktél!
A tojás, amellett, hogy igazi vitaminbomba, az egyik legjobban hasznosuló fehérjeforrás is, biológiai értéke az anyatejjel egyenértékű, hiszen a szénhidráton és a C-vitaminon kívül majdnem az összes anyagot tartalmazza, ami az emberi táplálkozáshoz szükséges, ráadásul teljesen hasznosuló formában.
„ A tojás az anyatej után a legjobb minőségű ételünk, mellesleg az emberiség legelterjedtebb fehérjeforrása.
A tojásételek legnagyobb előnye, hogy ételeink közül a legjobban működtetik a gyomor- és bélrendszer emésztését
és az anyagcseréért döntően felelős szakaszát, ráadásul könnyen fogyasztható mennyiségben.
(Dr. Légrády Péter, belgyógyász) „
A fehérjékben rendszeresen előforduló 20 aminosavból csak 2 hiányzik a tojásból, viszont tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ezért az anyatej után a tojás másodikként következik az emberi táplálkozás szempontjából legfontosabb fehérjék sorában.
Ha ezek hiányoznak a szervezetedből, leépülhetnek az izmaid, romlik az immunrendszered teljesítménye, elgyengülsz, kimerülsz, és a bőröd és a hajad sem lesz a legszebb.
" némi túlzással azt lehet állítani, hogy a tojás – akár egyedüli ételként is megállná helyét egy kis szénhidráttal és rosttal, C-vitaminnal körítve.
Dr. Légrády Péter (2003†) Tojás, táplálkozás, egészség "
A tojás kitűnő arcápoló
Köszönhetően feszesítő hatásának, hiszen tele van kollagénnel.
A tojásnak mind a fehérje, mind a sárgája hatékony öregedést gátló tápanyagokkal van tele, csodálatos cink-, valamint A-, B-, D- és E-vitamin-forrás.
A cink erősíti az immunrendszert, és létfontosságú a kollagéntermelés szempontjából is, amire az egészséges, fiatalos bőrhöz van szükség.
A tojásban található omega-6 zsírsav, valamint a biotin, a B2-vitamin és a pantoténsav hozzájárul a bőr, a körmök és a haj szépségéhez és még a ráncokat is csökkenti, tehát összességében megszépítik a külsőnket.
Együnk egészséget minden nap
Tetszett a cikk? Akkor kérlek, lájkold a baloldali gombbal!