A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

EAA: A C-vitamin evolúciója a bőrápolásban

 

EAA: A C-vitamin evolúciója a bőrápolásban

 Az örök fiatalság titka: C-vitamin

Ki ne álmodozna ragyogó, egyenletes tónusú és rugalmas bőrről? Ki ne vágyna egy csodaszerre, amely újjáéleszti a fáradt és fakó bőrt?

A MediNatural válasza erre a kihívásra a C-vitamin, ami egy igazi hős! Nem csak felfrissíti és foltmentessé teszi a bőrünket, de védi is a szabad gyökök káros hatásaitól, és serkenti a kollagén termelést, hogy bőrünk fiatalosan feszes maradjon.

3-O Ethyl Ascorbic Acid: A szuperhős C-vitamin

Azonban a modern életmód, a stressz és a szennyezett környezet által támasztott kihívásokra nem egyszerű hősre, hanem egy szuperhősre van szükség. A természetes formában előforduló C-vitamin instabil, de szerencsére van egy szuperhősünk, a 3-O-Ethyl aszkorbinsav.

Ez a legújabb generációs, prémium minőségű derivált C-vitamin, hivatalos nevén 3-O Ethyl Ascorbic Acid, vagy röviden EAA stabil-C-vitamin, stabilitását és hatékonyságát tekintve kiemelkedik a hagyományos és más módosított C-vitamin formák közül.

Előnye, hogy a többi származékhoz képest a legnagyobb a tiszta C-vitamin aránya, vagyis az eddigi 50-60% helyett ez 86% feletti. A bőrbe jutva tiszta C-vitaminná alakul, mivel a bőrben lévő enzimek hatékonyan alakítják át szabad C-vitaminná. 

3-O Ethyl Ascorbic Acid stabil C-vitamin az arcápolásban betöltött szerepe felülmúlhatatlan, igazi felsőkategóriás összetevő. 

 

Az öregedő bőr kihívásai

Az öregedő bőr már nem csak a fáradtság jeleit mutatja, hanem az évek során csökken a kollagén termelése, ami ráncokhoz és a bőr megereszkedéséhez vezet. Ezt csak akkor lehet mérsékelni, ha serkentjük a kollagénfehérje termelődését, ezzel növelve a bőr rugalmasságát és feszességét.

A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidáns, amely késlelteti a bőr öregedési folyamatait, így sokáig képes fenntartani a bőr egészségét és szépségét.

A C-vitamin az egyik legerősebb anti-aging hatású anyag, amely nem hiányozhat a mindennapi bőrápolás során használt kozmetikumodból.

Hiszen az anti-aging szemlélet lényege, hogy mindent megteszünk amivel késleltetni lehet az öregedési folyamatokat.

Érdemes a megelőzésre koncentrálni, hiszen sokkal könnyebb megelőzni például a korai ráncokat, a pigmentfoltok kialakulását vagy éppen a bőr idő előtti megereszkedését.

Persze utólag is érdemes kezelni a már kialakult tüneteket, hiszen ez is eredményes lehet, csak sokkal nehezebb és több erőfeszítést, kitartást igényel.

A helyes bőrápolás titka abban rejlik, hogy a bőrnek mindig megadjuk azokat a hatóanyagokat, amik regeneráló, tápláló, feszesítő, hidratáló tulajdonságúak.

Így a bőr képes lesz megújítani külső és mélyebben lévő szöveteinek szerkezetét, ezáltal láthatóan késleltetni tudjuk a bőr öregedési folyamatait.

A Medinatural C-vitaminos kozmetikumok alkalmazásával a befektetett energia és odafigyelés sokszorosan megtérül, hiszen így nem kell idejekorán aggódni a ráncok miatt és a tapasztalatok szerint a bőrproblémák is könnyebben rendeződnek egy jól felépített bőrápolási rutin segítségével.

A C-vitamin egy szuper antioxidáns, ami hozzájárul a feszes és fiatalos bőr megőrzéséhez:

A C-vitamin egyik feladata, hogy összekapcsolja a molekulák különböző részeit, fenntartja a kötőszövetek merevségét és rugalmasságát, képessé teszi a szöveteket arra, hogy megtartsák szerkezetüket, így nagyon fontos szerepet játszik a feszesítő kollagén előállításában.

Gátolja a melanin termelődését elősegítő a tirozináz enzim működését, ezért hatékony a pigmentfoltok halványításában.

Növeli a bőr védekezési hatásfokát a nap káros UV sugaraival szemben, ezáltal csökkenti a szabad gyököket és a sejtkárosodást, támogatja a gyógyulási folyamatokat.

Csökkenti a ráncok mélységét, gátolja újabbak kialakulását és fokozza a bőr rugalmasságát, ragyogó kinézetét. Hatékony a pattanások, a gyulladások és az aknék kezelésében is. 

Ha ránctalan és feszes, egészséges bőrre vágyunk, a jelszó: C-vitamin! Ez a csodaanyag intenzív kollagéntermelést idéz elő, belülről, sejtszinten!

Hogyan juttathatunk a bőrbe C-vitamint?

Azt már tudjuk, hogy a C-vitamin létfontosságú a megfelelő bőrműködéshez, már csak az a kérdés, hogyan juttathatjuk legkönnyebben a bőrbe. A tiszta aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, ezért a bőr zsíros védő barrier rétegén keresztül nehezen szívódik fel, valamint a bőr felszínére kerülve sok esetben irritáló hatású. Ezen kívül gyorsan oxidálódik, hatása hamar elillan, így az aszkorbinsavval készült termékeket csak rövid ideig lehet biztonságosan eltartani. Mivel a C-vitamin ilyen instabil, tehát gyorsan veszít hatékonyságából, ha levegővel, fénnyel és hővel érintkezik, felmerül a kérdés, hogy mi a megoldás?

A MediNatural kozmetikumokban kizárólag stabilizált C-vitamint használunk!

Kutatások során olyan megoldás született, amivel ki lehet küszöbölni az aszkorbinsav hátrányait az előnyök megtartása mellett, ez pedig a C-vitamin stabilizálása. Termékeink csak a C-vitamin bevált formáit tartalmazzák, amelyeket szakszerűen stabilizálunk az optimális hatás és maximálisan látható eredmények érdekében. Tudományos kísérleti eredmények igazolják, hogy léteznek a bőr számára tökéletes C-vitamin formulák, amelyek valóban beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, vagyis használatuk lenyűgöző, látható előnyökkel jár anélkül, hogy irritációt okoznának

 

A MediNatural Rejuvenating Supreme termékcsalád

A MediNatural Rejuvenating Supreme termékcsalád arcápolóival maximálisan gondoskodhatsz erről a támogatásról: Fejlett C-vitaminos termékcsaládunk csak a C-vitamin tudományosan bizonyított hatékony formáit tartalmazza, amelyeket szakszerűen stabilizálunk, hogy optimális hatást és maximális eredményt biztosítsunk irritáció elkerülése mellett. Hatékony ragyogását fokozó, kollagént támogató és antioxidáns hatásai miatt a C-vitamin minden napi bőrápolási rutin elengedhetetlen része.

Luxurious Glow C-vitaminos arctisztító gélünkkel már az arctisztítás során is luxus ápolásban részesítheted bőröd! Bár gyengéd a bőrhöz, mégis hatékonyan küzd a szennyeződések ellen, miközben revitalizáló hatóanyagokkal tölti fel a bőrt.

A Mystical Glow C-vitaminos elixír spray zöldteával és koffeinnel támogatja a bőr hidratáltságát és segít a bőrön megjelenő finom ráncok csökkentésében.

A C15 Diamond Glow C-vitamin szérum pedig azonnali ragyogást kölcsönöz és intenzív hidratálást biztosít bőrének.

C5 Wonderful Glow C-vitaminos fluid arckrémünk pedig egy igazi jolly joker. Intenzíven hidratál, célzottan halványítja a ráncokat, fesszesíti és revitalizálja a bőrt, valamint harmonizálja a bőrtónust. Használatával a bőröd frissnek és fiatalosnak érezheted.

Végül, de nem utolsósorban, a Superior YouthLock SPF30 Őssejtes hidratáló fényvédő arckrémünk az összes előnyét kombinálja a C-vitaminnak, miközben védelmet biztosít a káros UV-sugarak ellen.

A C-vitamin, ez a titokzatos antioxidáns, nem csupán a belső egészségünk őrangyala, de a bőrünk védelmében is kulcsszerepet játszik. Akár reggel, akár este is bátran használható, de a fényvédelmet fokozó hatása miatt a reggeli rutinban még inkább ajánlott.