A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Amikor igénybe vesznek bennünket az ünnepek...

Hazánkban talán a legnagyobb jelentőségű ünnep a karácsony. A téli ünnep napjain szinte megáll az élet és már hetekkel előtte is egyre inkább érzeni az embereken, hogy oda koncentrálunk és arra várunk, hogy mi lesz a karácsonyfa alatt és körül.

Mindenütt a világon a karácsony a családi összejövetel ünnepe, ilyenkor (akár évi egyetlen alkalommal) összegyűlik a nagyobb család is, erre az alkalomra az otthonuktól távol dolgozók/élők is hazamennek a szülőföldjükre.
 

A családegyesítés, főleg ha meg akarjuk adni a módját igen munkaigényes feladat. Hosszas előzetes szervezést és egyeztetést, meg persze rohangálást kíván, hogy minden meg legyen és minden olyan legyen amilyennek szeretnénk.

Sajnos gyakori, hogy az ünnepek alatt sokan nem pihennek vagy lazítanak, ahogy a „hivatalos” kommunikáció és a marketing-kampányok sugallják, hanem folytatják a rohanást. Végig kell látogatni a szétszórtan élő rokonságot, a szivárvány-családokon végig kell hurcolni a közös gyerekeket stb..


Míg az első két bekezdésben leírt vonás már eddig is meglehetősen fárasztó és stresszes, még egy nagy kihívásra kell készülnünk már az ünnepi asztal(ok)nál is. Magyarország híres a gasztronómiájáról, az ünnepek környékén pedig különösképpen kiteszünk magunkért.

Számtalan fogás (a legtöbbje fűszeres és nem könnyedén emészthető fajta), alkoholok, édességek követik egymást, akár órákon át tartó lakomákon. Majd egy rövid pihenő után kezdődik az egész elölről.
Bár mindannyian átéljük évről-évre a leírtakat, valószínű, hogy kevesen gondoljuk így végig, hogy milyen megterhelő is a karácsonyi „vakáció”. Sok megoldás jött már egymás után divatba, amelyek azt célozzák meg, hogy levegyék az ünneplők (és főleg a felelősök) válláról a terheket.

Ilyesmi lehet az ünnepek idejére beiktatott wellness vagy külföldi utazás, az étteremben elköltött vagy onnan hazahozatott karácsonyi vacsora, vagy éppen az ajándékozás negligálása vagy legalábbis csökkentése.
Ha úgy érezzük, bátran alkalmazzuk ezeket a könnyítéseket a saját életünkben is.

Az illóolajok segítenek ellazulni

Javasoljuk azonban, hogy a megmaradó terhek enyhítésére, idegrendszerünk épségének és saját jóérzésünknek a megóvása céljából használjuk a MediNatural Nyugi Stresszűző illóolaj-keverékét. Citrusos-mandarinos, narancsos, levendulás illata kiválóan illik a karácsony hangulatához, míg az ilang-ilang illóolaj visszavarázsolja körénk a nyár emlékeit.

A keverék segít ellazulni, harmonizálja a testünk működését, hozzásegít, hogy kissé távolabbról láthassuk a minket feszélyező dolgokat. Segít leállítani az agyunk kattogását és támogat az éjszakai elalvásban is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Karácsony

Keresés