A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

A szép bőr is belülről fakad?

A szép bőr is belülről fakad?

Hiába a legkiválóbb arckrémek, arcápolók használata, ha belül nem vagyunk rendben, a bőrápolással csak részeredményeket érhetünk el. A bőr szépsége belülről fakad.
Valamennyien tapasztaltuk már, hogy hiába a legjobb minőségű arcápolás, a legdrágább arckrémek, szérumok, pakolások és hiába a legattraktívabb smink, ha hiányzik az a bizonyos belső ragyogás. Ami kívül, az belül, és ami belül, az kívül, tartja a mondás, melynek igazsága vitathatatlan, csak egy kicsit el kell gondolkodni rajta. Gyakori, hogy belső életünk vágyai, céljai a külső körülményeinkben testesülnek meg, de az is, hogy a külvilág felé megjelenő látványunk alapján megítélhetőek belső tulajdonságaink, képességeink, világlátásunk. Így a ragyogásunk, de annak hiánya is. 

De mi az a belső ragyogás, amit kisugárzásnak is neveznek, milyen összetevői vannak ennek a megfoghatatlan fogalomnak?

A jó hír az, hogy nem is olyan megfoghatatlan. Egészen konkrét dolgok függvénye a belső szépség, ami aztán teljessé, vonzóvá teszi a jól ápolt külső megjelenésünket. Itt van például az egészség. Hiszen a szépség és az egészség kart karba öltve jár. Hogyan tudunk gondoskodni arról, hogy testünk és lelkünk a legjobban működjön, fájdalmak, tünetek és betegségek nélkül? Egyszerű dolgokon múlik mindez. 

Először is fontos a megfelelő táplálkozás. Érdemes tudatosan a minőségi tápanyagokból készült minőségi ételeket választani a gyorséttermi ételek, a nassolás és az üres kalóriák helyett. A legjobb élelmiszerek és alapanyagok beszerzése csak addig okoz gondot, amíg meg nem szokod, hogy húst a magán hentesnél, zöldséget és gyümölcsöt a piacon a kistermelőtől, tojást a szomszéd nénitől, ahol naponta tojnak a tyúkok, és minden egyebet az élelmiszerboltokban szerzel be. Érdemes mindig megnézni, hogy a választott élelmiszerek milyen összetevőkből készültek. Kerüld azokat a termékeket, amelyek sok E-betűs adalékanyagot tartalmaznak, és részesítsd előnyben azokat, amelyekben az van, aminek lennie kell. Ne sajnáld erre az időt! Tested meghálálja a gondoskodást, hogy nem műanyagokkal és konzerváló szerekkel laktatod jól, hanem valódi, teljes értékű élelmiszerekkel.

A jó táplálkozást nem árt megfejelni vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Részben, mert a föld folyamatos elhasználódása miatt kevesebb ilyen fontos tápanyagokat tartalmaznak a zöldségek, gyümölcsök, ennek következtében a növényevő állatok húsai is. Másrészt, mert a gyakori stressz felhasználja és az előre haladó életkor folyamatosan csökkenti szervezetünkben ezeket a fontos beltartalmi anyagokat. Immunerősítőként és bőrszépítőként is ajánlatos időnként felturbózni a testünket vitaminokkal A-tól K-ig, de a szelén, a cink, a Koenzim Q-10, a magnézium, az omega 3 zsírsav és egyéb hasznos táplálék-kiegészítők, nyomelemek is számításba jöhetnek a jó egészség érdekében.

Stressztől mentesen? Mérgektől mentesen

Hogy miként lehet stressztől mentes életet élni, ezt saját szépsége és egészsége érdekében mindenkinek magának kell kitalálnia és megvalósítania. Az viszont tudható, hogyan tegyük rendbe az emésztőrendszerünket, mivel a jó emésztés nélkül nincs tartós egészség. Amint a táplálkozásunkat egészségesre változtatjuk, jótékony hatással lesz az emésztésünkre, az anyagcserénkre, a bőrünk szépségére. A felgyülemlett káros salakanyagok eltávolítása fontos sarokköve a szépségünknek is. Méregtelenítés, izzasztó kúra, szaunázás, pro- és prebiotikumok alkalmazása segíteni fog ebben. Ha emellett nem felejtesz el eleget aludni, humorral és derűvel szemlélni az élet dolgait, garantált a sugárzó személyiséged. Ráadásul szered be a legkorszerűbb, leghatékonyabb természetes arcápolási termékeket, és használd rendszeresen.
Jusson eszedbe, hogy az arcápolás nem csak abból áll, hogy este zuhany után felkensz egy kis hidratáló krémet a száraz, érzékeny bőrödre. Az arcápolás tudományát is el kell sajátítanod, ha kívülről is ragyogni akarsz.

Hidratálás, ránctalanítás, peptidek

Legyél figyelemmel a hidratálásra és ránctalanításra, de az olyan újdonságokra is, mint a peptides ránctalanító krémek és pakolások, a hyaluronsavas és ceramidos hidratáló krémek, a PHA gyümölcsenzimes hámlasztó vagy az anti-aging hatású szérumok. Télen, a zord időkben pedig használj finom arcolajokat, argánt, zöld kávét, édesmandulát. Egy-egy cseppet masszírozz be reggel és este, ettől ragyogni fog a száraz, érzékeny bőr is.

Láthatod, hogy a szép bőr titka az egészséges életmód, a pozitív belső kisugárzás és a természetes bőrápolók rendszeres használata.