A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

8 bevált tipp a száj körüli ráncok eltüntetésére

8 bevált tipp a száj körüli ráncok eltüntetésére

Zavarnak a száj körüli ráncok? 8 bevált tipp hogyan halványíthatod a száj körüli ráncokat természetesen.

 

Általában, ha ráncokról esik szó, akkor a szemkörnyéki területre helyeződik a hangsúly, pedig a száj környékén is nagyon gyakori a ráncképződés. Ebben a blogunkban kifejezetten a száj körüli ráncok kialakulásának okairól és eltüntetéséről fogunk írni, amennyiben téged is érint vagy szeretnéd megelőzni, akkor biztosan hasznos információkkal tudunk szolgálni.

 

Mikor és miért jelennek meg a száj körüli ráncok?

 

Az ajkak környékén megjelenő függőleges és a száj sarkainál lévő ráncok már fiatal életkorban láthatóvá válhatnak. Ekkor még a bőr kollagén termelése rendben van, viszont a beszéd, a sok mimikai mozgás előidézi a ráncképződést.

Ráadásul ha valaki dohányzik, akkor felgyorsul a száj körüli ráncok megjelenése és elmélyülése, hiszen a cigarettázásnál folyamatosan csücsöríteni kell, amitől egy idő után durván beráncosodik a bőr.

Mivel az arc egésze, beleértve a száj körüli bőrt is ki van téve az UV sugárzásnak, ezért a bőr öregedési folyamatai ezen a területen is korán elkezdődhetnek.

A kevés folyadékfogyasztás, a vízelvonó kozmetikumok egyaránt dehidratált bőrt eredményeznek, amik bármely életkorban kedveznek a ráncok kialakulásának.

Az idő múlásával együtt a feszesítő kollagénrostok száma sajnos megcsappan, ezért a száj körüli vékony bőrnél látványosan jelentkeznek a ráncok. A hormonális változások, főleg az ösztrogénszint csökkenése is elősegíti a ráncok, köztük a száj függőleges ráncainak a gyarapodását. A stresszes élethelyzet miatt megemelkedett kortizol is fokozza a kollagén és elasztin lebontásának folyamatát, így gyorsítja a bőröregedést.

 

Mit tehetsz a száj körüli ráncok eltüntetése érdekében?
 

Mutatunk 8 bevált tippet:

 

Szem és száj körüli ráncok kisimítása

 

1. Kezdjük a dohányzással, amiről több szempont miatt is érdemes leszokni, de ha csak a ráncok oldaláról közelítjük meg, akkor évtizedekkel kitolhatod a száj körüli ráncosodást, ha abbahagyod.

 

2. Az elegendő folyadék-fogyasztással elérheted, hogy a keringés által a bőr apró hajszálereibe is megfelelő mennyiségű víz és ezzel együtt tápanyag jusson. Mivel a szervezetünk legfontosabb feladata a test életben tartása, ezért elsődlegesen a létfontosságú szervekhez juttatja el a vizet, de ha legalább napi 30ml/testsúly kg vizet iszol, akkor a bőröd egészségéért és szépségéért is sokat teszel.

 

3. A ráncok, köztük a száj körüli is később kezdenek kialakulni és elmélyülni, ha megkapja a bőr a számára fontos tápanyagokat, mint például: C-, B-, D-, E-vitaminok, béta-karotin, omega 3 zsírsav, cink, szelén, réz, vas, magnézium, antioxidánsok. Ennek érdekében az értéktelen feldolgozott, cukros ételek helyett fogyassz friss zöldégeket, gyümölcsöket, csírákat, teljes gabonákat, olajos magvakat.

 

4. A stressz mindenkit érint, csak az nem mindegy ki hogyan kezeli. Amennyiben a stressz átvette a hatalmat feletted, akkor tegyél meg mindent annak érdekében, hogy csökkentsd a stresszt kiváltó okokat. Ezt nem teheti meg más helyetted… Különböző relaxációs technikákat is bevethetsz, mint a hasi légzés, testmasszázs, hangtál fürdő, illetve aromaterápia nyugtató hatású illóolajokkal.

 

5. Az öregedés elkerülhetetlen, az üteme viszont lassítható egészséges életmóddal, rendszeres testmozgással, gyógynövények használatával.

 

6. Ahogy említettük az UV sugárzás gyorsítja a ráncok kialakulását, ezért nagyon fontos a száj környéki bőrt is fényvédelemmel ellátni. Erre elsősorban a MediNatural SPF30 ránctalanító fényvédő arckrémet javasoljuk, ami magas szintű védelmet nyújt az UVA, UVB, IR és még a monitorok által kibocsátott kék fény ellen is.

7. A fiatalos megjelenést támogató natúrkozmetikumok hatékonyak a száj körüli ráncok eltüntetésében. A napi bőrápolási rutin során a száj körüli ráncok ellen érdemes bevetni a Peptides szemránckrémet, a növényi olajokat, illetve bármelyik MediNatural magas hatóanyagtartalmú szérumot, akár felváltva is. Ezek a natúrkozmetikumok a szemkörnyék- és arcápoláson túl kiválóak a száj felett és alatt kialakult függőleges, valamint az orr-ajak barázdában lévő ráncok kezelésére is. Ezekből pár cseppet masszírozz be naponta kétszer a száj környéki területre, majd nappalra kend be a fényvédő arckrémmel.

 

Helló peptidek! Viszlát ráncok

 

8. Végezhetsz száj körüli arcmasszázst is, ami felpezsdíti a vérkeringést, rugalmasabbá, feszesebbé teszi a bőrt és az izmokat, valamint növeli azok oxigénellátását. Ezek a pár perces gyakorlatok is hozzájárulnak a száj körüli ráncok eltüntetéséhez.

• A két mutatóujjadat helyezd a felső ajkad fölé, hogy középen összeérjenek, majd finoman húzd az ujjaidat a száj sarka felé. Ugyanezt az alsó ajkak alatt is végezd el, többször ismételd meg a masszázst.

• Az egyik ujjaddal nyomd meg a száj sarkánál a bőrt, majd a másik kéz mutatóujjával befelé, a száj közepe felé finoman ütögesd meg a bőrt az ajkak alatt és felett. Utána a száj másik sarkát nyomd meg és ellentétes irányban is végezd el a gyakorlatot.

• Csipkedd meg a száj feletti és alatti bőrt végig az ajak vonalában, ez serkenti a helyi keringést.

• Táts ki a szád, mintha egy nagy Á betűt mondanál, majd váltott ujjakkal ütögesd át a száj körüli bőrt

 

. Az ajkaknál lévő ráncok megelőzése érdekében, illetve a már kialakult száj körüli ráncok eltüntetésére alkalmazd a fenti javaslatokat és biztos lehetsz benne, hogy ez a terület is sokkal tovább lesz fiatalosabb kinézetű.

Keresés