A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Tudtad? A MediNatural termékeket nem teszteljük állatokon!

Állatkísérlet mentes termékek
 

Mit jelent az állatkísérlet, állatokon történő tesztelés?

Az állatkísérlet és az állatokon történő tesztelés nem véletlenül rettenetesen megosztó téma. Hacsak valaki egyetlen szörnyű képet is látott a közösségi oldalakon keringeni ezekről a szerencsétlen állatokról az elmúlt tíz évben, akkor teljesen érthető, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje azokat a kozmetikumokat, szépségápolási cikkeket, amelyeket állatokon teszteltek. Egy jóérzésű ember számára érthetetlen, sőt sokkoló is annak a tudata, hogy a kedvenc krémje érdekében brutálisan megkínoztak egy- vagy több ártatlan, védtelen állatot. Nagyszerű látni, hogy egyre több ember ébred ennek tudatára és egyre inkább ismertté válik az állatkísérletek tagadásának jelentősége. Örvendetes, hogy egyre többet beszélünk erről és teljesen érthető igényünk az állatkísérlet-mentes kozmetikum. Jó hírrel tudunk minden kedves olvasónknak szolgálni, hiszen a MediNaturalnál nekünk is szívügyünk, hogy természetes alapanyagú, egészséges kozmetikumaink csakis állatkísérletektől és állatokon való teszteléstől mentesek legyenek, mi több, állati eredetű összetevőket sem tartalmazzanak!

Miért tesztelik a kozmetikumokat állatokon, miért végeznek a kozmetikumok tesztelése során állatkísérleteket?


Sajnos, régen még úgy gondolták, hogy mivel az állatok hasonlítanak az emberekre, ezért az emberek helyett az állatokon érdemes kipróbálni, hogy mennyire káros az adott kozmetikum. Hiszen, ami az állatnak fáj, az az embernek nem fáj. Vagy mégis? Sajnos, ez a kegyetlen hozzáállás évszázadok vagy talán évezredek óta kíséri az emberiséget.

Mennyire hiteles eredményt nyújt az állatkísérlet, állatokon történő tesztelés?

Ma már tudjuk, hogy az állatkísérletek eredményei többnyire nem jelentenek semmilyen bizonyosságot azzal kapcsolatban, hogy az adott kozmetikumokban található vegyi anyagok mennyire lesznek károsak, allergizálók vagy irritálók az emberek számára. Egyrészt nyilvánvalóan semelyik állat sem viselkedhet tökéletesen ugyanúgy, mint egy ember – persze, semmiképpen sem azért, mert alacsonyabb rendű, egyszerűen csak más. Másrészt, ezek fogva tartott, folyamatosan extrém stressznek kitett, a természetes életkörülményeiktől megfosztott állatok, akik egészen más reakciókat adhatnak szerencsésebb társaiknál. Az állatokkal való kegyetlenkedés tehát pusztán tudományos szempontból is feleslegesnek bizonyult már a legtöbb szakértő szerint, így nemcsak az emberi jóérzés teszi érthetetlenné, hanem a tudomány képviselőinek elsöprő többsége is így vélekedik.
 

Léteznek-e állatbarát módszerek az állatkísérletek, állatokon való tesztelések kiváltására?

Rengeteg tudományos módszer létezik arra, hogy az állatkísérletek helyett egy ember- és állatbarát alternatívát kínáljon. Mindenki a saját a tudományos nézetei, erkölcsi és etikai dilemmái, vallási és világnézeti korlátai szerint dönthet más módszerek mellett. Sokkal megbízhatóbb, olcsóbb, gyorsabb eljárások léteznek ma már és természetesen a tudomány és technológia fejlődését, újdonságait, újításait is fel tudjuk használni. Segíthet akár egy egyszerű adatgyűjtés, vásárlói elégedettség-felmérés, kérdőívezés is, illetve hasonló, teljesen legális, senkinek sem ártó eljárások. Éppen ezért mi is szívesen vesszük, ha a vásárlóink megosztják velünk a tapasztalataikat.


Mennyit érhet az egyes ember ellenállása? Megállíthatja-e a bojkott az állatkísérleteket, az állatokon való tesztelést?

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy ennyi gonoszságot és kegyetlenkedést nem tud megállítani. Ha ő maga, vagy esetleg a családtagjai, barátai állatkísérletektől mentes termékeket választanak, az még nem segít ezeknek a szerencsétlen állatoknak a sorsán, hiszen ezeket a termékeket továbbra is gyártani fogják. Azonban örömmel tapasztalható már az állatkísérletek elleni számos sikeres megmozdulás a világon, a legtöbb helyen ugyanis már törvény tiltja a kegyetlenkedést. Bár, sajnos, az is igaz, hogy sok nagy gyárnak sikerül kijátszania ezeket a törvényeket azzal, hogy más országba tesz át egyes kritikus folyamatokat.
Állítsuk meg tehát együtt az állatkísérleteket, állatokon való tesztelést! 
Vásárolj te is állatkísérletektől mentes kozmetikumokat, állati eredetű anyagoktól mentesen a MediNaturaltól!

 

Keresés