A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Szelíd búcsú a szarkalábaktól -így tüntesd el a ráncokat!

Mitől leszünk ráncosak és mit tehetünk a ráncok, szarkalábak ellen?

 

Bár a mimikai ráncok is a bőr öregedési folyamatait szegélyezik, már fiatal korban is megjelenhetnek. A szemek sarkában, vagy a homlok közepén fellelhető hunyorítóráncok, a szájunkat zárójelbe tevő, hivatalosan orr-ajak redőnek hívott mélyedés, a száj körül megjelenő „szigorúság-ráncok” részben a ránk jellemző arckifejezések eredményei, de ne higgyünk abban, hogy ezeket nem lehet karban tartani, enyhíteni.
 

Egy közelmúltban végzett japán kutatás kimutatta, hogy a szarkalábnak nevezett finom, pókhálószerűen szétfutó ráncok olyan bőrfelületeken keletkeznek elsősorban, ahol a faggyúmirigy-állomány alacsonyabb. 
Vagyis könnyen lehet, hogy összefüggés van a bőr olajossága és a ráncosodási hajlam között.

Ugyanígy nagy szerepet játszik nyilván a bőr vérellátása (ami szorosan összefügg a tápanyagok oda- és a méreganyagok elszállításával, sőt az oxigén-ellátottsággal is), és a bőr alatti izmok elhelyezkedése is.
 

A szarkalábak megelőzésének egyik legfontosabb alapelve erre az utolsó mondatban kifejtett igazságra épít. Emiatt olyan sikeresek az arc felületét érintő oxigén-terápiák, sőt a bőrfelületet stimuláló dermarolles kezelések is. Ebbe a tárgykörbe tartoznak a hámlasztásos eljárások is, amelyek eredményeként a bőr fellélegezhet.

 

Napi 5 perc a ráncok ellen

Napi öt perces arctorna és/vagy leheletkönnyű arcmasszázs szintén sokat javíthat a vérellátás állapotán, a bőr petyhüdtségén. Nagyon fontos azonban, hogy az arcbőrt – különösen ahol nagyon vékony és érzékeny, mint pl. a szemek környékén – soha nem szabad húzni-nyúzni, mert elveszítheti a tartását! 

Ha olyan kezelést végzünk az arcon, amely élénkíti a vérkeringést, érdemes nagy hatóanyag-tartalmú pakolás vagy krémezés bevetése is, hiszen ilyenkor még nagyobb hatékonysággal juthatnak el a tápanyagok a hasznosítás helyére. 
 

Ha teljes körű kényeztetést szeretnénk végezni, először gőzöljük fel az arcunkat, majd radírozzuk le az elhalt hámsejteket, ez után jöhet a pakolás, melyet követően a gazdag beltartalmú hidegen sajtolt olajokat finom masszázs révén juttatjuk be a bőrbe.

Milyen bőrfeszesítő olajakat használjunk a ráncok kisimítására? 

Már a legnagyobb hollywoodi sztárok is felfedezték maguknak az aranyat érő csipkebogyó-olajat, amely rendkívül gazdag a bőr feszességéért felelős A- és E-vitaminban.

Csökkenti a bőr szerkezetét roncsoló gyulladásokat, a kollagéntermelés fokozásával kisimítja a felületeket, a bőrsejtek állapotának javulása következtében az arcunk sima, bőr kitelt lesz.

A szem környékének ápolására kifejezetten ajánlott a sárgabarackmag olaja, amely javítja a bőr tónusát, vitalitást és fényt kölcsönöz a petyhüdt bőrnek. 

Vagy válasz prémium megoldást és válj fiatalabbá varázsütésre, vagy maradj fiatal még legalább 30-40 évig! Vesd be a Q10+Acmella olaj szérumot és a ráncok örökre elköltöznek!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Keresés