A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Stressz ellen | Stresszűzés természetes készítményekkel? Igen, lehetséges!

stressz-ellen-illolaj

A stressz elleni küzdelem mindennapos problémát jelent.

De bármennyire is hajtanak bennünket a határidők és a megfelelni vágyás, fontos, hogy időt szakítsunk a feltöltődésre és megvívjuk harcunkat a stressz ellen. Tökéletes megoldást a természetes készítményekben keressük, mint például az illóolajok.

Egy ritka nehéz nap után jól esne egy kis ellazulás. A munkahelyi feladatoktól jó lenne megszabadulni néhány órára. Másnap úgyis bele kell vetni magunkat teljes erőből. De hogyan, ha még fel sem tudtunk töltődni addigra? Állandó stresszben élünk, és állandóan a stressz ellen küzdünk. Mindig mindenkinek meg akarunk felelni. Jó főnök, jó munkatárs, jó szülő, jó gyerek szeretnénk lenni. Folyton pörög az agyunk, hogy miként tudnánk ezt összehozni a leghatékonyabban. A folytonos stressz, azonban kikészíti a szervezetünket. Nagyon fontos, hogy ki tudjunk kapcsolni időnként.


Mivel védekezhetünk a stressz ellen?


Megtehetjük ezt gyógyszerekkel, gyógyszernek nem minősülő étrend kiegészítőkkel, mégis jobb megoldás, ha a stresszűzés természetes készítményekkel történik.

 

Stresszűzés természetes készítményekkel? Igen, lehetséges!


A 100 %-ig természetes illóolajok ilyen stresszűző, természetes készítmények. Régóta tudjuk, hogy a színek és az illatok befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket, egészségünkre is nagy hatással vannak. Egyesek érzékenyek vagy egyenesen allergiások bizonyos illatokra vagy ízekre, ezért a tiszta tömény illóolajokat ne használjuk közvetlenül a bőrre csepegtetve, mert irritációt okozhatnak.

 

Hol használhatjuk az illóolajokat?


Az illóolajokat bevethetjük a stressz ellen egy jó kis fürdőzés során. Tegyünk a fürdővízbe néhány csepp illóolajat,  amelyikhez éppen kedvünk van. Pár csepp mandula olajjal mézzel elkeverve. Ha megtehetjük, kapcsoljunk be valamilyen kellemes zenét, kapcsoljuk le a villanyt és akár illatos teamécsesekkel - amelyek kiegészítik a fürdővízbe cseppentett illóolajunk hatását - világítsuk meg a fürdőszobát. Lazuljunk el, és élvezzük a csodás illatokat.

Ha pedig végeztünk a csodás fürdőzéssel örüljünk annak, hogy milyen bársonyosan sima és hidratált lett a bőrünk, hiszen az illóolajok a hidegen sajtolt olajokkal keverve egyben bőrápoló hatásukat is kifejtették a fürdés ideje alatt.

Szeretnénk magunkat alaposan kialudni, hogy másnap a mókuskereket újult erővel tudjuk hajtani? A fáradtságtól és az idegességtől azonban nem tudunk könnyen elaludni? Jó választás a stressz ellen ilyenkor is az illóolaj. A levendulaolajból 1-2 cseppet cseppenthetünk a párnánk sarkára vagy egy textil-zsebkendőre. Kutatások kimutatták, hogy a levendula illóolaja teljesen lenyugtatja az idegrendszert és kitűnő természetes altató szer.
 

A finom illatú illóolajokat belekeverhetjük testápolónkba vagy arckrémünkbe is. Ezzel is gazdagíthatjuk a kedvenc bőrápoló készítményünket.


Párologtatóba és inhalálóba is nagy biztonsággal alkalmazhatóak az illóolajok. Felfrissítik a lakás levegőjét és az egész család profitál a stresszoldó hatásából. Az aromaterapeuták nagy felhasználói az illóolajoknak. Elsősorban gyógyításra és stressz ellen alkalmazzák.

 

Az aromaterápiák során két különböző módon juttatják a szervezetbe az illóolajokat: belégzéssel és bőrön keresztül.
Belégzéssel történik a bevitel a már említett inhalálókkal, ahol a keletkező gőzzel lélegezzük be, a párologtatókkal, melyeknek van elektromos változata és hagyományos mécsessel működő változata is.
Bőrön keresztül juttatják be az olajokat a fürdővízzel, a borogatással, de a leghatásosabb aromaterápiás bevitel a masszázs.

A masszázs során a fizikai izomlazítás mellett nagyon nagy szerepe van a bőrbe dörzsölt aromaterápiás olajnak is. Nem csak illata révén, hanem hatóanyagainak mélyen a bőr szöveteiben kifejtett hatásai miatt is.
 

Illóolaj keverékkel a stressz ellen


Az illóolajok mindegyike egyedi illattal és tulajdonságokkal rendelkezik, de mindnek van stresszűző hatása is. Viszont ha a megfelelő illóolajokat párosítjuk, kombináljuk egészen kivételes keveréket kapunk, ami felerősíti és kiegészíti az olajok hatását.


Ilyen a MediNatural Nyugi Stresszűző illóolaj keverék is, ami kizárólag természetes illóolajok kombinációja és kifejezetten a stressz ellen küzd, és ad hatékony, illatos megoldást rá.

 

A Nyugi Stresszűző illóolaj keverék 5 fajta illóolajat házasított össze a még hatékonyabb stressz oldásért. Citrusos-virágos illatát beszippantva máris vidámabbak leszünk. Citrusos illatáért a boldogságot és örömöt gerjesztő narancs illóolaj és az élénkítő, felvidító mandarin olaj felel. A virágos illatot és a nyugalmat a nyugtató hatású levendula olaj és a relaxációt segítő római kamilla olaj hozza el. A harmóniát pedig az ilang-ilang illóolaj teremti meg.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia