A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Ne hordj a szemed alatt szatyrokat!

2018. 03. 26. 15:33:11

taskas-szem


A karikás szemnek számos oka lehet, nem feltétlenül kozmetikai probléma. 

 

Az első, ami egy karikás szemű emberről eszünkbe jut, az hogy kialvatlan. De ennek a nem túl szép jelenségnek lehetnek más okai is. 

Napjaink felgyorsult, rohanó, mindig-mindehol magas teljesítményszintet követelő világában sokan rohangálunk nagy fekete karikákkal vagy éppen duzzadt szatyrokkal a szemünk alatt. 

A szemek körül a bőr a testünkön található legvékonyabb kötőszövet. Emiatt nagyon könnyen átlátszik, illetve nagyon gyorsan megmutatkozik ezen a területen, ha a szervezetünkben valami nincs rendben. Első körben, ha amúgy nincs panaszunk, nem kell komoly dolgokra gondolni. 

Gyakori, hogy a sötét karikákat genetikai hajlam okozza.
 

A szemek körüli bőr alatti sűrű hajszálér-hálózat könnyedén átlátszik a vékony bőrön, és ha valami miatt a véredények kitágulnak vagy sötétebbnek látszanak, még erőteljesebb a látvány. Többek között a vér túlzottan alacsony oxigéntartalma hozzájárulhat az erek sötét színezetéhez. A karikásságot okozhatja, hogy a sötét színezetű bőr árnyalata összeadódik az alatta futó erek árnyalatával.
 

A szemek bőrének állagváltozását, a karikák vagy éppen duzzanatok kialakulását okozhatják a különféle kozmetikumok, dekorkozmetikumok is. Ha belekerülnek a szembe csíphetnek, de ha csak nagyon kevés is szivárog be belőlük (így a csípés-könnyezés elmarad), akkor is irritálhatják, folyamatos könnytermelésre késztethetik és ezzel is megalapozhatják a szem körüli problémákat.
 

Ezért is fontos, hogy csak természetes összetevőkből készült, tiszta és irritációmentes termékeket használjunk a szemünk körül. Ne hagyjuk ki ebből a körből azokat se, amelyeket nem arcápolásra használunk, de érintkezhetnek a szemekkel (sampon, arclemosó, pakolások stb.).


A Titkos tipp a fáradt, táskás szemekre!

 

Ha feltűnik, hogy ráncosabbak a szemeid a szokásosnál vagy éppen egy betegségből gyógyultál fel és nem tetszik a ráncos külsőd, kenj el a szemed körül néhány csepp  Zöld kávé olajat meglátod, újjászületsz majd! 
 

Ne feledd, az olajokat mindig nedves bőrre kell felvinni a tökéletes hidratálás érdekében! 

Ha különleges és hatékony szépségformulát szeretnél, javaslom a bőröd nedvesítésérre használj az olajok előtt természetes és vegyszermentes arcpermetet! 

A  BIO rózsa hidrolátum arcpermet önmagában is, természetes megoldásként fog szolgálni a szemet érő káros hatások ellen. Nyugtatja és felfrissíti a fáradt, duzzadt vagy irritált szemeket, enyhítve az alsó szemhéjak duzzanatát.   (Borogatásként alkalmazva)

 

Csipkebogyó-olaj
 

MediNatural Zöld Kávé olaj (20ml)
|
ARC - SZEMKÖRNYÉK - NYAK- DEKOLTÁZS  ÁPOLÁSÁRA 

MEGNÉZEM

 

Ha a hiba az életmódunkban van...


Gondoljuk át az életmódunkat, vizsgáljuk meg, hogy eleget és elég jó minőségben alszunk-e, nem stresszelünk-e túl sokat, iszunk-e eleget, eszünk-e elég „élő” ételt stb.. Gyakran egy könnyű életmódváltással, egy hangsúlyosabb pihenéssel, kikapcsolódással meg tudjuk szüntetni a problémát. A megfelelő vízfogyasztás rendkívül fontos a szervezetünk számára, hiszen az alulhidratált szövetek nem csak nem nyújtanak szép látványt, de nem is működnek jól.


A sok számítógépezés is állhat a karikás szemek hátterében. Az előremeredő tekintet és a pislogás hiánya a szem kiszáradásához vezet, a szemekben kialakuló rossz érzés következtében ráncoljuk a homlokunkat (ejnye!) és ez a görcsös, megfeszített tartás rontja a vérkeringést. A könny mennyiségének csökkenése (akár betegség vagy elváltozás okozza, akár a monitor) azonnal sötét karikák formájában jelentkezik. Ebben az esetben hatékony segítség lehet egy enyhe szemmasszázs vagy szemtorna. 

A szem fáradtsága, túlterheltsége szintén karikák formájában jelentkezik. Karikák jelentkezése esetén érdemes megnézetni, hogy nem kell-e szemüveg vagy ha van, megfelelő-e a dioptriája. Az alacsony minőségű napszemüveg-lencse is fáraszthatja a szemet.

 

Milyen problémákat jelezhet a karikás szem?


Érdekes, nem is gondolnánk rá, de pont a közelmúltban bizonyította be egy kutatás, hogy az orrdugulás is okozhat szem körüli bőrproblémákat. A bedugult orr gátolja a légzést, ez oxigénhiányt okozhat a vérben, de akadályozza az orr és szemkörnyéki szövetek normális működését is.

A duzzadt nyálkahártya miatt megnő a szemben a nyomás és ezzel párhuzamosan is kialakulhatnak a sötét karikák. 
A nátha tüneteit gyorsan enyhítheted rozmaring, kakukkfű, borsmenta, eukaliptusz illóolajjal vagy ezek keverékével. Megszüntetik a nyálkahártya duzzanatát, ezzel csökken a szemekre nehezedő nyomás is.

 

A sötét foltok kialakulásához hozzájárulhat a vashiány, emiatt és a vérnyomás megváltozása miatt a menstruáció időszakában még esélyesebbek. A dohányzás két oldalról is hozzájárul a karikás szemekhez: egyrészt csökkenti a vér oxigéntartalmát, másrészt a felszálló füst közvetlenül is irritálja a szemet és az azt körülölelő bőrt.


A különféle vese- és szívbetegségek elég gyorsan meglátszanak a szemek alatti bőrön. A természetgyógyászok szerint szoros összefüggés van a szem alatti terület és a vese között, így a legkisebb húgyúti probléma is jelezhet már itt: hólyaghurut, felfázás, vizeletpangás stb.). 

Keresés