A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Itt az ideje, hogy átgondold a bőrápolással kapcsolatos hozzáállásodat!

Itt az ideje, hogy átgondold a bőrápolással kapcsolatos hozzáállásodat!

 

A bőrünk rengeteg létfontosságú funkciót lát el, ezért egyáltalán nem mindegy miként bánunk vele. Ez fokozottan igaz az arcbőrre, hiszen ezt a területet nem takarja ruha, mindig ki van téve a külső körülményeknek, azonnal láthatóvá válik ha nem megfelelően ápoljuk.

 

Nézzük meg melyik az a 8 gyakori megállapítás, ami biztosan nem a bőr szépségét és egészségét támogatja, ezért ha téged is érint, akkor érdemes átformálni a gondolkodást ezekkel kapcsolatban:

 

1. Szerintem egyáltalán nincs szükség bőrápolásra

Még ha tökéletesen tiszta környezetben, teljesen egészségesen táplálkozva, stresszmentesen élnénk, akkor is jól esne a bőrnek a kényeztetés. A mai viszonyok között nagyon fontos a rendszeres bőrápolás, hiszen ennek segítségével egyrészt tovább meg lehet őrizni a bőr fiatalos megjelenését, másrészt hatékonyan lehet javítani számos bőrproblémán. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha időben, akár kamaszkortól kezdve odafigyelünk az arcbőrünk természetes kezelésére, akkor azt bőrünk meghálálja. Nem beszélve a ráncokról, aminek a megjelenését és fokozódását célszerűbb megelőzni, illetve lassítani a folyamatot.

 

Prémium Bőrápolás - Arcápolási rutin feszességét vesztett bőrre

 

2. Majd a kozmetikus rendbe teszi a bőrömet, amikor havonta egyszer ellátogatok hozzá

Sajnos sokan tévesen úgy gondolják, hogy a napi bőrápolás elhanyagolható, hiszen ha egy hozzáértő szakember időnként kezelésbe veszi az arcbőrt az majd mindent megold. Ez olyan, mintha állandóan éheztetnénk magunkat és azt várnánk, hogy havi egy éttermi ebéd feltölt minket a következő alkalomig. Logikus, hogy nem így van, ahogy a bőrnek is rendszeres törődés szükséges, hogy állapotát megfelelő szinten tudjuk tartani. Ettől még jól esik és különleges alkalom lehet a kozmetikus kényeztető kezelése, de ne várjunk tőle csodát.

 

3. A reklámok alapján választok magamnak kozmetikumot

A reklámok és hirdetések arra hivatottak, hogy felkeltsék az érdeklődésedet, amivel nincs is semmi probléma. Azzal annál inkább, ha megrekedsz ennél a pontnál és nem nézel alaposan utána, hogy mit tartalmaz, milyen bőrre ajánlott egy adott kozmetikum. Sajnos sok esetben a hangzatos szavak mögött nincs igazi tartalom, ezért nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindig ellenőrizd a megvásárolni kívánt kozmetikum összetételét! A MediNatural esetében ezt megtesszük helyetted, hiszen mi kizárólag jó minőségű, bőrbarát, hatékony alapanyagokat teszünk a termékeinkbe.

 

4. Koncepció nélkül szoktam kozmetikumot vásárolni

Nem állítjuk, hogy egyetlen kiváló, természetes összetevőkből álló natúrkozmetikum semmilyen pozitív hatással nincs a bőrre, de egy átgondolt, az aktuális bőrállapothoz, bőrtípushoz igazított kezelési sor sokkal gyorsabb és látványosabb eredményhez vezet. Éppen ezért ajánljuk, hogy építsd fel a saját rutinodat és rendszeresen, naponta kétszer alkalmazd a legjobb hatás eléréséhez.

 

5. Bőrproblémák esetén jöhet bármi, csak gyorsan megszüntesse a tüneteket

Bárcsak ilyen könnyű lenne megszabadulni a bőrön keletkező kellemetlen tünetektől, de sajnos ez szinte lehetetlen. Drasztikus, rengeteg mellékhatást okozó szerek ideig-óráig elnyomhatják ugyan a tüneteket, de megoldást csakis a holisztikus szemlélet kínál. Mit jelent ez a gyakorlatban? Bőrproblémák esetén derítsd ki mi okozza és ezzel egyidőben kezdd el a természetes hatóanyagokkal való kezelését.

 

Erre adunk hatékony, bevált ajánlásokat a „Bőrproblémák” szerinti kategóriában: 

 

Hatékony megoldások a gyakori bőrproblémákra

 

6. Az érzékeny, rosaceás bőrt békén kell hagyni, nem szabad rá semmit tenni

Sokakban él az a tévhit, hogy akinek érzékeny a bőre, az jobb, ha nem használ semmilyen kozmetikumot, attól úgyis csak rosszabb lesz. Ez csak azokra a finoman fogalmazva ellenőrizetlen minőségű, olcsó és irritáló összetevőket tartalmazó termékekre igaz, amelyeket valóban jobb messziről elkerülni. Viszont az érzékenységet és a pirosodásra való hajlamot csökkentő, a bőrműködést támogató, hidratáló, nyugtató természetes hatóanyagokat tartalmazó natúrkozmetikumok enyhítik az érzékeny, rosaceás arcbőr kellemetlen tüneteit.

 

7. A bőr állapotát a genetika határozza meg, nincs mit tenni…

A helyzet az, hogy szó szerint minden hatással van a bőrünkre, ennek nagy részére igenis hatással tudunk lenni. Persze vannak olyan tényezők, amelyek örökletesek, de az életmód, a táplálkozás, a káros szenvedélyek, a folyadékfogyasztás, még a lelkiállapot is kihat a bőrre. Miért is lenne másképp, hiszen bőrünk a szervezetünk része, teljes összhangban működik a testünkkel. Éppen ezért az egészséges életmód szép bőrt eredményez, ha nem ügyelünk erre, akkor nem is várhatjuk, hogy bőrünk megőrizze ragyogását és fiatalos megjelenését.

 

8. Nincs időm arra, hogy naponta kenegessem a bőrömet

Ahogy az előző pontban szó volt róla, a bőrünk is hozzánk tartozik, mi vagyunk érte a felelősek, a rendszeres ápolását nem tekinthetjük felesleges időpazarlásnak. A napi bőrápolási rutin remek alkalom az önmagunk iránti figyelemre és odafigyelésre, amire nagy szüksége van mindannyiunknak.

 

Ebből a néhány példából is jól érzékelhető, hogy a natúr készítményekkel történő rendszeres bőrápolás az önmagunkkal való törődés egyik nagyszerű eszköze, pozitív változást eredményez, amitől sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.