A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Ismerd meg a legjobb ránctalanító krémeket 60 év felett!

Ismerd meg a legjobb ránctalanító krémeket 60 év felett!

 

Minden életkorban, így 60 év felett is rendkívül fontos előtérbe helyezni az egészség megőrzését, illetve visszaszerzését, amelybe a testünkkel való törődés is beletartozik.

 

A bőr a legnagyobb kiterjedésű szervünk, ráadásul az arcbőr van legjobban kitéve a környezeti hatásoknak, így a megfelelő bőrápolás elengedhetetlen a szervezetünk védelméhez és a jó megjelenéshez egyaránt.

Ebben a blogunkban bemutatjuk a leghatékonyabb bőrmegújító kozmetikai összetevőket és a legjobb ránctalanító krémeket 60 év felett, amelyek rendszeres használatával a bőr újra élettel teli és fiatalosan ragyogó lesz. Ezen kívül megosztunk néhány életmódbeli tanácsot, amelyeket sikeresen lehet alkalmazni az egészség érdekében.

 

A bőr természetes változásai az életkorral

 

Ahogy öregszünk, bőrünk sajnos elveszíti rugalmasságát, feszességét és hidratáltságát. A bőr felszíne könnyebben kiszárad, a mélyebben lévő szövetekben lelassul a kollagén termelődése, a bőr megújulási képessége is csökken. Ez a folyamat gyorsulhat a menopauza után, amikor a hormonális változások is befolyásolják a bőr állapotát. Egyrészt a genetika is közrejátszik, de nagyobb részben az életmódbeli és a bőrápolási szokások határozzák meg kinek milyen lesz a bőre 60 év felett.

 

Melyek a bőr öregedésének jelei, amelyekre megoldást keresünk?

 

Ráncok:

Testünk 50-75%-a vízből áll, ami segíti a szerveink működését, beleértve a bőrt is. Az életkor előrehaladtával a bőr rétegeiben fokozatosan csökken az elraktározott természetes hialuronsav mennyisége, ezáltal romlik a bőr vízmegkötő képessége. Elegendő víz hiányában bőrünk nem tud regenerálódni és egészséges új sejteket létrehozni, ezáltal a bőr elveszíti feszességét és kialakulnak a kisebb-nagyobb ráncok. Az arcizmok ismétlődő mozgásai, másnéven arcmimika, mint a mosolygás, a hunyorgás és a szemöldökráncolás is mind ráncok kialakulásához vezethetnek.

 

Bőr megereszkedése:

Az öregedéssel a bőr veszít feszességéből és rugalmasságából, ami a kollagén- és az elasztintermelés csökkenéséből fakad. A kollagén rostok felelnek a bőr feszességéért, az elasztikus rostok biztosítják a rugalmasságot. 60 év felett ezek száma erőteljesen megfogyatkozik, így a bőr sajnos megereszkedik.

 

Pigmentfoltok: Az idő előrehaladtával a festéktermelő bőrsejtek (melanociták) több pigmentet termelnek, amelyek kis melanin-hordozó buborékokban, csomókban elkezdenek felfelé vándorolni, majd a bőrfelszínhez érve pigmentfolt formájában láthatóvá válnak. Mivel a bőr évtizedekig ki van téve a napból származó UV-sugárzásnak, ezért szinte kivédhetetlen, hogy idővel pigmentfoltok keletkezzenek rajta. Különböző bőrsérülések, irritációk is sötét foltok kialakulásához vezethetnek, valamint a hormonális változások, egyes betegségek, gyógyszerek, a dohányzás, az alkoholfogyasztás is fokozzák a pigmentfoltok kialakulásának esélyét.

 

Miért fontos a speciális bőrápolás 60 év felett?

Ahhoz, hogy a bőrsejtek minél tovább képesek legyenek megújulni olyan anyagokra van szüksége, amelyek támogatják ezt a folyamatot. Ezeket egyrészt belülről a táplálkozással, másrészt kívülről különböző ápolószerekkel, legfőképpen hatékony ránctalanító krémekkel tudjuk biztosítani.

A helyes bőrápolás, vagyis a bőr öregedése elleni harc titka abban rejlik, hogy a bőrnek mindig megadjuk azokat a hatóanyagokat, amik regeneráló, tápláló, feszesítő, hidratáló tulajdonságúak. Így a bőr képes lesz megújítani külső és mélyebben lévő szöveteinek szerkezetét. Ezáltal késleltetni lehet a bőr öregedési folyamatait és a már meglévő ráncok mélységét is látványosan tudjuk csökkenteni.

 

Milyen összetevőket keressünk a ránctalanító krémekben?

A tudomány fejlődésével egyre több anyagról derül ki, hogy pozitív hatással van a bőr állapotára és ránctalanító tulajdonsággal rendelkezik. Egy kozmetikumnál elengedhetetlen a hatékonyság, hiszen a cél a ráncok csökkentése, a bőr feszességének növelése, tehát fontos a ránctalanító hatóanyagok magas koncentrációja. Ezen kívül a bőrre kizárólag természetes anyagok javasoltak, amelyeket a bőrünk hasznosítani tud, ráadásul ezáltal minimálisra csökken az irritáció előfordulása.

 

Nézzük meg melyek a legjobb természetes hatóanyagok a ránctalanító krémekben 60 év felettiek számára:

 

Hialuronsav: Kiváló hidratáló hatóanyag, amely tömege ezerszeresének megfelelő vizet képes megkötni a bőr felszínén és a mélyebb rétegekben. Retinol: Csökkenti a ráncok mélységét és gátolja újabb ráncok megjelenését, általa simább lesz a bőrfelszín. Aktiválja a kollagén és elasztin rostokat termelő sejteket, emiatt rugalmasabbá és feszesebbé válik a bőr.

Peptidek: Anti-aging hatású fehérjék, serkentik az anyagcserét, így a bőr sejtjeit is ösztönzik több kollagén előállítására.

Argirelox: Erőteljes ránctalanító peptid, csúcstechnológiájú kozmetikai hatóanyag, tű nélküli botox-nak is nevezik.

SYN®-COLL – Palmitoyl Tripeptide-5: Ez egy kis molekulájú tripeptid egyedi szekvenciával, amelyet kimondottan a ráncok kialakulásának megelőzésére terveztek. Utánozza az emberi szervezet saját kollagéntermelési mechanizmusát,tehát jelentősen növeli a kollagénszintet és gátolja annak lebomlását is.

PRODEW® 600: Hidratáló, sejtregeneráló és bőrvédő hatású aminosav komplex, amely növeli a bőr nedvességtartalmát, kisimítja a ráncokat és teltebbé teszi az arcbőrt.

Aquaxyl™ 3D: Sejtszinten optimalizálja a nedvesség keringését a bőr minden rétegében, ennek a 3D hidratálásnak köszönhetően a bőr feltöltődik, tömörsége javul.

Stabilizált C-vitamin (Sodium Ascorbyl Phosphate, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid): Újgenerációs, prémium minőségű C-vitamin származékok, amelyek a bőrbe jutva a leghatékonyabb anti-aging, pigmentfolt halványító és feszesítő antioxidánsok.

Corneosticker DS (Chlorella Vulgaris Extract): Ez a mikroalga kivonat gátolja a bőr kollagénjének lebomlását és a rugalmasság elvesztését, öregedésgátló tulajdonságú, elősegíti a bőr fiatalos megjelenését. Ezek a fantasztikus hatóanyagok megtalálhatóak a MediNatural ránctalanító krémekben. A kozmetikumaink fejlesztése során a természetesség mellett minden esetben figyelembe vesszük a legújabb kutatási eredményeket is, így mindig a legjobbat tudjuk nyújtani.

 

Hialuronsav az intenzív hidratálás érdekében!

Szinte mindenki hallott már a hialuronsavról, most nézzük meg részletesen, hogy miért elengedhetetlen összetevője a ránctalanító krémeknek. A hialuronsav szakmai nyelven a poliszacharidok családjába tartozó glikozaminoglikán (GAG), valójában nem sav, hanem egy specifikus sacharid típus, amelynek gyenge savas reakciója van. Tehát igazából egy olyan cukormolekula, ami magához vonzza és megköti a vizet. A saját súlyánál akár ezerszer több vizet képes megtartani, ami hatalmas jelentőséggel bír a bőr hidratáltsága szempontjából is. Megfelelő mennyisége biztosítja a bőr tömörségét, nyomással szembeni ellenállását, valamint a felhám hidratálásáért is felelős. Kémiai szerkezetét tekintve lehet kevés, közepes mennyiségű vagy sok egységből álló a hialuronsav.

 

  • A kismolekulájú hialuronsav a bőr mélyebb rétegeibe is eljuthat, így ott is képes kifejteni hidratáló hatását, valamint elősegítheti a bőr rugalmasságához nélkülözhetetlen kollagén termelődését.
     
  • A közepes hyaluron molekula a bőr védőrétegét erősíti.
     
  • A nagy molekulatömegű hialuronsavnak méreténél fogva a legmagasabb a vízmegtartó képessége, hidratáló hatását a bőr felszínén fejti ki, ami ráadásul hosszan tart. Nem hatol be a bőrbe, hanem áteresztő filmréteget képez a bőrön, kisimítja a vonalakat és a kisebb ráncokat.

 

A hormonváltozások, az öregedés folyamata, a folyamatos UV-sugárzás, a különböző vegyi anyagok mind befolyásolják testünk hialuronsav előállító és megújító képességét. Életkorunk előrehaladtával mindenképpen csökken a hialuronsav mennyisége.

Mivel a hialuronsav biztosítja bőrünk telt megjelenését, segít az öregedés jeleinek leküzdésében, állandó hidratációt biztosít, ezért sokat javítanak a bőr állapotán azok a ránctalanító krémek, amelyek hyaluront tartalmaznak. A legtöbb MediNatural hialuronsavas termékben mindhárom molekulasúlyú hyaluron megtalálható, így átfogó hidratálást nyújtanak a bőrnek.

 

Retinol a bőrmegújító csodaszer!

A retinol az egyik legkiválóbb kozmetikai hatóanyag a bőr fiatalságának és feszességének megőrzéséhez, a ráncok csökkentéséhez. Rengeteg kutatás és tanulmány támasztja alá a retinol bőrre gyakorolt pozitív hatását. Csökkenti a ráncok mélységét és gátolja újabb ráncok megjelenését, általa simább lesz a bőrfelszín. Hatására a hámsejtek gyorsabban osztódnak, ez segíti az elhalt hámréteg leválását és az új bőrsejtek keletkezését. Aktiválja a kollagén és elasztin rostokat termelő sejteket, emiatt rugalmasabbá és feszesebbé válik a bőr.

Antioxidáns tulajdonságánál fogva védelmezi a bőrt a káros hatásoktól és lassítja a már meglévő kollagén lebomlását. A pigment termelő melanocita sejtek működését normalizálja, ezáltal a bőr egyenletesebb tónusú lesz, halványodnak a pigmentfoltok. Fokozza a bőr vízmegkötő képességét, ami hozzájárul a hidratáltság növekedéséhez. A retinol nagyon instabil összetevő, hiszen fény és levegő hatására gyorsan lebomlik.

A MediNatural termékekben éppen ezért stabilizált, nanotechnológiás módszerrel liposzómába zárt retinolt használunk, aminek a stabilitását antioxidánsok hozzáadásával segítjük. Ennek a korszerű eljárásnak köszönhetően a retinol a bőr mélyebb rétegében szabadul fel, ott fejti ki jótékony hatását, miközben kíméletes marad a bőrhöz. Fontos tisztázni azt a tévhitet, hogy a retinol fényérzékenységet okozna. A retinol nem növeli a bőröd fényérzékenységét. Maga a retinol hatóanyag fény- és hőérzékeny, vagyis ha fény éri veszít a hatékonyságából, de a bőrödre nincs fényérzékenyítő hatással. A MediNatural liposzomás technológia lehetővé teszi ennek az érzékeny hatóanyagnak a megóvását, stabilizálását és könnyed bőrbejutását. A MediNatural retinolt tartalmazó ránctalanító krémeket tehát biztonsággal és sikerrel alkalmazhatod a mindennapi bőrápolási rutin során, hiszen elősegítik a bőr megújulását.

 

A peptidek szerepe a bőr feszességének visszaállításában

A bőrünk és az egész szervezetünk egyik legfontosabb építő elemei a fehérjék, amelyek hosszú aminosav láncolatokból álló nagyobb molekulák. Ilyen fehérje például a bőrben lévő kollagén és az elasztin is, amik a rugalmasságért és a feszességért felelnek. A kollagén folyamatosan lebomlik és újratermelődik, viszont ez a természetes folyamat az idő előrehaladtával és a külső környezeti hatások miatt lelassul.

A kollagén egyre gyorsabban bomlik és egyre kevesebb termelődik, ezért jellennek meg a ráncok és emiatt ereszkedik meg egyre jobban a bőrünk. Itt jönnek a képbe a peptidek! A lebomló kollagén után maradt darabkák, vagyis a peptidek jelzést jelentenek a bőrnek, hogy lebomlott a kollagén, ideje újat termelni. Amint peptideket juttatunk kívülről a bőrbe, a szervezet azt az információt kapja, hogy kollagén-termelésbe kellene kezdeni.

Tehát a peptidek információvivő, láncolatos vegyületek, amelyek fehérjékhez kapcsolódnak. Az a feladatuk, hogy kommunikációs hírvivőként működjenek a szervezetünkben, ez az arcápolás során bevitt hatóanyagokkal kapcsolatban is igaz. A peptidek egy új szintet jelentenek a bőrápolásban, rögzülnek a receptor sejtekre és serkentik az anyagcserét, így a bőr sejtjeit is ösztönzik több kollagén előállítására. Ráadásul a peptidek bőrbarát anyagok, könnyen használhatóak és jól kombinálhatóak más hatóanyagokkal is.

A peptides MediNatural ránctalanító krémek azonnali lifting hatást nyújtanak, rugalmassá és feszessé teszik a bőrt. Rendszeresen használva olyan jól látható eredményekre számíthatsz, mint a ráncok hosszának, mélységének és felületének csökkenése.

 

Ajánlott MediNatural ránctalanító krémek 60 év felettieknek

 

60 év felett olyan ránctalanító krémeket javaslunk, amelyek az előzőekben felsorolt hatóanyagokat tartalmazzák: C-vitaminos hidratáló arckrém: Intenzív ápolást, gyors regenerálást biztosít a bőrnek és nagyban javítja az érettebb, ráncokkal és szarkalábakkal rendelkező arcbőr megjelenését.

 

MediNatural Hyaluron 3 + Ceramid hidratáló arckrém >>>

A krémben lévő hyaluronsav, ceramid, argánolaj és sheavaj olyan komplex bőrápolást biztosítanak, amitől a bőr kisimul, feszesebb, hidratáltabb lesz. Ez a krém tökéletes megoldást nyújt a száraz, feszességét vesztett, érett bőrnek. Retinol ránctalanító arckrém: Bőrmegújító éjszakai krém, a benne lévő retinol, niacinamide, hialuronsav és a ceramidok kombinációja gondoskodik a bőr intenzív hidratálásáról és regenerálódásáról.

 

MediNatural Glow Up Botox Effect arc- és szemkörnyékápoló fluid krém >>>

Látványos ránctalanító ereje a 10% Argirelox™ Peptid Solution természetes hatóanyagban rejlik, amely célzottan kezeli a mimikai ráncokat, és javítja a bőr feszességét. Ez a forradalmi peptid megoldás rendkívül hatékonyan dolgozik a bőrön, láthatóan csökkentve az öregedés jeleit és visszaadva a bőr fiatalságát.

MediNatural  C5 Wonderful Glow C-vitaminos fluid arckrém >>>

Rendkívül hatékony, stabilizált C-vitamint tartalmazó anti-aging ránctalanító krém, amely többcélú hatást fejt ki: intenzíven hidratál, célzottan simítja a ráncokat, lassítja a bőr öregedését, feszesíti és revitalizálja az arcbőrt, kiegyenlíti a bőrszínt. SPF30 Ránctalanító fényvédő arckrém: Ez a természetes hatóanyagokból összeállított fényvédő kiváló nappali ránctalanító krém is egyben. Mindennapos használata feszesít, halványítja a mimikai ráncokat és a szem körüli szarkalábakat. Egyedülálló módon 3-as hibrid fényszűrő pajzsot nyújt az UVA, UVB, IR és a mesterséges kék fény káros hatásai ellen.

MediNatural  Superior YouthLock SPF30 Őssejtes hidratáló fényvédő arckrém >>>

Ez a luxus minőségű krém egy igazi áttörés a bőrápolásban, amely egyedülállóan kombinálja a fényvédelmet és az anti-aging bőrápolást. Használata mélyen hidratált, revitalizált és feszesebb bőrt eredményez, segít megőrizni az arcbőr rugalmasságát, ragyogását és fiatalos megjelenését.

 

MediNatural Peptides szemránckrém narancsvirág peptidekkel >>>

Azonnali lifting hatást nyújt, táplálja a bőrt, visszaadva a rugalmasságát és a feszességét. Intenzíven csökkenti a szemkörnyéki finom vonalakat és a ráncokat, rendszeres használata látványos eredményt biztosít.

 

Tökéletes arcápolási rutin 60 felett

Ahhoz, hogy igazán látványos eredményt érj el a bőr megújítása és az öregedés látható jelei ellen, ki kell alakítanod egy napi bőrápolási rutint, ami minden fázisában biztosítja a hidratálást és a ránctalanítást.

 

Nézzünk erre egy példát:

 

Bőr letisztítása

 

A bőr letisztítása során is célszerű vízmegkötő hatóanyagokat alkalmazni, így nem jelentkezik húzódó, feszülő érzés. Első lépés reggel és este az egyik MediNatural C-vitaminos arctisztító gél, amelyet nedves kézzel oszlass el a bőrödön, majd mosd le.

 

Gyengéd hámlasztás

Hetente kétszer az esti rutin során érdemes a bőrt új bőrsejtek képzésére serkenteni egy hámlasztó segítségével. Erre a célra a MediNatural PHA hámlasztót gyümölcsenzimmel, illetve az AHA12 Joyful Renewal Bőrfiatalító hámlasztó szérumot javasoljuk.

 

Intenzív hatóanyag bevitel szérumokkal

Ezek a könnyen felszívódó, magas hatóanyagtartalmú szuperkoncentrátumok a bőr felszínén és a mélyebb rétegekben is kifejtik hidratáló, ránctalanító hatásukat. 60 év felett elsődlegesen az alábbi szérumokat ajánljuk: Nappal: C15 Diamond Glow C-vitamin szérum vagy Aktív C-vitamin szérum, pigmentfoltok esetén napi váltásban a PAD szérum Este: Intenzív retinol szérum és Q10 + Acmella olajszérum Szemkörnyék ápolás Erre a célra a Peptides szemránckrém ideális, hiszen ez a natúrkozmetikum kimondottan a szem körüli vékony, érzékeny és könnyen ráncosodó területre lett kifejlesztve.

 

Arckrém

Az arckrémek a nappali és az éjszakai bőrápolás alap kozmetikumai, jelentős szerepet játszanak a bőrállapot javításában és a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. A fentiekben ajánlott ránctalanító krémek közül bármelyik ideális 60 év felett a bőr ápolására. A nappali rutin befejező lépése mindenképpen egy fényvédő arckrém legyen, hiszen a bőr öregedésének további késleltetéséhez és az egészséges bőrműködéshez elengedhetetlen az UV-sugárzás elleni védelem.

 

Pakolás

A C-vitaminos tápláló, feszesítő krémpakolás Hialuronsavval rendkívül hatékony bőrápoló, rövid- és hosszútávon is megmutatkozik kedvező hatása. A benne lévő hialuronsav hidratál, feltölt és megerősíti a bőr védelmét. Hetente kétszer arctisztítás után érdemes felvinni, finoman bemasszírozva akár éjszakai krémként is a bőrön maradhat.

 

60 év felett is fontos az egészséges életmód!

A napi bőrápolási rutin és a ránctalanító krémek rendszeres használata mellett nagyon fontos betartani néhány javaslatot, amelyek hozzájárulnak az egészséghez és a bőrállapot javulásához is.

Hidratálj kívül-belül!

A ránctalanító krémek kívülről hidratálnak, de fontos az elegendő folyadék bevitele is, leginkább tiszta víz! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen ha nincs a szervezetedben megfelelő mennyiségű víz, akkor a bőröd könnyen kiszárad, húzódik, és nem utolsó sorban ráncosabb lesz. Az elegendő folyadék-fogyasztással elérheted, hogy a keringés által a bőr apró hajszálereibe is megfelelő mennyiségű víz és ezzel együtt tápanyag jusson.

Táplálkozz egészségesen!

Fogyassz minél természetesebb ételeket, amik tele vannak a bőrre is kedvező hatású tápanyagokkal. A friss növényi élelmiszerek víztartalma magas, ezzel is folyadékot viszel be a testedbe. Kerüld a mesterséges adalékanyagokat, hiszen ezek egészségre káros hatása bizonyított. A ráncok is később kezdenek kialakulni és elmélyülni, ha megkapja a bőr a számára fontos tápanyagokat, mint például: C-, B-, D-, E-vitaminok, béta-karotin, omega 3 zsírsav, cink, szelén, réz, vas, magnézium, antioxidánsok. Ennek érdekében az értéktelen feldolgozott, finomított, cukros ételek helyett fogyassz friss zöldégeket, gyümölcsöket, csírákat, teljes gabonákat, olajos magvakat, ellenőrzött helyről származó állati fehérjét.

Élj örömmel!

A lelkiállapot is nagy mértékben befolyásolja a bőr kinézetét, így a ráncosodás mértékét is. Az elhúzódó stressz, az alváshiány, a pesszimista gondolkodás romboló hatású. Az örömteli tevékenységek, a kellemes kikapcsolódás, alkotás, optimista szemlélet pozitívan hat az egészségi állapotra és a megjelenésre is. Különböző relaxációs technikákat is bevethetsz, mint a hasi légzés, testmasszázs, hangtál fürdő, illetve aromaterápia nyugtató hatású MediNatural illóolajokkal.

Összegezve az öregedés elkerülhetetlen folyamat, ami a bőrön is meglátszik. Ennek üteme viszont lassítható egészséges életmóddal és természetes kozmetikumok alkalmazásával. 60 év felett is látványos eredményt lehet elérni a bőr ránctalanítása és megújítása terén, ha minden nap használod az ajánlott készítményeket.

 

Fedezd fel a legjobb MediNatural ránctalanító krémeket 60 év felettiek számára! Ismerd meg azokat a természetes és hatékony összetevőket, amelyek visszaforgatják az idő kerekét.