A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Hogyan találhatod meg a száraz bőrre való legjobb hidratáló krémet?

Hogyan találhatod meg a száraz bőrre való legjobb hidratáló krémet

Történelemórákról talán még emlékszünk Kleopátra és különböző királyi fenségek szépségápolási szokásainak rendkívüliként és kivételesként való tálalására. A letűnt korok királyainak és királynőinek tulajdonított extrém szépségügyi megoldások sokszor már a felejtés homályába vesznek, pedig modern korunkban is nagyon hálás lesz a bőrünk a megfelelő ápolásért.

A szépségápolás egy folyamat, de minden egyes napon megbizonyosodhatunk arról, hogy milyen eredményt hoztak az előzetes erőfeszítéseink.
Leginkább a száraz bőrűek tudják azt, hogy micsoda kihívás a bőr kiszáradása elleni küzdelem a mindennapokban. A száraz arcbőr gyakran húzódik, viszket, hajlamos a ráncosodásra, és sajnos sok esetben nehezen eltávolítható mitesszerek, sőt pattanások is keletkezhetnek rajta. A zsíros krémek nem szívódnak fel rendesen, a hidratáló krémek hatalmas választéka közül pedig ember legyen a talpán, aki elsőre ki tudja választani azt, ami az aktuális bőrállapotának megfelelő.

Elveszve az ún. hidratáló termékek özönében

Keresgélünk a különböző áruházak polcain, és amikor túlesünk az árak okozta sokkon, akkor jön a felismerés: mégis melyik márka melyik terméke az, amiben tényleg az van amire a száraz bőrömnek éjjel-nappal szüksége van? Az egyik legfontosabb, hogy tisztában legyél azokkal az összetevőkkel, amiknek semmi keresnivalója nincs egy olyan készítményben, amitől a száraz bőr hidratálását várod. A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat, amiket mindenképpen kerülj: kőolaj származékok (pl. mineral oil, paraffinum liquidum, paraffin), szilikonok (pl. cyclomethicone, dimethicone), paraben, szintetikus tartósítószerek (pl. imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, methylchloroisothiazolinone / methylisothiazolinone). Sajnos a hidratáló krémek többségében számos olyan összetevő rejtőzhet, amik kifejezetten szárítják a bőrt. Amikor felkened, még jó érzés, érzed, hogy puhább, kellemesebb a tapintás, a komfortérzeted is javul, de néhány nap múlva azt veszed észre, hogy arctisztítás után már azonnal húzódik a bőröd, és szinte reszkető kézzel nyúlsz a tégely után…

Kering egy tévhit

Sajnos közismert az a tévhit, miszerint magának a krémnek kell hidratálnia. Nem, nem a krémnek kell hidratálnia, hanem a bőrnek magának kell elérnie a hidratáltságot, és ezt a krém csak támogatja az ehhez tökéletesen megfelelő összetevőivel, mint amilyen a C-vitamin, a Hyaluronsav, a Q10, a Ceramid, a Peptidek és a különböző bőrtápláló hatóanyagok. Amikor hidratáló krémről beszélünk, akkor igazából azt kellene mondanunk, hogy „a bőr saját hidratáltságát támogató és segítő tápláló krém”, de hát ez túl hosszú lenne, ezért rövidítik már évtizedek óta a szépségiparban a krémeket hidratáló krémként. 
Száraz bőrűként neked sem érdemes azt az illúziót kergetned, hogy bármit is kensz a bőrödre, az majd segít. Nagyon pontosan ki kell tesztelned magadnak, hogy a te száraz bőrtípusodnak mi a tökéletes összetevő-kombináció.
Egy másik fontos tényező, amit mindig szem előtt kell tartanod, hogy a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is jó hatással van a bőröd hidratációjára. Ezért figyelj arra minden nap, hogy igyál elegendő tiszta vizet!

Amit a MediNatural ajánl száraz bőrűeknek

Alapvetően az egész MediNatural történelmet a száraz bőrűeknek adott megoldások keresésére tudjuk visszavezetni. Annak idején első kozmetikai termékünk a C-vitaminos arctisztító gél volt, és kifejezetten azért találtuk ezt ki, mert ismertük a száraz bőrűek alapvető problémáját, miszerint már az arctisztítással is gondok vannak. Míg egy normál bőrű ember akkor sem tapasztal semmi különöst, ha csapvízzel mossa le az arcát, ezzel szemben egy száraz bőrű – aki egyébként pluszban még érzékeny bőrű is lehet – rögtön érzi, hogy egy sima vízzel való találkozás után az arcbőr pórusai rögtön valódi hidratáció és támogató tápanyagok után kiáltanak. A bőr húzódik, feszül, és ha ezt nem orvosoljuk, akkor viszketni kezd, továbbá hamar kialakulnak az apróbb ráncok, később a mélyebb barázdák.

A hidratáltság a sejtekben történik, és a bőr mélyebb rétegeiben realizálódik, ezzel együtt fontos a hámréteg hidratálása, nedvességmegtartó képességének fokozása. 

Ahhoz, hogy a belülről kifelé építkező hidratáltság megvalósuljon, már a tisztítás során is táplálni kell a bőrt, hogy a bőrsejtek már ekkor harmonikusan tudjanak működni. Minden bőrre kerülő kozmetikum olyan anyagokat kell tartalmazzon, ami a száraz bőr problémájára kínál megoldást, rövid- és hosszútávon is segít fenntartani a hidratációt. Ilyen például a stabilizált C-vitamin, a hialuronsav, a ceramid, a retinol és a különböző nedvességmegkötő faktorok. 

Most megmutatjuk pontosan hogyan ápold a száraz bőrt!

Első lépés: Alapos, mégis gyengéd tisztítás, amire a korábban említett C-vitaminos arctisztító gél a legideálisabb. 

Második lépés: Az esti rutin során a végtelenül gyengéd, de optimálisan, a bőrödhöz igazodva kétségbevonhatatlanul hatékony PHA hámlasztó következik. A PHA hámlasztó a bőr saját regenerálódási képességét segíti, ami a száraz bőrűek esetében mindig egy problémás terület.

Harmadik lépés: Az arcápolási rutinban a koncentrált hatóanyagtartalmú szérumok bőrbe juttatása következik. Prémium arcápoló csomagunkban, amit kifejezetten száraz bőrűeknek készítettünk két szérumot is találsz: Retinol szérumot és Hyaluron extra szérumot. Reggel az arctisztító, este pedig a PHA hámlasztó után először a Hyaluron extra szérumból oszlass el az arcodon pár cseppet, az esti rutin során a Retinol szérumot is vidd fel és finoman masszírozd be az arcbőrbe. Természetesen a nyak, és a dekoltázs területére is alkalmazhatod.

Ezek után, a napi rutin végső műveleteként jöhet a Hyaluron 3 + Ceramid hidratáló arckrém, ami megfelelően hidratálja a külső hámréteget és hozzájárul a bőrsejtek tökéletes hidratációjához. 

Hetente egy-két alkalommal vesd be a kimondottan száraz bőrre ajánlott C-vitaminos feszesítő vagy a Peptides ránctalanító krémpakolást. Ezzel válik tökéletessé a száraz bőr otthoni ápolása.
Amennyiben száraz, víz- és esetleg zsírhiányos bőrrel rendelkezel, akkor követve javaslatainkat biztosan hatékonyan tudod kezelni a száraz bőr problémáját és napról napra egyre hidratáltabb, egészségesebb és szebb lesz a bőröd.

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging