A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Hess legyek, szúnyogok és kullancsok- ne hagyd, hogy szívják a véred!

Kellemes nyár, illóolajok támogatásával: pár csepp  a pulzuspontokra, hajlatokba, -hogy ne legyél csábítóan-illatos csemege a vérszívók számára.  

 
 
Mindannyian repesve vártuk a jó időt, a kellemes meleget és a napsugár simogatását. A nyár az egyik legszebb évszak, amikor gondtalanul élvezhetjük az életet, főleg akkor, ha az elkerülhetetlen kellemetlenségekre, a váratlanul adódó gondokra jó előre megkeressük a megoldásokat.
A meleg nyári esték legkellemetlenebb vendégei a szúnyogok, a forró nyári nappalok legveszélyesebb betolakodói pedig a legyek és a kullancsok.
 
A házon/lakáson belül még viszonylag hatékonyan védekezhetünk ellenük például szúnyogháló felszerelésével, de félig nyitott verandákon, teraszokon vagy a szabadban komoly óvintézkedések nélkül szinte esélytelen a távoltartásuk.
 

Vegyszerek nélkül is védekezhetsz!

 
Kevesen tudják, hogy ezeknek a kellemetlen repülő társaknak a szagérzékelése kiváló (hiszen így lelhetik meg a táplálékukat), viszont vannak olyan illatok, amelyek taszítják őket. 
Így a legyek, szúnyogok és a kullancsok is hatékonyan távol tarthatóak aromaterápiával, akár a párologtatást választjuk, akár a testünket kenjük be/hajunkat permetezzük be az illóolajokkal.
 
→   A szúnyogok nagyon utálják a geránium, indiai citromfű, citronella, eukaliptusz, levendula  illatát.

→   
A legyek ellen kiváló hatású a geránium, levendula, menta, narancs, szegfűszeg illóolaja. 

→   
A Kullancsok ellen mesze a leghatékonyabb természetes kullancsriasztó, ami tényleg működik a geránium illóolaj 
 
A kiválasztott illókat vagy vízbe csepegtessük és spray-s flakonból szórjuk magunkra, vagy bázisolajban keverjük el és vékonyan kenjük el a testfelületünkön. 
Az egyébként számunkra kellemes illattal már távolról jelezhetünk a kis vérszívó szörnyeknek, erre ne gyertek! 
 
Ha nincs kedvünk kotyvasztani, használhatjuk az előre bekevert gerániumos termékeket, szúnyogok, legyek, kullancsok, amint megérzik sarkon fordulnak és menekülnek! 

Tapasztalatból beszélek :-)  Ha nem készültünk fel kellőképpen és megtörtént a baj!

 
 A fertőtlenítést a leghatékonyabban teafaolaj alkalmazásával oldhatjuk meg, amellyel vattára cseppentve töröljük körbe és finoman tunkoljuk meg a csípés helyét. 
Jó tudni, hogy se a levendula, se a teafa olaj nem csíp, nem irritál, így bátran használható gyermekek esetében is.
 
A teafa széles hatókörű baktérium-, vírus- és gombaölő, bőrtisztító, sebfertőtlenítő. 
 
Ha az otthonunktól, teraszunktól is szeretnénk, ha távol maradnának a hívatlan betolakodók, párologtassunk rovarűző illóolaj keveréket!
Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia