A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Győzd le a téli bőrszárazságot!

A téli mindannyiunk bőrét kikezdi, hiszen a hideg, a szél, a folyamatosan nedves levegő többféle hatással támadja a védekezőrendszerét.

Ugyanakkor nem kell, hogy a hideg időszakot folyamatos kellemetlenségekkel – bőrpírral, viszketéssel, hámlással, bőrrepedéssel stb. – vészeljük át, hiszen könnyedén megelőzhetjük a bosszantó tüneteket.

A bőr belülről épül – nem mindegy, hogy mi kerül a tányérra!

A bőrápolás az étkezéssel kezdődik, ezt sajnos kevesen tudják. Pontosabban az ivással, ezt viszont kevesen tartják be. A téli időszakban érdemes ügyelni arra, hogy teljesítsük a napi ajánlott vízbevitelt (nem gyümölcsé és cukros üdítő!), hiszen a belső hidratáció elengedhetetlen a bőr jó állapotának megőrzéséhez. 

Télen, a hideg idő nagyon sok energiát kivesz a szervezetünkből, hiszen a testünk hőmérsékletének megőrzéséhez rengeteg energiát el kell égetnünk.

Ezért van az, hogy az év utolsó és első hónapjaiban magasabb zsírtartalmú ételeket fogyasztunk. Nem érdemes állati zsiradékokkal pótolni az energiát, hiszen az megterheli az emésztőrendszert és a bőrünknek se tesz jót, ugyanakkor az olajos magvak olyan (többszörösen) telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek az egész testünknek és a bőrünknek is jó szolgálatot tesznek. 
 

Ami a téli bőrápolást illeti, korábban már ejtettünk szót a hidegen sajtolt olajok áldásos hatásairól. Ahhoz azonban, hogy az olajokkal végzett bőrápolás valóban eredményes lehessen, nagyon fontos, hogy a bőrünk életfolyamatait is támogassuk, odafigyeljünk a tisztításra és a méregtelenítésre is. 


Kényeztető, regeneráló aromafürdő

Kiváló szolgálatot tehetnek ilyenkor az aromafürdők, amelyek egyaránt jó hatással vannak a lelkünkre és a testünkre is.

Az aromafürdőt otthon úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, hogy teleengedjük a kádat a számunkra legideálisabb hőmérsékletű vízzel, majd a kiválasztott illóolajokat egy evőkanál tejben elkeverjük és ezt a vízhez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy az illóolajok fennmaradjanak a víz színén és csípjék a bőrünket.

 

Fontos! Tudnod kell, különösen a forró fürdővel ha rendszeres és hosszú, könnyen leáztathatod magadról a bőr természetes vésőrétegét. Elengedhetetlen visszatáplálni, kényeztetni bőrödet, ezért tegyél bele pár csepp hidegen sajtolt bőrápoló olajat is! A fürdőzés után a bőröd csodálatosan puha és bársonyos lesz.

Érdemes az illóolajok közé olyanokat választani, amelyek nyugtatnak/élénkítenek, jó kedvre derítenek (narancs illóolaj, mandarin illóolaj, rozmaring illóolaj), amelyek ápolják a bőrt ( ilang-ilang illóolaj, geránium illóolaj) és amelyek felvérteznek a téli vírusok ellen is (borsmenta illóolaj, teafa olaj).