A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

​Gondoskodó bőrápolás 40 felett

Gondi József
2018. 02. 01. 12:16:33


Ha szeretnéd, hogy negyven felett is tiszta, feszes és életteli legyen a bőröd...

 

Az életkor előrehaladtával a testünkben zajló folyamatok változnak, ez természetes dolog.

Az egyik legelső terület, amelyen ezt észre lehet venni a bőrünk
egyrészt azért, mert érzékeny szerkezete hamar észrevehető esztétikai változásokat mutat, másrészt, mert ez nagyon szem előtt van.

 

A huszas-harmincas éveinkben talán ezek még nem annyira zavaróak, legfeljebb akkor, ha például egy átbulizott éjszaka után nagy fekete karikákat látunk a tükörben, vagy éppen egy sütizés után meglepnek a pattanások.

Harminc fölött az ilyen jellegű kilengéseinket egy laza radírozás-pakolás kombóval gyorsan helyre tudjuk tenni.

Amikor azonban elhagyjuk a negyedik X mérföldkövét, már többre van szükség a mindennapi és a különleges bőrápolás területén is.


A bőrápolás a táplálkozásnál kezdődik.


Ha szeretnénk, hogy negyven felett is tiszta, feszes és életteli legyen a bőrünk, először is igyunk eleget. Tiszta vizet, esetleg natúr zöldség vagy gyümölcsleveket, de kerüljük a cukros, szénsavas és koffeines üdítőket. Étrendünket is állítsuk össze egészségesen, fogyasszunk elég rostot, csökkentsük a fehérített szénhidrátok bevitelét.

 

Az érett korba lépő bőr több szempont miatt is veszít a szépségéből. Egyrészt a felszíni dehidratáltság mély rétegekben is érvényes vízhiánnyá lép elő, csökken a kollagéntermelés, elvékonyodik az erek fala, romlik a vérkeringés és különféle tápanyaghiányok is felléphetnek.


Természetes bőrápolás olajokkal


A mély hidratálás egyik feltételét már említettük, a másik lehetőség a hidegen sajtolt bőrápoló olajok alkalmazása, mint például a sárgabarackmag-olajé, amely igazi megkönnyebbülést hoz a vízhiányos bőr számára. A romló vérkeringés hatásainak megelőzésére kiváló eszköz a masszás, illetve az arctorna vagy -jóga.

A tornáztatás, mozgatás és a masszázs a bőr alatti izmok tónusát helyreállítja, így feszesebbé teszi a bőrt. A javuló vérkeringés javítja a sejtek anyagcseréjét, illetve a bőr felületére juttatott hatóanyagokat is képes a mélyebb rétegekbe vinni, elősegíteni a felszívódásukat. 

A tápanyaghiányt gazdag, nagy beltartalmú olajokkal lehet orvosolni.

Az argánolaj például rendkívül gazdag antioxidáns hatású E-vitaminban, esszenciális zsírsavakban, proteinben.  Ha a vérkeringéssel, illetve a megrepedő hajszálerekkel van gondunk, válasszuk a csipkebogyó olaját, amely kiváló hatással van a kötőszövetekre is, így csökkenti a ráncokat is.

Keresés