A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Férfi arcápolás | arcápoló tippek a férfiaknak

Férfi arcápolás

Férfiként problémás a bőröd: húzódik a szárazságtól vagy zsíros, csillogásra hajlamos, esetleg apróbb ráncokkal vagy pattanásokkal küszködsz? Természetes, hogy neked is jár a gondoskodás! Nálunk találsz neked való segítséget! Keresd a Medinatural bőrápoló olajait és arcpakolásait! → Arcpakolás

Férfi arcápolás? Természetesen!

 

Nem mindegy, hogyan érzi magát egy férfi a bőrében!


Csodálatos, amikor egy férfi boldog: megtalálta önmagát és elégedett az életével. Ehhez viszont az is kell, hogy konkrét és átvitt értelemben is jól érezze magát a bőrében.


Gyakran beszélünk manapság a nemi sztereotípiákról, ami egy dicséretes, örvendetes és előre mutató gondolkodásmód-változásra utal.
Mégis sok minden a margóra szorul ezzel kapcsolatban, például az, hogy a férfiaknak éppen ugyanúgy szükségük lehet az arcápolásra, mint a nőknek. 
Kellemetlen helyzetbe kerülhet egy férfi, hogyha bőrproblémákkal találja szemben magát.

Hiszen a bőr kiszáradása, kipirosodása, kirepedezése, húzódása éppen úgy, ahogyan a zsíros bőr csillogása, a mitesszerek és a pattanások, valamint az első apró szarkalábak, kisebb ráncok megjelenése nemtől teljesen függetlenül előfordulhat bárkivel.
A férfiak arcát is ugyanúgy kifújhatja a hideg szél, a kamasz fiúkat sem kerüli el a pubertással járó pattanásosodás, és bizony az életkor előrehaladtával nekik is lehet szemránckrémre szükségük.

Semmi szégyellnivaló nincsen a férfi arcápolásban! Miért?


Semmiképpen sem szabad, hogy bármiféle szégyenérzetet keltsen bennük tehát az, ha természetes alapú arcpakolásokat vagy arcszérumot kennek fel éjszakára a bőrükre!
Egyrészt ezt általában a szűk családunkon kívül senki sem látja, másrészt pedig tényleg: mi is lenne a szégyellnivaló ezen?


A férfiak ugyanúgy szednek szájon át például vitaminokat és táplálék-kiegészítőket is minden szégyenérzet nélkül! Miért lenne abban bármi szégyellnivaló is, ha ugyanezeket a vitaminokat nem szájon át, hanem a bőrükön keresztül, krém vagy olaj formájában kívánják bejuttatni a szervezetükbe – hiszen így biztosan ott hat, ahol kell és sokkal könnyebben fel is szívódik?

 

A férfi arcápolásnak nemcsak tabunak sem szabadna lennie, hanem luxusnak sem!
 

Amikor egy férfi egész nap kint dolgozott a szabadban és kipirosodott, kicserepesedett bőrrel tér haza, általában azt a tanácsot kapja, hogy zuhanyozzon le és kenje be magát. Mégis vonakodnak ezt megtenni a férfiak. Amikor megkérdezik tőlük, hogy miért nem szeretnék, általában valami olyasmi választ adnak, amiből az derülhet ki, hogy ők ezt bizony luxusnak érzik: nem hisztis kislányok ők, hogy kenegetni kelljen az arcukat.

 

Érdemes leszámolni ezzel az indokolatlan macsó sztereotípiával, hiszen ők is könnyebben alszanak úgy el, ha nem csípi az arcukat a húzódó, kipirosodott bőr, hanem éjjel szépen fel tud töltődni egy arcpakolás vagy arcszérum segítségével.


Mit jelent a férfi arcápolás és hogyan tud segíteni egy férfi az arcbőre állapotának javításában?


A férfiaknak éppen úgy, ahogyan a nőknek különböző bőrtípusuk lehet. Csak, hogy a leggyakrabban előfordulókat említsük: ilyen lehet jellemzően a száraz bőr, a zsíros bőr, a kevert vagy T-vonalas arcbőr, illetve az érett, ráncosodó bőr. Mindegyik bőrtípus más fajta bőrápoló olajat, maszkot vagy arcszérumot igényelhet.


A férfi arcápoló termékek kiválasztásánál érdemes lehet arra is törekedni, hogy minél kevesebb bonyodalmat igényeljen a használatuk, lehetőleg minél rövidebb legyen a hatóidő és ne kelljen különösebben pepecselni vagy bármilyen eszközt használni – ilyen lehet például a vattapamacs, arctisztító korong, szivacs vagy fültisztító pálcika.

 

Miért jó, ha a férfi arcápolás természetes alapanyagú arcpakolásokkal és arcszérumokkal történik?


A férfiak bőre ugyanúgy érzékeny lehet, mint a hölgyeké. Hajlamos lehet az allergiás reakcióra, ekcémás bőrtünetekre. Egy természetes alapú készítménnyel pedig jelentősen csökkenthetők az ilyen jellegű reakciók esélyei.

 

Férfi arcápolás | milyen férfi arcápoló termékeket ajánl a MediNatural?


A férfi arcápoláshoz elsősorban a nagyon rövid idő után is lemosható, egyszerűen használható, mégis intenzíven hidratáló arcmaszkokat vagy arcpakolásokat, illetve a különböző arcolajokat vagy arcszérumokat, azaz bőrtápláló olajokat ajánljuk.

Mindegyikük használata gyors és pofonegyszerű: az arcpakolásokat gyakorlatilag az esti tusolás után frissen érdemes gyorsan felkenni, majd igény szerint, tíz-tizenöt perc után leöblíteni  és kész is.
 

Az érett bőrre az anti-aging C-vitaminos arcpakolást javasoljuk hialuronsavval, a zsíros, pattanásos bőrre a teafaolajos mattitó, tisztító krémpakolást vagy fekete maszkot, a simogatni valóan selymes bőr elérése érdekében pedig az aloe verás intenzíven tápláló arcpakolást tudjuk ajánlani.

Gránátalma olaj , csipkebogyó olaj és az illatos argán-geránium olajaink szintén hozzájárulhatnak az ideális bőrállapot eléréséhez.