A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Téli arcápolás, természetes olajokkal



Minden évszaknak megvannak a jellegzetességei, amelyek tipikus bőrproblémákhoz vezethetnek. Ezeket érdemes szezonális bőrápolással kezelned, akár úgy, hogy teljesen leváltod a krémeid, akár úgy, hogy kiegészítő ápolószereket használsz. 

 

Az arcbőrt – természetesen típusának megfelelően – általában tisztítani, tonizálni és hidratálni kell, ezek részei a mindennapi bőrápolásnak. Ugyanakkor a különböző évszakokban szükség lehet olyan bőrápolókra, amelyek erősebben hidratálnak, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek vagy éppen extra tápláló összetevőket tartalmaznak.

Vértezd fel a bőrödet!

 

A téli szezon talán a legkíméletlenebb időszak, ami a bőrt érő károsító hatásokat illeti: a csontig hatoló hideg, a jeges szél, a nedves levegő és/vagy csapadék és a szél együttes hatása, a napsütés hiánya mind-mind olyan körülmény, amelyet a bőröd épségének megóvása érdekében ellensúlyoznod kell. 
 

A szél fokozottan veszélyezteti a bőr vízháztartását és akár mélyen is kiszáríthatja a bőrt. Ha az arcodba csapódó nedvességet a szél szárítja fel, még erőteljesebb lehet ez a hatás. Ugyanakkor nagy hidegben a hidratálással is csínján kell bánni, hiszen a bőr felső rétegeibe frissen bejuttatott nedvesség megfelelő védelem nélkül megfagyhat, a jégkristályok pedig károsíthatják a hámréteg sejtjeit.


A természetes bőrápoló olajok előnyei


A hidegen sajtolt természetes olajok kifejezetten alkalmasak a nehéz körülmények közé került bőrfelület táplálására és védelmére. 

Mivel a beszívódás után is filmréteget képeznek a bőr felületén, így a természetes védekezőrendszert erősítik (vagy éppen pótolják, ha mondjuk rossz tisztítási technikával eltávolítottuk). 
A növényi olajak széles skáláját tartalmazzák a tápanyagoknak, amelyek erősítik a bőrt, segítik fenntartani a rugalmasságát, feltöltik nedvességgel és ezáltal gondoskodnak a feszességéről. Emellett nagy számban tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek védenek a szervezetünkben termelődő, de a külvilágból is támadó szabad gyökökkel szemben. Az antioxidánsok gondoskodnak arról, hogy a bőr védekezőrendszere stabilizálódjon, ugyanakkor elősegítik a sejtek regenerálódását, a sérülések begyógyulását is.

A MediNatural hidegen sajtolt folyékony olajkülönlegeségeinek segítségével felveheted a kesztyűt az időjárás romboló hatásai és az öregedés látható nyomai (szarkalábak, nevető- illetve hunyorgóráncok) ellen. A kiválasztott olajat cseppentheted a mindennap használt arckrémedbe vagy használhatod alkalomszerűen (pl. indulás előtt) egymagában, extra ápolás gyanánt.

Legyen bársonyosan puha, ragyogó bőröd télen is!