A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Táskás szemek akár már fiatalon? Mit tehetsz ellene?

Táskás szemek akár már fiatalon? Mit tehetsz ellene?

 

Minden életkorban szeretnénk jó benyomást kelteni és szépnek mutatkozni, de sajnos vannak olyan esztétikai problémák, amelyek meggátolhatnak ebben. Főleg fiatalon bosszantó, ha a tükörbe pillantva nem úgy nézünk ki, ahogy azt elképzeljük.

Az egyik ilyen a táskás szemek, ami bár idősebb életkorban gyakoribb, de a fiataloknál, akár már 30 éves kor alatt is megjelenhet.

 

Mi okozhat táskás szemet fiatalon?

 

Az biztos, hogy nem a megereszkedett, feszességét vesztett bőr az oka, hiszen fiatal korban a bőr még jó állapotban van, a kollagénrostok feszesen tartják a kötőszövetet. Leginkább duzzanat formájában jelentkezik a probléma, akár szem alatti sötét karikák kíséretében.

 

Ezeket tehát nem a bőr szerkezeti változásai váltják ki, hanem genetikai, illetve főleg életmódbeli okai vannak a táskás, karikás szem kialakulásának:

 

• Alváshiány: ebben az életkorban gyakori a kelleténél kevesebb alvás, akár a sok tanulás, vagy az éjszakába nyúló bulik miatt. Ennek egyetlen ellenszere, hogy jobb időbeosztással, kevesebb éjjeli programmal többet kell aludni. Ráadásul az éjjeli alvást a napközbeni nem pótolhatja, mert a normál hormonális működés alapján az éjszakai pihenés a legideálisabb a szervezet számára.

• Ha reggel táskás szemmel ébredsz, ami nappal lejjebb apad, akkor két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy magasabb párnával támaszd meg alvás közben a tested, hogy a fejed feljebb kerüljön és a folyadék távozni tudjon a szem alatti területről. A másik, hogy végezz rendszeres testmozgást, ami pozitívan hat a nyirokkeringésre, ezáltal csökken a táskás szem kialakulásának esélye.

• Másik gyakori ok a rendszeres, kimerítő számítógépes munka, ami fárasztja a szemet, kevesebbet pislogunk, ezért a szem kiszárad. A feszült figyelem alatt kevesebb folyadékot fogyaszthatunk, nem mozgatjuk a szemizmokat, ez sem kedvez a szem körüli terület egészséges kinézetének. Érdemes legalább fél óránként pihentetően becsukni a szemet, illetve átmozgatni, megmasszírozni a vállakat, a nyakat és a fejet.

• A vér túlzottan alacsony oxigéntartalma, a vashiányos vérszegénység is hozzájárulhat az erek sötét színezetéhez, ami sötét karikás szemet eredményez. Ebben az esetben szerves vaspótlásra és C-vitaminra van szükség!

• Igyál elegendő vizet, és egyúttal egyél kevesebb sós ételt, mert ez is csökkenti az ödémákat, köztük a szem alatti táskákat.

• A dohányzás is előidézheti a karikás, táskás szemeket, egyet tanácsolhatunk, szokj le minél hamarabb erről a rendkívül egészségkárosító rossz szokásról.

• Genetikai hajlam esetén, amikor a szülőknek, nagyszülőknek is táskás a szeme, akkor sem kell elkeseredni, mert náluk is fennállhatnak a fenti problémák, amelyeket lehet orvosolni.

• A duzzanatok kialakulását okozhatják a különféle kozmetikumok, dekorkozmetikumok is, amelyek a szembe kerülve csíphetnek, irritálhatnak, folyamatos könnytermelésre késztethetnek és ezzel is megalapozhatják a táskás szem problémáját. Erre a legegyszerűbb megoldást találni, kizárólag természetes összetevőkből készült termékeket használj a szemkörnyékre is!

 

Létezik olyan natúrkozmetikum, amelyik táskás szemek ellen is hatékony?

Igen, ismerd meg a kimondottan sötét karikák és szem alatti duzzanatok megoldására fejlesztett MediNatural Szemkörnyékápoló szérumot! 

hatékony megoldás táskás szemek ellen

 

Ebben a termékünkben olyan hatóanyag komplex található, amely stimulálja a hajszálerek keringését a szemkörnyéken, csökkenti a szem alatti táskákat és sötét karikákat.

Probiotikumok, zöld tea, gránátalma, koffein, különböző peptidek szállnak harcba a szemkörnyéki bőr egészséges kinézetéért.

A citrusfélékből származó, erős antioxidáns hatású heszperidin erősíti a kapillárisok falát, megakadályozza a duzzanatok képződésében szerepet játszó plazma szivárgását a szemkörnyéki bőrben.

A hialuronsav hidratálja a szem körüli bőrt, így még a kisebb ráncok miatt sem kell aggódnod, a bio damaszkuszi rózsavíz pedig nyugtatja bőrt és a szemkörnyék duzzanataira is jótékony hatással van.

 

A Szemkörnyékápoló szérum sötét karikákra és táskás szemre való kozmetikumot nyugodt szívvel használhatod a mindennapi bőrápolási rutin részeként akár már fiatalon is!

Ahogy láthattad, a táskás szem nem a véletlen műve, sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a szem körüli duzzanat kialakulásának esélyét

stimulálja a hajszálerek keringését a szemkörnyéken, csökkenti a szem alatti táskákat és sötét karikákat.