A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Szeresd a bőrödet és járj utána, hogy mi okozza a bőrproblémádat!

Szeresd a bőrödet és járj utána, hogy mi okozza a bőrproblémádat!

Tökéletes bőr sajnos nem létezik, már a kisbabákon - akik normál bőrrel születnek - is megjelenhetnek különböző kellemetlen tünetek.

Később a tinédzserkor állítja kihívás elé a bőrünket, majd az idő előrehaladtával megjelennek a ráncok, a pigmentfoltok és a hajszálér-tágulatok, bőrünk fokozatosan megereszkedik, egyre szárazabbá és érzékenyebbé válhat. Ez így nem hangzik valami jól, de tudnod kell, hogy a legtöbb bőrprobléma orvosolható, a bőr öregedési folyamatai lassíthatóak! Ennek egyetlen feltétele van, ha alaposan utánajársz, hogy mik lehetnek a bőrtünetek kiváltó okai és mindent megteszel annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon. A bőr számtalan létfontosságú funkciója mellett kiváló jelzőrendszer is, hiszen mutatja a jelenlegi testi- és lelkiállapotodat. Minden tünet, ami a bőrön megjelenik összhangban van a szervezet működésével, tehát ha bőrproblémát észlelsz, akkor elsősorban a kiváltó okot kell kideríteni. Amint ezt beazonosítottad és megfelelően kezelted, akkor a bőrprobléma is enyhül, illetve megszűnik.

Hogyan tudod beazonosítani, hogy mi okozhat bőrproblémát?

Az arcdiagnosztikai térkép az egyik hatékony eszköz, ami kiinduló pontot szolgáltat arra nézve, hogy hol kezdjük a kutakodást. Az arcon is megtalálhatóak egyes szervek, illetve szervrendszerek reflexpontjai. Azon a területen, ahol a bőrprobléma megjelenik azt mutatja, hogy a szervezet hol kibillent ki az egyensúlyi állapotából, ahol működése esetleg zavart szenved. Nagyon fontos, hogy ez a fajta arcdiagnosztika egyáltalán nem alkalmas betegségek diagnosztizálásra, kizárólag iránymutató lehet!

Szeresd a bőrödet és járj utána, hogy mi okozza a bőrproblémádat!

Nézd meg a leggyakoribb bőrtünetek kiváltó okait és megoldási javaslatait!

Bőrszárazság:

Sajnos sokan egyszerűen nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő folyadékfogyasztásra. A bőr öregedési folyamatai késleltethetőek, állapota javítható, az állandó szárazságérzet a legtöbb esetben megszüntethető, ha elegendő vizet iszol. Ez minimum naponta 30 ml/testsúly kg, tehát például, ha valaki 60 kg, akkor legalább 1,8 liter tiszta vizet kellene elfogyasztania egy nap folyamán. Természetesen az igény növekszik testmozgás, aktív munka, magas külső hőmérséklet, kávé- és/vagy alkoholfogyasztás, dohányzás esetén. Tartós bőrszárazságot okozhat még inzulinrezisztencia, cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés, B-vitamin hiány, vashiányos vérszegénység, amiket érdemes orvossal kivizsgáltatni.

 

Bőrpirosság, gyulladások:

Ahogy szó volt róla, a bőr jelzi a bennünk zajló folyamatokat, amennyiben tartósan kipirosodik a bőr, akkor a szervezetben nagy valószínűséggel gyulladás, illetve érrendszeri elváltozás található. Kiválthatja gyulladásos góc (fog, mandula, epehólyag, petefészek, emésztőszervi, illetve ízületi gyulladás), de szív- és érrendszeri betegség is. Az étel-intolerancia (leggyakrabban: glutén, laktóz, kazein), a túlzott cukorbevitel, az egészségtelen táplálkozás egy idő után bőrtünetek formájában is megmutatkozik. Járj utána ezeknek, amennyiben nálad is jelentkezik pirosodás, hajszálértágulat, illetve tartós bőrgyulladás! Gyakran tapasztalható rosaceás tünet, ekcéma azoknál, akik lelki terheket cipelnek, fokozott stressznek vannak kitéve. Ilyenkor a relaxációs gyakorlatok segíthetnek, de súlyos esetben ajánlott szakember segítségét is igénybe venni. Az érzékeny bőrről született szakértői cikkünkben további hasznos információkat találsz: https://medinatural.hu/szakertoi-tanacsok/erzekeny-a-borod-letezik-hatekony-megoldas

 

Pattanások, aknék:

Ezeket okozhatja a hormonrendszer működésének zavara, a gyulladásoknál részletezett kiváltó okok, illetve főleg tinédzsereknél önbizalomhiányból eredő lelki eredetű gondok. Érdemes figyelni a bőr változásait, célszerű naplóban vezetni, hogy mely ételek, események után romlott a helyzet. Ami segíthet: egészséges táplálkozás (minél természetesebb ételek, adalékanyagok kerülése, csökkenteni a tehéntej- és cukorfogyasztást), organikus táplálék-kiegészítőkkel való tápanyag pótlás (főleg B-komplex, magnézium, cink, szelén, C- és D-vitamin, omega 3 zsírsav), gyógynövényekből készült tinktúrák és teák.

 

Ráncok:

Az öregedéssel együtt jár a ráncok megjelenése, mélyülése. Ezt a folyamatot természetes úton megállítani nem lehet, viszont egészséges életmóddal, megfelelő folyadékfogyasztással, a dohányzás mellőzésével, szakszerűen kivitelezett arctornával, natúrkozmetikumok használatával lassítani lehet.

Ebből a néhány példából is láthattad, hogy a bőr nem különálló szervünk, hanem teljes összhangban van a testünk működésével és a lelkiállapotunkkal egyaránt.

Mivel a bőrproblémák gyakran látványos tünetekkel párosulnak, így előfordulhat, hogy ez lelkileg is megterhelő, valaki nem szívesen mutatkozik nyilvánosan, mindent megtesz a hibák elfedésére. Ilyenkor gondolj arra, hogy aki a bőröd állapota alapján ítél meg téged, az nem érdemli meg, hogy a társaságodat élvezze. Soha ne mások miatt, hanem a saját érdekedben akarj pozitív változást, szeresd magad, amibe beletartozik a bőröd szeretete is!

Előfordulhat, hogy nem lehet könnyen beazonosítani egy-egy bőrprobléma kiváltó okát, de amint elkezded megismerni a szervezeted működését, odafigyelsz a jelekre, többet törődsz az egészségeddel, máris sokkal bensőségesebb kapcsolatba kerülsz önmagaddal.

 

Mivel ápold a problémás bőrödet?

A fenti javaslatokon kívül mi a MediNaturalnál abban tudunk neked segíteni, hogy olyan natúrkozmetikumokat fejlesztünk, amelyek semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak, kizárólag a természet erejét használjuk a kozmetikumok összeállítása során.

Az Arcápolás kategóriában megtalálod azokat a termékeket, amelyekből össze tudod állítani a bőrápolási rutinodat >>> Mivel a bőrproblémák nem egyik napról a másikra alakulnak ki, ezért a kezelése, a tünetek enyhítése is időt vesz igénybe. Legyél türelmes, biztos lehetsz benne, hogy a rendszeres napi bőrápolás által a bőrproblémáid enyhülni fognak, sokkal egészségesebb és szebb lesz a bőröd.