A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Próbálj meg kikapcsolódni, lazítani… Ebben fogunk most neked segíteni

Próbálj meg kikapcsolódni, lazítani… Ebben fogunk most neked segíteni

 

Akár a megfeszített munka miatti fáradtság, vagy a folyamatosan jelenlévő aggodalmak, illetve bármilyen mentális és fizikai kimerültség esetén kiemelkedő fontosságú a rendszeres kikapcsolódás.

A pihenést, lazítást muszáj az élet részévé tenni, különben teljesen kimerülünk. Léteznek olyan egyszerűen kivitelezhető módszerek, amelyek nagy segítséget jelentenek a mindennapi nehézségek leküzdéséhez.

 

Természetes illóolajok segítenek hogy ellazulj és megteremtsd a béke szigetét környezetedben. Varázsolj mesés hangulatot otthonodba! Hozd be a lelkiegyensúlyt az életedbe te is egy kattintással!

 

Természetes illóolajok a Medinaturaltól

 

Kétféle kikapcsolódási lehetőség létezik és mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy az aktuális helyzetében melyik válik leginkább a javára. Az egyik az aktív tevékenységekben rejlő energia felszabadítás, a másik a teljes ellazulás.

 

Hogyan lehet tevékenyen kikapcsolódni?

 

A testmozgás bármely formája, ami igazodik a pillanatnyi egészségi állapothoz, a testalkathoz és valóban örömet okoz alkalmas a testi- és lelkierő fokozására. Nagyon fontos, hogy ez soha ne erőltetett, esetleg megfelelni vágyásból magunkra kényszerített tevékenység legyen. Hiszen amit nem igazi megelégedéssel végzünk, annak nem is lesz pozitív eredménye.

Az aktív kikapcsolódásba nagyon sok minden beletartozik: futás, hosszú séta, kirándulás, úszás, csapatsport, edzőtermi mozgás, csoportos foglalkozások, tánc…

A sporton, testmozgáson kívül az utazás és élmények gyűjtése is alkalmas arra, hogy utána újult erővel legyünk képesek elvégezni a feladatainkat. Nem kell feltétlenül egzotikus nyaralásra gondolni, egy közeli hely, város, múzeum látogatása és felfedezése is remek lehetőség a feltöltődésre.

Egy másik értékes formája a tevékeny kikapcsolódásnak az alkotás, kreatív hobbi gyakorlása. Nem szükséges képzőművésznek lenni ehhez, hiszen bármi örömet okozhat, amit magunknak, vagy másoknak készítünk. A kertészkedés, sütés-főzés, de akár a napló írás is ebbe a kategóriába tartozik. Az alkotás közbeni koncentráció eltávolít a problémáktól és segít egyensúlyba kerülni.

 

 

Milyen módszerek állnak rendelkezésre, ha lazítani szeretnél?

 

 

• Pozitív hatású terek: a természet szépségei, a nyugalmas vízpart, az erdő energiái mind feltöltenek.

• Csend: manapság rengeteg zajártalom ér bennünket, éppen ezért hasznos naponta meghatározni olyan időszakot, amikor teljes csendben „befelé” figyelsz és pozitív gondolatokkal töltöd meg az elmédet.

• Nyugtató légzés: hunyd be a szemed, lazítsd el a tested, kezdj el koncentrálni a légzésedre, vedd tudomásul az elsuhanó gondolatokat, de ne merülj bele egyikbe sem, összpontosíts a be- és kilégzésedre.

• Hallgass nyugtató zenét: a hang rezgései nagy hatással vannak az agy idegpályáira.

• Masszázsterápia: egy kellemes masszázs elcsendesíti az elmét, megnyugtatja a lelket, beindítja a test öngyógyító folyamatait.

• Meditáció: az ellazult állapotban történő irányított képzelet egy pozitív programot futtat az agyban, ettől megnyugszunk, oldódik a feszültség, hatására csökken a vérnyomás, lazulnak az izmok, csillapodik a fájdalom, lassulnak az anyagcsere-folyamatok.

• Próbáld ki a szempihentető tenyerezést: dörzsöld össze a kezeidet, tedd lazán a csukott szemedre a tenyereidet, támaszd meg a könyöködet és pihenj meg. Ez a gyakorlat ellazítja a szemizmokat, ezért számítógépes munka közben, illetve elalvás előtt is érdemes elvégezni.

 

 

A felsoroltakon kívül is számtalan egyéb módja létezik a kikapcsolódásnak, lazításnak. Arra buzdítunk, hogy találd meg azt a technikát, módszert, ami neked a legjobban beválik, feltölt és harmóniát biztosít.