A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Mit tehetsz a szem alatti sötét karikák és duzzanatok ellen?

Mit tehetsz a szem alatti sötét karikák és duzzanatok ellen?

 

A karikás, táskás szemnek számos oka lehet, mutatjuk melyek ezek és azokat a tippeket is megismerheted, amelyekkel hatékonyan tudod kezelni ezt a problémát!

Az egyik ok, ami a sötét karikákat kiválthatja, az a kialvatlanság, hosszú távon az elegendő pihenés hiánya. Ez adódhat abból is, hogy napjaink felgyorsult, rohanó, szinte mindig magas teljesítményszintet követelő világában sokan késő éjjel tudnak csak elaludni és reggel korán kell kelniük.

A másik gyakori ok, hogy a rendszeres számítógépes munka is kifárasztja a szemet, kevesebbet pislogunk, ami által a szem kiszárad. A feszült figyelem alatt kevesebb folyadékot fogyaszthatunk, nem mozgatjuk a szemizmokat, ez sem kedvez a szem körüli terület egészséges kinézetének.

A vér túlzottan alacsony oxigéntartalma, a vashiányos vérszegénység is hozzájárulhat az erek sötét színezetéhez. Ha valami miatt a véredények kitágulnak vagy sötétebbnek látszanak, még erőteljesebb a látvány.

Sok esetben a sötét karikákat genetikai hajlam okozza, ilyenkor a sötét színezetű bőr árnyalata összeadódik az alatta futó erek árnyalatával.

Mivel a szemkörnyéki bőr a testünkön található legvékonyabb kötőszövet, emiatt a szemek alatti sűrű hajszálér-hálózat könnyedén átlátszik. A szemek bőrének állagváltozását, a karikák vagy éppen duzzanatok kialakulását okozhatják a különféle kozmetikumok, dekorkozmetikumok is, amelyek a szembe kerülve csíphetnek, irritálhatnak, folyamatos könnytermelésre késztethetnek és ezzel is megalapozhatják a szem körüli problémákat.

Ezért is fontos, hogy csak természetes összetevőkből készült termékeket használj a szem körül!

 

Elérkezett az idő, hogy megismerd a kimondottan sötét karikák és szem alatti duzzanatok megoldására fejlesztett MediNatural Szemkörnyékápoló szérumot!

 

Ez a rendkívül különleges szérum egy átfogó és egyedülálló komplexe a probiotikumoknak, a zöld teának, a gránátalmának, a koffeinnek és a modern techonlógia segítségével felhasznált peptideknek. A speciális növényi hatóanyagok egyedi kombinációjával stimulálja a mikrocirkulációt a szemkörnyéken, helyreállítva a bőr rugalmasságát és tónusát, amely forradalmian új és látványos kezelést ígér a szemkörnyéki sötét karikák, szem alatti duzzanatok számára. 

 

 

Szemkörnyékápoló Szérum Sötét karikákra és táskás szemre

 

 

Van más tippünk is a fáradt szemekre!

 

Ha feltűnik, hogy ráncosabb a szemkörnyéki bőröd a szokásosnál, kenj el a szemed körül néhány csepp Zöld kávé olajat és meglátod, újjászületsz majd! Ne feledd, a növényi olajokat mindig nedves bőrre kell felvinni a tökéletes hidratálás érdekében!

Ha különleges és hatékony szépségformulát szeretnél, javasoljuk, hogy a bőröd nedvesítésérre használj az olajok előtt természetes és vegyszermentes arcpermetet!

A BIO damaszkuszi rózsa hidrolátum arcpermet önmagában alkalmazva is természetes megoldásként fog szolgálni a szemet érő káros hatások ellen. Borogatásként nyugtatja és felfrissíti a fáradt, duzzadt vagy irritált szemkörnyéket, enyhítve az alsó szemhéjak duzzanatát.

 

Mit tehetsz még a szem alatti sötét karikák és duzzanatok ellen?

 

Gondold át az életmódodat, vizsgáld meg, hogy eleget és elég jó minőségben alszol-e, megfelelően kezeled-e a stresszt, iszol-e eleget, tápanyagban dús ételeket fogyasztasz-e. Gyakran egy könnyű életmódváltással, egy hangsúlyosabb pihenéssel, kikapcsolódással meg tudod szüntetni a problémát. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás rendkívül fontos a szervezetünk számára, hiszen az alulhidratált szövetek nem csak nem nyújtanak szép látványt, de nem is működnek jól.

Érdekes, nem is gondolnánk rá, de pont a közelmúltban bizonyította be egy kutatás, hogy az orrdugulás is okozhat szem körüli bőrproblémákat. A bedugult orr gátolja a légzést, ez oxigénhiányt okozhat a vérben, és akadályozza az orr és szemkörnyéki szövetek normális működését is. A duzzadt nyálkahártya miatt megnő a szemben a nyomás és ezzel párhuzamosan is kialakulhatnak a sötét karikák.

A nátha, orrdugulás tüneteit gyorsan enyhítheted rozmaring, kakukkfű, borsmenta, eukaliptusz illóolajjal vagy ezek keverékével, a kínálatunkban megtalálod a Légzéskönnyítő illóolaj keveréket is. Használatukkal megszűnik a nyálkahártya duzzanata, ezzel csökken a szemekre nehezedő nyomás is.

Ahogy már szó volt róla, a sötét foltok kialakulásához hozzájárulhat a vashiány, emiatt és a vérnyomás megváltozása miatt a menstruáció időszakában még esélyesebb ez a probléma. Érdemes a szervezet vas-tartalékát növelő táplálékokat és szerves kiegészítőket fogyasztani, a vas felszívódását segíti a C-vitamin.

A dohányzás két oldalról is hozzájárul a karikás szemekhez: egyrészt csökkenti a vér oxigéntartalmát, másrészt a felszálló füst közvetlenül is irritálja a szemet és az azt körülölelő bőrt. Éppen ezért és számos betegség elkerülése érdekében találd meg a módját, hogy ha eddig nem tetted, akkor szokj le a dohányzásról.

A különféle vese- és májbetegségek elég gyorsan meglátszanak a szemek alatti bőrön. A természetgyógyászok szerint szoros összefüggés van a szem alatti terület és a kiválasztó szervrendszer működése között, így akár a legkisebb húgyúti probléma is jelezhet már itt: hólyaghurut, felfázás, vizeletpangás stb. A bőrön jelentkező sötét elszíneződés a máj terheltségét is jelezheti, ami ellen adalékanyagoktól mentes táplálkozással, felesleges kemikáliák kerülésével tudsz a legtöbbet tenni.

Sokan nem is sejtik, hogy a legtöbb káros anyagot a napi szinten használt kozmetikumokkal viszik be a testükbe, hiszen az ezekben található anyagok könnyen felszívódnak és egyből a véráramba, majd a májba kerülnek. Létfontosságú, és nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy kizárólag természetes összetevőkből álló natúrkozmetikumokat használj!

A MediNatural ilyen szempontból is megbízható, ezt bizonyítja a Szemkörnyékápoló szérum sötét karikákra és táskás szemre való kozmetikuma is. Ezt nyugodt szívvel használhatod a mindennapi bőrápolási rutin részeként, és valóban hatékony segítség a szem környéki bőr regenerálására a sötét karikák, szem alatti duzzanatok csökkentésére!

Láthattad, hogy számos oka van a karikás szem kialakulásának, de jó hír, hogy erre is van megoldás!