A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Mit tehetsz a kéz bőrének öregedése ellen? Melyik a legjobb kézkrém?

Melyika a legjobb kézkrém Mit tehetsz a kéz bőrének öregedése ellen?

 

Az arc és a nyak bőre sokat elárul a korunkról, de ezek mellett a kézfejünk állapotán is megmutatkoznak az idő múlásának jelei. Amíg az arcápolással általában napi szinten foglalkozunk, addig a kezünket sok esetben elhanyagoljuk.

Pedig ha nem gondoskodunk megfelelően a kéz bőréről, akkor könnyen kiszárad, berepedezik, idejekorán ráncosodik, illetve pigmentfoltok alakulnak ki rajta.

Kezünk állapota sok mindent elárul rólunk, meglátszik rajta milyen munkát végzünk, mennyire figyelünk oda a kézbőrt érő veszélyforrásokra és a higiéniára, rendszeres ápolása hozzátartozik a kellemes megjelenéshez is.

 

Miért öregszik gyorsan a kézfejünk?

A kézfejet borító bőr kifejezetten vékony és szinte alig található alatta zsírszövet, valamint a kevés faggyúmirigy miatt a bőr ezen a területen sokkal hamarabb kiszárad. A külső hatások, mint az időjárás viszontagságai, az erős napfény, a hideg, a hőség, a szél sem kedvez a kéz bőrének.

A háztartásban lévő különböző tisztító- és mosogatószerek rendszeres használata, a kerti tevékenységek, vagy ha olyan munkát végzünk, ahol különböző vegyszerekkel dolgozunk, akkor ezek fokozottan igénybe veszik a kezünket. A gyakori szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, alkoholos szerekkel való érintkezés is károsítja a kézfej vékony bőrét.

A kézmosás és időnként a kézfertőtlenítés fontos, viszont legyünk tisztában azzal, hogy ilyenkor sérül, lemosódik a bőr természetes védő zsírrétege.

Tehát a kézfej öregedése egyrészt normális folyamat, másrészt a külső hatások miatt csökken a kézbőr védekező képessége és könnyebben kiszárad, ráncosodik.

Ez nem csak esztétikai probléma, de egészségügyi szempontból is veszélyes, hiszen a sérült bőrön keresztül könnyebben bejutnak a kórokozók, ami gyulladást is előidézhet. Bár a kéz öregedése elkerülhetetlen, megfelelő odafigyeléssel és egy hatékony kézkrém használatával lelassítható.

 

Mit tehetsz a kézbőr öregedése ellen?

A kézfej egészségére, puhaságára érdemes tudatosan odafigyelni, ehhez adunk most gyakorlatias ötleteket

 

• A háztartási tevékenységek közben sok vegyszernek, kémiai sérüléseknek lehet kitéve kézbőr, amely ellen gumi- illetve egyéb védőkesztyű használatával lehet legjobban védekezni.

• Mosogatáshoz minél természetesebb és kevésbé agresszív (SLS mentes) összetevőket tartalmazó szereket használj.

• A kézmosás során a klóros csapvíz és a kézmosószer is kiszáríthatja a kézbőrt, szerezz be erre a célra natúrkozmetikumot, mint amilyen például a MediNatural Teafaolaj Folyékony szappan.

• A mindennapi bőrápolás része a kézkrém használata, ahogy arcunkat, testünket, ugyanúgy a kéz bőrét is rendszeresen, akár naponta többször is érdemes bekenni. Minden nap fordíts figyelmet a kézápolásra! Mivel a kéz bőre rendkívül érzékeny, fokozott igénybevételnek van kitéve, ezért ha nem vigyázol rá, a kezed sokkal hamarabb fog árulkodni a korodról mint az arcod.

Ha szeretnéd minél jobb formában tartani a kézfejed, érdemes extra figyelmet fordítani rá, tehát megfelelő ápolása elengedhetetlen. A kézápolás célja, hogy megvédjük kezünket a kiszáradástól és nedvességgel lássuk el, amitől puha és ellenálló lesz. Erre a célra legalkalmasabb egy olyan kézkrém, amely alaposan hidratál, a benne található természetes összetevőkkel táplálja a kéz bőrét.

 

A jó kézkrém hatóanyagokban gazdag, megfelelő védelmet biztosít, könnyen felszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet. Nagyon fontos, hogy ne tartalmazzon káros összetevőket, allergén tartósítószereket, hanem kizárólag természetes és ellenőrzött alapanyagokból készüljön.

 

Kézkrém,  amely gondoskodni fog a kezeid frissességéről.

 

Melyik a legjobb kézkrém?

 

Szeretettel ajánljuk számodra a MediNatural Shea vajas kézkrémet, amely megszünteti a kéz szárazságát, ápolja, regenerálja még a sérült bőrt is, naponta akár többször is használhatod! Ez az UltraGreen minősítésű natúrkozmetikum kizárólag természetes összetevőkből áll, hatása hosszan tart a növényi olajoknak köszönhetően. Számos értékes regeneráló és bőrnyugtató hatóanyagot tartalmaz: sheavaj, argán olaj, olívaolaj, napraforgó olaj, kamilla gyógynövény, szkvalén, E-vitamin és a feszesítő Q10 koenzim.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Shea vajas kézkrém pillanatok alatt beszívódik a bőr felső rétegeibe, azonnali komfortérzetet biztosít, a kézfej és az ujjak tapintása bársonyossá válik, a bőrt finom puhává és selymessé teszi. Rendkívül higiénikus a kézkrém használata, mert az "airless" flakon légmentesen záródik, kívülről nem juthat bele baktérium és szennyeződés, megőrzi a készítmény frissességét és illatát.

Használata egyszerű és gazdaságos, a tubusban kialakult vákuumnak köszönhetően minden cseppjét ki tudod nyerni. A MediNatural shea vajas kézkrém nélkülözhetetlen mindenki számára, hiszen selymes textúrája igazi kényeztetést nyújt az érzékeny kézbőrnek, tökéletesen hidratálja, ápolja és puhává varázsolja.

 

 

Használd a kézkrémet akár naponta többször, minden évszakban védelmet biztosít és segít megelőzni a kézfej bőrének öregedését.