A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Miért jó a hialuronsav a hajnak?

Miért jó a hialuronsav a hajnak?

Mi jut eszedbe a kozmetikumokkal kapcsolatban, ha hidratálásról esik szó?

Szerinted melyik az a hatóanyag, ami a leggyakrabban előforduló összetevője a hidratáló termékeknek?

A legtöbben egyből a hialuronsavra gondolnak, jogosan, hiszen ez az egyik legjobb vízmegkötő anyag.

Igazából egy olyan cukormolekula, ami magához vonzza és megköti a vizet, különlegessége abban rejlik, hogy saját súlyánál akár ezerszer több vizet képes megtartani. Jelen van az izmokban, a csontokban, az ízületi folyadékban, a szemben és a bőrben is. Felmerül a kérdés, hogy vajon a hajra milyen hatással van? A válaszhoz először érdemes megvizsgálni a haj és a fejbőr szerkezetét.

 

Hajszálaink három rétegből állnak:

 

1. A hajszál belseje (medulla) egy lágy velőállomány, ez képezi a hajszál tömegét, és meghatározó a hajszál vastagsága, valamint a hajszín tekintetében.

2. Középső szilárdabb réteg a hajkéreg (cortex), ami a velőállományt veszi körül, ez adja a hajszál rugalmasságát és erősségét. Amennyiben a hajkéreg jó állapotban van, akkor hajunk kellően hajlékony és nagy teherbírású.

3. A harmadik a külső réteg (kutikula), ami a hajszál védelméről gondoskodik. A hajszál külső felületén színtelen, elszarusodott hámsejtek találhatóak. A kutikula megfelelő mértékű hidratáltságától függ, hogy hajunk fényes és selymes, vagy éppen száraz és törékeny.

Szót kell említenünk arról is, hogy mi a legnagyobb különbség a fejbőr és a bőrünk többi része között. A fejbőr viszonylag kis területén több ezer szőrtüsző található, amelyekből erősebb szőrzet, vagyis hajszálak nőnek, emellett több faggyút termel a bőr más részeihez képest.

A megfelelő hajnövekedéshez elengedhetetlen a fejbőr és a hajhagymák egészsége, amihez a hidratáltság is nagymértékben hozzátartozik és itt jön a képbe a hialuronsav.

 

Milyen jótékony hatása van a hialuronsavnak a hajra?

A hialuronsav kiváló nedvességmegkötő tulajdonsága minden hajtípusra jótékony hatással van, mivel segít megőrizni a természetesen keletkező lipidek, nedvesítő faktorok és fehérjék megfelelő egyensúlyát. Használata biztonságos a bőrön és a hajon egyaránt, semmilyen mellékhatást nem okoz. Mivel az emberi szervezetben természetesen előforduló molekuláról van szó, így nem vált ki allergiát, sem irritációt. A hyaluronsav védőréteget képez a hajszálakon, ami által a hajkorona ellenálóbb lesz a környezeti ártalmak, az UV-sugárzás és a légszennyezettségből származó anyagok ellen. Fokozottan oda kell figyelni a fejbőr és a haj hidratálására, erősítésére abban az esetben, ha rendszeresen fested, vasalod, szárítod a hajad.

 

Milyen hialuronsavat tartalmazó hajápolót ajánlunk?

 

Amennyiben erős szerkezetű, puha tapintású hajkoronát szeretnél, akkor számodra tökéletes választás a MediNatural hajerősítő, hidratáló spray. Ez egy ultrakönnyű permet, amely minden típusú hajra kiváló! Megerősíti és hidratálja a hajat, ezáltal gátolja a hajszálak töredezését és a fejbőr kiszáradását. A hialuronsavat tartalmazó hajápoló rendszeres használata következtében a fejbőr hidratált, a haj puha, fényes és dús lesz.

 

A hialuronsavat tartalmazó hajápoló rendszeres használata következtében a fejbőr hidratált, a haj puha, fényes és dús lesz.

 

Hogyan alkalmazd a MediNatural hajápoló spray-t?

Száraz és nedves hajra egyaránt használhatod, hajban maradó készítmény, ezért nem kell a hajból kiöblíteni. Hajmosás után egyszerűen fújd a nedves hajra, majd fésüld át és szárítsd meg a megszokott módon. A haj típusától és ápolási igényeitől függően a mosások között száraz hajon is alkalmazható napi rendszerességgel, különösen a kiszáradásra hajlamos hajvégeken.

Láthattad, hogy a hialuronsav nemcsak az arcápolásban, de a hajerősítő készítményekben is kiemelt szerepet érdemel, használd te is rendszeresen, így a hajad mindig puha, fényes és dús hatású lesz.