A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Miért használj fényvédő arckrémet ősszel és télen is?

Miért használj fényvédő arckrémet ősszel és télen is?

 

Nyáron teljesen természetes, hogy fényvédő arckrémet használunk, de vajon ősszel és télen is szükség van erre?

 

A válaszhoz hívjuk segítségül a tudományt, hiszen már sok mindent ismerünk a napból kiáramló sugárzásokról.

Az UV-B hatására fokozódik a melanin termelődés, ami a bőr barnulását idézi elő, elősegíti a D-vitamin képződését, de hosszútávon és nagy dózisban károsítja a hámsejteket, pigmentfoltokat és gyulladást idézhet elő.

Az UV-A a sugárzás mintegy 90%-át teszi ki, hosszabb hullámhossz révén könnyebben áthatol a bolygó atmoszféráján és az ablaküvegen is. A bőr mélyebb rétegeibe jutva, oxidatív hatása révén elősegíti a bőr öregedését, ráncosodását, roncsolja a kollagén és elasztikus rostokat, ezáltal a bőr elveszíti feszességét, rugalmasságát.

 

Ősszel és télen sem szűnik meg az UV sugárzás!

 

Bár a leégésért felelős UV-B sugarak rövidebbek és nyáron intenzívebbek, de az UV-A sugarak hosszabbak és egész évben jelen vannak. Sőt még a felhőkön, az ablaküvegen és a szélvédőn is áthatolnak, így borongós időben, otthon, az irodában vagy gépkocsit vezetve is elérik az arcbőrt.

Azt se felejtsd el, hogy tóparton, hegyekben, illetve téli havas tájon a víz, a jég és a hó visszaveri az UV sugarakat, így megnövekszik az UV-sugárzás bőrre gyakorolt hatása. A sugárzás intenzitása függ a magasságtól is, erőssége akár 80-90 százalékkal is megemelkedhet, így a téli napsütés ereje a hegyekben hasonló lehet a nyári tengerparthoz.

Igaz, hogy ősszel és télen nehezebb leégni, de fényvédelem nélkül az UV sugarak roncsolják a bőröd szerkezetét, gyorsítják a ráncképződést, károsítják a kollagénrostokat, ezáltal a bőröd öregedése felgyorsul.

 


A bőr ősszel és télen védtelenebb az UV sugárzással szemben
 

 

Nagyon egészséges, feltölt és remek kikapcsolódás, ha ősszel és télen is sokat tartózkodunk a szabadban. A természetben való kirándulás, de akár egy könnyed séta is kitisztítja az elmét a borús gondolatoktól, friss levegővel tölti meg a tüdőt.

Fontos azonban észben tartani, hogy a bőr ilyenkor érzékenyebb a napra, mint nyáron, hiszen a barnaság, vagyis a bőr pigmenttartalma csökken, mert kevesebb melanin termelődik, így könnyebben behatolnak a bőrbe az UV sugarak.

 

A napsugarakon kívül egyéb veszély is leselkedik a bőrünkre!
 

 

Sokan nem is gondolnak erre, pedig a monitorokból és hidegfényű LED lámpákból eredő kék fény a szemünkön és az idegrendszerünkön kívül a bőrünkre is negatív hatással van. A kék fény károsan befolyásolhatja a bioritmust, megnehezítheti az esti elalvást és sajnos a bőrre sincs jó hatással, mivel a nagy energiájú fény eljut a hámréteg mélyebb rétegeibe. Ezáltal hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, sejtszintű elváltozásaihoz és a sejtmagban lévő DNS megváltozásához. A munkából, tanulásból vagy egyéb tevékenységből eredő egész napos képernyőhasználat alaposan megviseli a szervezetet, és káros hatásait az arcbőrre is kifejti.

 

Nagyon fontos a fényvédő arckrém mindennapos használata!

 

Ahogy láthattad, a napsugárzás önmagában is stresszfaktort jelent a hámrétegnek, ám ehhez még hozzáadódik a nagy energiájú kék fény károsító hatása. Így ezek együtt hozzájárulnak az idő előtti ráncok megjelenéséhez és a pigmentfoltok kialakulásához.

Ezért a fényvédelem ősszel és télen is elengedhetetlen a bőröregedés elleni küzdelemben, amire a fényvédő arckrém a legalkalmasabb.

 

Fényvédő arckrém legyen a napi rutinod része egész évben

 

Milyen természetes anyagokat tartalmaz egy valóban hatékony fényvédő arckrém?

 

Az UV sugárzás elleni védelemhez egyrészt fizikai fényvédőket használunk. Ezekkel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, nem ártunk velük sem a vízivilágnak, sem az emberek egészségének. Nevükből adódóan nem szívódnak fel, a bőr felületén maradnak, visszaverik a fénysugarakat a bőr felszínéről, így blokkolva az UV-A és UV-B sugarak nagy részét.

Egy jó fényvédő arckrémben természetes növényi olajok, vajak is találhatóak, amelyek táplálják, ápolják és hidratálják a bőrt, valamint elősegítik a fizikai fényvédők szétterülését a bőr felületén.

Egy újdonság, a kínai pillangóbokor globális biológiai fényvédelmet nyújt az UV-C, UV-B, UV-A, a mesterséges kék fény és az Infra Vörös (IR) sugarak ellen.

Létezik egy nagyon biztonságos kémiai fényvédő a Bemotrizinol, ami garantáltan korall-barát (reef-safe), nem terheli az emberi szervezetet és a környezetet sem. Képes elnyelni az UVA és UVB sugarak teljes spektrumát, ráadásul napfény hatására is stabil marad, nem bomlik le, így nem veszíti el hatékonyságát. Nem szívódik fel jelentősen a bőrbe, nincs káros mellékhatása.

Fontos megemlíteni, hogy csak olyan fényvédő arckrémet alkalmazz, ami nem tartalmaz hozzáadott illatanyagot, színezéket, parabént, kőolaj-származékot, nano méretű fényvédőt.

 

Használd a MediNatural fényvédő arckrémeket az őszi és téli bőrápoláshoz!

 

A MediNatural SPF30 Ránctalanító fényvédő arckrém tökéletes választás az őszi és téli fényvédelemhez. Egyedülálló módon 3-as hibrid fényszűrő pajzsot nyújt az UVA, UVB, IR és a mesterséges kék fény káros hatásai ellen.

Különleges, teljesen biztonságosan alkalmazható és magas fényvédelmet biztosító, UltraGreen minősítésű natúrkozmetikum. Könnyen eloszlatható és szinte azonnal felszívódik, nem hagy maga után fehér réteget és zsíros bőrérzetet.

A széles spektrumú fizikai fényvédőket tartalmazó MediNatural SPF40 Anti-aging fényvédő krémet is alkalmazhatod ősszel és télen egyaránt. Az arcápolás legfőbb célja, hogy a bőr minél tovább megőrizze egészséges működését és fiatalos megjelenését, amelybe a fényvédelem is beletartozik.

A fényvédő arckrém használatával a bőröd szépségét sokáig megóvhatod, lassíthatod a bőröregedés folyamatát és megelőzheted a korai ráncok kialakulását.

Éppen ezért ősszel és télen is legyen a bőrápolási rutinod része a MediNatural fényvédő arckrém, így gátolhatod az UV sugarak és a kék fény okozta bőrkárosító hatásokat!