A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Miért érdemes magyar és állatkísérletektől mentes natúrkozmetikumot választani?

Miért érdemes magyar és állatkísérletektől mentes natúrkozmetikumot választani?

 

Nagyon csábító lehet szinte filléres megoldásokat keresni külföldi webáruházak kínálatában, illetve érezhetjük úgy is, hogy nem találunk a magyar piacon olyan terméket, amit éppen keresünk.

Ilyenkor legalább két kérdést érdemes feltenni:

• Biztosan szükségünk van arra, amit meg akarunk vásárolni és rendesen utánajártunk a minőségének?

• Átgondoltuk, hogy amit éppen próbálunk beszerezni azzal kit/kiket fogunk támogatni?

 

Az ideális kozmetikumok felkutatása közben is felmerülhetnek olyan gondolatok, hogy vajon mennyivel nyújthat többet egy külföldi cég terméke, mint egy magyar?

 

Eláruljuk, hogy a kozmetikumok származása, márkája a minőség és a hatékonyság szempontjából semmit nem számít! Kizárólag az összetétel, ami alapján el lehet dönteni, hogy egy készítményt egyáltalán érdemes-e megvásárolni és a bőrünkre kenni.

Azt tudtad, hogy a világon több tízezer alap- és hatóanyagot használnak fel a kozmetikumok gyártása során? Ezek többsége sajnos nincs kellőképpen ellenőrizve, a hosszútávú hatásaikat senki sem ismeri. Szerencsére a natúrkozmetikumok esetében sokkal jobbak az esélyeink, hiszen korlátozott a felhasználható anyagok száma, ráadásul a különböző minősítések is behatárolják, hogy egy-egy készítmény mit tartalmazhat és mit nem. Ilyen az UltraGreen minősítési rendszer is, amivel a legtöbb MediNatural kozmetikum rendelkezik, erről már egy korábbi blogunkban részletesen írtunk.

 

Tehát elsősorban az összetételt vizsgáld meg, utána jöhet a következő döntés, hogy vajon külföldi vagy magyar terméket válassz-e?

 

Természetesen szíved joga erről döntést hozni, viszont érdemes mérlegelni néhány szempontot:

• A magyar termék szállítása biztosan kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mint a külföldi.

• A legtöbb magyar natúrkozmetikumot készítő cég családi vállalkozás, ahogyan például a MediNatural is.

• Vannak olyan különleges alapanyagok, amelyeket szinte mindenki ugyanarról a helyről szerez be, így ez alapján nem lehet különbséget tenni.

• A garanciák, a vevők iránti gondosság a legtöbb esetben jobban érvényesül helyi vállalkozások esetében.

 

Származási helytől függetlenül van még egy szerintünk döntő kritérium, ez pedig az állatkísérletek témája

 

Az EU-s országokban a kozmetikumokkal kapcsolatos állatkísérleteket már 2013 márciusában betiltották, ami azt jelenti, hogy nem kerülhet a boltok polcaira olyan szépségápolási termék, amit állatokon teszteltek, de még olyan összetevőt sem tartalmazhat, amit állatkísérletekkel fejlesztettek tökéletesre.

Ettől függetlenül ne legyenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy a kozmetikai ipar régebben is ügyelt volna erre. A korábban említett, a mai napig a kozmetikumokban megtalálható több tízezer vegyülettel sajnos sok állatkísérletet végeztek. Viszont ma már tudjuk, hogy az állatkísérletek eredményei többnyire nem jelentenek semmilyen bizonyosságot azzal kapcsolatban, hogy az adott kozmetikumban található anyagok mennyire lesznek károsak, allergiát kiváltók vagy irritálók az emberek számára.

Megnyugtató, hogy a természetes összetevőkkel kapcsolatban semmi szükség nincs állatkísérletekre, hiszen ismerjük ezen anyagok az ember bőrére gyakorolt hatását és a várható reakciókat. Ez nem azt jelenti, hogy csak azért, mert valami természetes az automatikusan jót tesz a bőrnek. Viszont a natúrkozmetikumokat összeállító hozzáértő szakemberek pontosan ismerik az egyes anyagok jellemzőit, hogy a lehető legjobb és leghatékonyabb komplexet alkossák meg.

 

Tehát összegezve milyen szempontokat is érdemes szem előtt tartanod, amikor kozmetikumot vásárolsz?

 

• Ha egy kozmetikum magyar termék, akkor nem kellett kontinenseken át utaztatni rendkívül környezetszennyező módon.

• Ha azt is nézed, hogy egy kozmetikum alapanyagait nem tesztelték állatokon esetleg a világ más területein, akkor etikus döntést hozol.

• Az sem mellékes, hogy a natúrkozmetikumok természetes alapanyagokból készülnek, koncentrált hatóanyagokat tartalmaznak és biztosítják a bőr egészséges működését.

Dönts te is felelősen a kozmetikumokkal kapcsolatosan és válaszd a természetes alapanyagú, állatbarát, magyar készítményeket, mint amilyen a MediNatural termékcsalád is!