A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Koreai arcápolási rutin a magyar hétköznapokban a gyönyörű bőrért

Koreai arcápolásKoreai arcápolási rutin a magyar hétköznapokban a gyönyörű bőrért

Hallottál már a koreai arcápolási rutinról és a koreai nők legendásan szép bőrének titkairól?

Itt az idő, hogy lerántsuk a leplet és kiderüljön hogyan lehet neked is bársonyos, feszes és sima arcbőröd! Érdemes tisztázni pár fontos kérdést:

Vajon a koreai nők bőre valóban más, mint a miénk itt Európában? Mit takar pontosan a koreai arcápolás és hogyan valósíthatod meg te is a mindennapokban?

Mi szükséges ahhoz, hogy sokáig sima, ránctalan és egyenletes tónusú maradjon a bőrünk?

Először is fontos tudnod, hogy minden ember bőrszerkezete anatómiailag egyforma, a bőrműködés egyes elemeiben vannak csak eltérések. Gondolj az alap bőrszínre, ami a melanin eloszlásától és a bőrpigmentet termelő sejtek aktivitásától, valamint nagyságától függ. Ezen kívül rengeteg külső-belső hatás ér bennünket, ami mind befolyásolja a bőrműködést. Ázsiában ugyanazokkal a bőrproblémákkal néznek szembe az emberek, mint az európaiak, tehát megjelenhet például hiperpigmentáció, kialakulhatnak mitesszerek, pattanások.

Akkor mégis miért tekintenek sokan ámulattal a koreai hölgyekre, mitől olyan sima és egyenletes a bőrük, hogy szinte kortalannak tűnnek?

A válasz: más a bőrápolási kultúrájuk és eltérő a szemléletük az életmóddal kapcsolatban. Lehet rájuk irigykedni, de inkább nézzük meg mit takar a koreai bőrápolás és milyen jó példát vehetünk róluk! Ázsiában már tinédzser kortól természetes az alapvető bőrápolás elsajátítása. Nem akkor kezdenek el gyorsan magukra kenni valamit, amikor már megjelentek a bőrhibák, kialakultak a ráncok, hanem fő taktikájuk a megelőzés! Tehát érdemes idejében kialakítani a helyes bőrápolási rutint a bőrtípusnak megfelelő természetes készítményekkel. Ne ess kétségbe, ha eddig ezt elmulasztottad, hiszen mindig lehetőséged van tenni magadért, az ápolt külsőért és a szép bőrért. Egy másik szempont, ami hozzájárul a szinte kifogástalan bőrhöz, hogy elegendő időt fordítanak magukra, aminek része arcbőrük napi szintű karbantartása. Másik fontos tényező a bőrápolás sorrendjének felépítése. A „koreai bőrápolás” kifejezés alatt egy 10 lépéses rutinból álló technika terjedt el nálunk. És itt jön egy tévhit! A koreai nők sem végzik el minden nap kétszer mind a 10 lépést! Erre nincs is szükség, mert a bőr egyszerűen nem igényli. Van, ahol már csak 5 lépést említenek, de egyáltalán nem ez a lényeg, hanem hogy rendszeresen megadjuk a bőrnek, amire valóban szüksége van! Nem lenne célszerű számolgatni a lépéseket, inkább az eredményt kell szem előtt tartani. Biztosra veheted, hogy az alapos, mindenre kiterjedő otthoni kozmetikázást mindenképpen meghálálja a bőröd, az erőfeszítésed nem marad eredménytelen, hiszen napról napra egyre egészségesebb és szebb lesz a bőröd.

Lássuk, hogy néz ki a mindennapokban a helyes arcápolási rutin, amit már nem muszáj „koreai bőrápolásnak” nevezni, legyen ez a Te saját „énidőd” inkább:

Letisztítás: Nem lehet elégszer hangsúlyozni a reggeli és esti alapos bőrtisztítást, a smink és a szennyeződések eltávolítását. Ez történhet nedves vattára csepegtetett növényi olajjal, utána bármelyik MediNatural arctisztító készítménnyel.

Hámlasztás: A gyengéd hámlasztás is a napi rutin része, ez biztosítja az elhalt hámsejtek leválását, hogy ne alakuljon ki gyulladás és a kozmetikumokban lévő hatóanyagok tökéletesen fel tudjanak szívódni.

Könnyed hidratálás: A bőrfelszín hidratálása következik, amit a 100% virágvízből álló arcpermetek biztosítanak.

Szérumok: A tiszta bőrre most már jöhetnek a legújabb kutatások alapján fejlesztett, koncentrált hatóanyagtartalmú MediNatural szérumok, melyek már a mélyebb rétegekbe jutva táplálják, regenerálják a bőrt, támogatják a megfelelő bőrműködést és enyhítik a különböző bőrproblémákat.

Szemráncok megelőzése, csökkentése: A szemkörnyék vékony, érzékeny területének ápolása következik. A ráncok itt alakulnak ki először, ezért fontos már fiatalon gondoskodni a hidratálásról.

Arcápolás: Nappalra és éjszakára is ajánlott a bőrtípusnak megfelelő arckrém felvitele, így lesz a bőr folyamatosan hidratált és puha.

Pakolás: Hetente kétszer alkalmazva a természetes anyagokban gazdag pakolásokat plusz egy lépést tehetsz a bőrkép javulása érdekében.

A reggeli és az esti bőrápolás tehát igazi „énidő”, amikor végre nyugodtan magaddal foglalkozhatsz. Ha úgy érzed, hogy erre neked nincs időd, akkor kérdezd meg, hogy mennyire vagy fontos saját magadnak? Hidd el, szükség van stresszmentes időszakra, amikor lenyugszol, feltöltődsz. Erre kiváló alkalom a reggeli és az esti bőrápolás, amikor nemcsak lelkileg, hanem testileg is megtapasztalhatod a pozitív változást.

Ráadásul ha a MediNatural kozmetikumokkal valósítod meg mindezt, akkor nem kell aggódnod az esetleges káros anyagok miatt sem, hiszen mi kizárólag a természet kincseit használjuk fel a kozmetikumainkban. Hívhatjuk koreai, vagy bármilyen bőrápolási rutinnak, a lényeg, hogy legyen magadra elegendő időd, törődj a külsőddel is, ami hozzájárul a magabiztossághoz és az önbizalomhoz, erre a bőrápolás napi rutinja szuper lehetőség!