A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Holisztikus szemléletű bőrápolással lehet csak tartós eredményeket elérni!

Holisztikus szemléletű bőrápolással lehet csak tartós eredményeket elérni!

 

A holisztikus szemlélet lényege, hogy amikor szeretnénk az életünkkel kapcsolatban valamit megoldani, akkor a lehető legtöbb oldalról megvizsgáljuk a lehetőségeket.

Az egyensúly és a harmónia olyan ideális állapotok, amelyek csak akkor tudnak megvalósulni, ha figyelünk a testünkben zajló folyamatokra, a szellemiségünk fejlődésére és a lelkiállapotunkra is. Ezen a három területen való változtatások vezetnek megújuláshoz és a céljaink eléréséhez. Nincs ez másként a bőrállapot javításával kapcsolatban sem! Egyre elterjedtebb az a szemlélet, hogy ne csupán a tünetek pillanatnyi kezelésével foglalkozzunk, hanem kutassuk a kiváltó okokat szellemi-lelki-testi szinten is, ez a szépségápolásban és a bőrproblémák megszüntetésében is hatékonyan alkalmazható.

A bőr testünk legnagyobb szerve, számos funkciót lát el, amelynek mindegyike a belső, létfontosságú szervek működésével függ össze. A bőrt különálló egységként kezelni az egésztől csak rövid távú javulást eredményezhet és a probléma okainak megoldása nélkül nem lesz tartós javulás. A holisztikus megközelítés azt jelenti, hogy bőrünk szépsége és megjelenése rengeteg tényező összességétől függ, amelyeket mind figyelembe kell venni annak érdekében, hogy megőrizzük, illetve visszanyerjük fiatalos ragyogását és egészséges kinézetét.

 

A holisztikus szemléletmód fókusza tehát nem csupán egy-egy bőrtüneten, hanem az egész emberen van, így több oldalról is keressük a megoldást az aktuális problémákra. Legyen szó ráncosodásról, száraz és érzékeny bőrről, rosaceáról, karikás szemekről, pattanásokról…, minél több szempontot vizsgálunk meg és kezelünk, annál látványosabb és gyorsabb eredményt érhetünk el.

 

Nézd meg, milyen tényezők befolyásolhatják bőröd jelenlegi állapotát:

 

• életszemlélet, gondolkodásmód

• aktuális érzelmek

• megélt jó és rossz emlékek

• életmód

• táplálkozás minősége

• szervrendszerek működése, egészségi állapota

• stressz szintje

• alvás, pihenés, kikapcsolódás

• külső körülmények (időjárás, UV-sugárzás, szmog…)

• alkalmazott kozmetikumok

 

Ahogy a felsorolt pontokból is kiderült, a bőr állapotát nagyon sok tényező befolyásolja, ezért azt javasoljuk, hogy őszintén vizsgáld meg ezeket és ahol szükséges, változtass.

Biztosan lesznek olyan területek, amelyek rendben vannak vagy könnyedén helyre tudod tenni. Amennyiben nem érzed magad teljesen egészségesnek, elakadtál a számodra ideális életmód és táplálkozás kialakításában, túl sok stressz ér, vagy nem érzed jól magad az aktuális élethelyzetedben, akkor keress fel olyan terapeutákat, akik segíteni tudnak neked a megoldásban.

A holisztikus bőrápolás hosszú távra, egy egész életre szóló pozitív szemléletet alakít ki, és az a nagyszerű benne, hogy miközben dolgozol a bőrkép javításán, eközben sok minden a helyére kerül az életedben is. Amikor elkezdünk ténylegesen odafigyelni az életvitelünkre és a szellemi-lelki fejlődésünkre, akkor egyúttal a külső szépség megteremtését is elősegítjük.

Hiszen minden mindennel összefügg és oda-vissza hatással van egymásra, a belső harmónia és a kicsattanó egészség tükröződik a bőrünkön is.

 

Milyen konkrét lépésekkel valósíthatod meg a holisztikus bőrápolást a mindennapokban?

 

Mutatunk néhány példát: Próbálj meg a lehető legtöbbször pozitív dolgokon gondolkodni, ne ragadj le túl sokáig negatív híreken, eseményeken, a mosoly, a vidámság hidd el meglátszik az arcodon is. A táplálkozásnak nagyon fontos szerepe van, belülről alapozza meg a szépséget. Minél egészségesebb az étrended, ez annál inkább visszatükröződik az arcbőrödön.

Látványos a különbség a jól hidratált és a vízhiányos bőr között. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása természetesen nemcsak a bőrt, de a szervezet egészét hidratálja!

A testmozgás segíthet a stressz enyhítésében és a boldogság-hormonok felszabadításában, ezen kívül jelentősen javítja a keringést, elengedhetetlen a méreganyagok kiürítéséhez, fokozza az oxigénfelvételt, így támogatva a szépségünket. Pihenj eleget, mert az alváshiány sötét karikákat, fáradt, szürkés, fakó bőrt eredményez, emelkedhet a stresszhormon-szint, amely bőrgyulladást, rosaceát, ekcémát okozhat. A rossz minőségű alvás csökkenti a test regenerálódási lehetőségét, ami fokozza a bőrproblémák kialakulását.

 

Természetesen a holisztikus bőrápoláshoz hozzátartozik a bőrtípusodnak megfelelő rendszeres napi rutin kialakítása.

 

A szépségápolás alappillére, hogy tiszta és természetes hatóanyagokkal támogasd és tápláld a bőrödet, ne terheld káros vegyületekkel teli kozmetikumokkal. Legyen szó feszesítésről, hidratálásról, ránctalanításról, érzékeny vagy zsíros bőr kezeléséről – számos problémára találhatsz speciális készítményt a MediNatural kínálatában.

Bőröd igényeinek megfelelően és a lehetőségeidhez mérten állítsd össze a napi rutinodat. Ebben nyújt segítséged számodra az „Arcápolás” kategóriában lévő részletes leírás >>>  
Bátran egészítsd ki a rutinodat masszázzsal, arctornával, amik szintén hozzájárulnak az egészséges bőrműködéshez és a bőrállapot javulásához.

Bevetheted az aromaterápiát is, ami segít ellazulni, megnyugodni és jelentősen csökkenti a stresszt. Tiszta növényi olajba is keverhetsz pár csepp 100%-os tisztaságú illóolajat, amit felhasználhatsz a bőrápolás során >>>

 Ahogy láthattad, a bőrápolás holisztikus megközelítése a teljességre törekszik. Olyan szemlélet, amely figyelembe veszi az egyén egészét, beleértve a testi-szellemi-lelki tényezőket is, hiszen a bőrt nem lehet különállóan, mindentől függetlenül kezelni.

 

Milyen eredményre számíthatsz a holisztikus szemléletű bőrápolás során?

 

• Jelentősen javulnak, sok esetben megszűnnek a bőrproblémák, gyulladások.

• A bőr ellenálóbb lesz a külső káros hatásokkal szemben, növekszik a természetes immunitása.

• Az egészségi állapot javulásával összhangban sokkal fiatalosabb lesz a megjelenés.

• A lelki harmónia megteremtése pozitívan hat a bőr szépségére.

• A bőrműködés, ezáltal a faggyútermelés és az anyagcsere is visszatér egészséges egyensúlyi állapotába.

• Növekszik a bőr nedvességmegtartó képessége és hidratációja.

 

Nagyon sok múlik rajtad, ha egészséget és szép bőrt szeretnél, ez egy olyan felelősség, amit érdemes felvállalni és lépéseket tenni ennek érdekében!