A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Hogyan lehet javítani a tinédzserek problémás bőrén?

Hogyan lehet javítani a tinédzserek problémás bőrén?

Tizenéves korban sok esetben megváltozik az addig sima, puha gyermekbőr és kellemetlen problémák kezdenek megjelenni. Gyakran alakulnak ki mitesszerek, pattanások, gyulladt aknék, amitől mindenki minél előbb szabadulni akar.

 

Mitől alakul ki a tinik problémás, pattanásos bőre?

 

Először is fontos megjegyezni, hogy a bőr aktuális állapota nem a véletlen műve, több tényező játszik szerepet benne. Ezeket fogjuk most röviden végignézni és ellátunk olyan tanácsokkal, amelyek segíteni fognak, hogyan kezeld a problémás bőrt.

A tinédzserkor elején hirtelen olyan hormonális változások történnek a szervezetben, amelyek komoly hatással vannak a bőr működésére is. Most nem fogunk bonyolult anatómiai ismeretekben elveszni, elég annyit tudni, hogy fokozódik a faggyúmirigy működése, ezért zsírosabb lesz a bőrfelszín. Ez természetes folyamat, és csak akkor okoz komolyabb problémát, ha olyan baktériumok, gombák kerülnek a faggyúmirigybe, amelyek a bőr mélyén elszaporodva gyulladást okoznak, ami pattanások, akné formájában jelenik meg. Ilyenkor nem a pattanások otthoni nyomkodása a megoldás, hanem egyrészt hatékony bőrápolási rutin kialakítása, másrészt a kiváltó okok tisztázása és megszüntetése.

A bőrön lévő pattanások sok esetben a szervezetben, főleg az emésztőrendszerben lévő gyulladásokra vezethetőek vissza. A tiniknél is előfordul étel-intolerancia, amit vizsgálatokkal egyszerűen ki lehet deríteni. A tejtermékek, finomított szénhidrátok, cukros és adalékanyagos ételek túlzott fogyasztása nem kedvez a jó emésztésnek és ez a bőrön is meglátszik. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek csökkentése, elhagyása javítja a bőrképet.

Vizsgaidőszak, dolgozatok, vagy akár a fiatalokra általánosan jellemző önbizalomhiány miatt is keletkezhet belső feszültség, stressz, ami olyan negatív változásokat eredményez, ami kihat a bőrre. Erre megoldás azoknak a technikáknak az elsajátítása, amelyek csökkentik a szervezetre háruló stresszhatásokat. Ilyenek például: nyugtató vagy épp kedvenc zene hallgatása, a légzés megfigyelése és hasi légzés gyakorlása, jóga, testmozgás, kikapcsolódás, kirándulás a természetben, hobbi, alkotómunka.

A nem megfelelő minőségű és összetételű kozmetikumok használata is súlyosbíthatja az amúgy is problémás bőr állapotát. Az irritáló, allergiát okozó, vízelvonó anyagokat tartalmazó termékek nem alkalmasak bőrápolásra, résen kell lenni, hogy ne terheld káros vegyületekkel a fiatal, érzékeny bőrt. Kizárólag természetes összetevőkből álló, jó minőségű, magas hatóanyagtartalmú natúrkozmetikumokat használj!

Vannak, akiknek nem feltétlenül a pattanások, inkább a kis fekete vagy fehér mitesszerek jelentik a fő bőrproblémát. Ezek keletkezése úgy történik, hogy az elhalt hámsejtek összetapadnak a túlzott mértékben keletkező faggyúval és ez a keverék eltömíti a pórusok kivezető nyílását. Fontos megjegyezni, hogy a kevés folyadék-fogyasztás hozzájárul a bőr szárazságához, a faggyú megkeményedéséhez és nehéz ürüléséhez, ami végső soron tág pórusokat eredményezhet. A mitesszerek megelőzésére és megszüntetésére hatékony megoldás a rendszeres alapos arctisztítás, a gyengéd hámlasztás és a felpuhítás utáni szakszerű eltávolítás.

 

Elérkeztünk ahhoz a részhez, amikor megmutatjuk milyen rutin ajánlott a tinibőr mindennapi ápolásához.

 

Már említettük, hogy kizárólag természetes, minőségi kozmetikumokat szabad használni, hiszen csak ezek képesek hatékony megoldást nyújtani a problémás, pattanásokra hajlamos, zsíros bőr számára. A MediNatural megbízható ebben a tekintetben is, úgyhogy most nézzük hogyan néz ki a tini bőrápolási rutin a mindennapokban. Kétféle megoldást fogunk bemutatni, az elsőt kimondottan tizenéveseknek javasoljuk, akik most ismerkednek a kozmetikumok világával. A másodikat kicsit idősebb, illetve komolyabb bőrproblémákkal küszködő fiataloknak állítottuk össze.

 

Reggeli és esti bőrápolási rutin tiniknek:

1. Alapos arctisztítással kezdünk, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a felesleges faggyút a bőr felszínéről. Erre a feladatra legalkalmasabb a Teafaolaj folyékony szappan, ami nem szárítja ki a bőrt, hanem kíméletes és gyengéd.

2. Amennyiben vannak pattanások a bőrön, akkor azokat helyileg 100%-os tisztaságú Teafaolajjal érdemes kezelni. Tiszta ujjbegyre vagy fültisztító pálcikára cseppentve kell bekenni az érintett területet.

3. Végül a könnyed Teafaolaj arctejjel érdemes nagyon vékonyan bekenni, ami normalizálja a faggyútermelést, ezáltal segít megelőzni a pattanásokat, emellett kitűnő nyugtató hatással is bír.

Ezt a 3 Medinatural kozmetikumot csomagban is be tudod szerezni itt >>> 

 

Reggeli bőrápolási rutin fiataloknak problémás bőrre:

1. Első lépés az arctisztítás, amire ebben az esetben a Teafaolaj arctejet ajánljuk. Egy kis mennyiséget simító mozdulatokkal vigyél fel az egész arc területére, utána langyos vízzel mosd le, majd gyengéden töröld szárazra a bőröd.

2. Ezután a koncentrált hatóanyagtartalmú Niacinamide szérum következik, ami igazi hatóanyag bomba a zsíros, kombinált bőr számára.

3. Ápoló, regeneráló hatású Niacinamidos hidratáló arckrémmel zárjuk a sort.

 

Esti bőrápolási rutin fiataloknak problémás bőrre:

1. Teafaolaj arctej

2. A rendszeresen végzett gyengéd hámlasztás segít eltávolítani a felhalmozódott és a bőr pórusait eltömítő, faggyúzsírral keveredő elhalt hámsejteket. Erre a célra a PHA hámlasztó ideális megoldást kínál, minden másnap alkalmazd.

3. A pattanásos, problémás bőr egyik megmentője a retinol, éppen ezért amelyik este nem használod a hámlasztót, azokon a napokon vesd be a Retinol szérumot.

4. Befejezésként a Niacinamidos hidratáló arckrémmel kend be vékonyan az arcbőrödet.

 

+ Extra bőrápolási tipp:

Hetente kétszer a Teafaolajos mattító krémpakolás, azaz a „fekete maszk” nagyon hatékonyan tisztítja a pórusokat, csökkenti a zsíros érzetet, nyugtatja az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrt. A tinédzserek problémás, pattanásos bőrének kezelése nem lehetetlen küldetés. Életmódbeli változtatásokkal, természetes kozmetikumok rendszeres használatával, türelemmel és kitartással biztos javulás várható.