A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Az arcápoló termékek használatának helyes sorrendje – tegyük tisztába ezt a kérdést!

Az arcápoló termékek használatának helyes sorrendje

Természetes igény, hogy a nők szépnek és fiatalnak szeretnének látszani minden életkorban, tinédzserként és érett korúként egyaránt. Ezt az elvárást a kozmetikai ipar is pontosan tudja és meglovagolja, hiszen folyamatosan készülnek az arcápoló készítmények, az arclemosótól a hidratáló krémeken át, az igazi csodákat ígérő szérumokig sok-sok márka által. Nagy kihívás ez a piaci szereplők számára, de a hölgyeknek sincs könnyű dolga eligazodni a rengeteg termékajánlat között. Mindenki a leghatékonyabb kozmetikumot keresi, ezért úgy döntöttünk, hogy segítünk a bőrápolás helyes kivitelezésében.

Először is azt kell tisztázni, hogy mi alapján válassz kozmetikumot. 

Az első és legfontosabb, hogy nézd meg alaposan az összetevőket, hiszen csak olyan anyagokat szabad a bőrre juttatni, amelyek semmilyen káros hatással nem rendelkeznek. A MediNatural kozmetikumok nemcsak nem tartalmaznak ártalmas összetevőket, hanem rengeteg természetes hatóanyaggal védik és támogatják a bőr egészséges működését. A kozmetikumok kiválasztásánál a másik fontos szempont és ezt is mindig tartsd szem előtt, hogy a bőrtípusodnak, aktuális bőrállapotodnak megfelelő kozmetikumok közül válassz. 

Ha megtaláltad azokat a bőrápoló termékeket, amik a te problémáidra kínálnak megoldást, akkor már csak meg kell ismerned, hogy mikor és milyen sorrendben alkalmazd ezeket. Mivel egyetlen termékkel nem lehet a tökéletes hatást elérni, ezért sorban végignézzük azokat a lépéseket, amiket, ha beépítesz a mindennapi bőrápolási rutinba, akkor tapasztalni fogod, hogy a bőröd egyre egészségesebb, szebb és ragyogóbb lesz. 

Hogyan néz ki pontosan az arcápolási rutin?

Reggeli alap arcápolás lépései:

•  Letisztítás
•  Szemkörnyék ápolás
•  Hidratáló arckrém

Reggeli prémium arcápolás lépései:

•  Letisztítás
•  Koncentrált hatóanyagtartalmú szérum felvitele
•  Szemkörnyék ápolás
•  Hidratáló arckrém

Esti alap arcápolás lépései:

•  Letisztítás
•  Szemkörnyék ápolás
•  Hidratáló arckrém

Esti prémium arcápolás lépései:

•  Letisztítás
•  PHA hámlasztó
•  Koncentrált hatóanyagtartalmú szérum felvitele
•  Szemkörnyék ápolás
•  Hidratáló arckrém
•  Kiegészítő ápolás: arcolaj
•  Heti egy-két alkalommal az esti arctisztítás után:
krémpakolás

Nézzük végig részletesen az arcápoló termékek használatát

Nulladik lépés: Bőrtípus meghatározása, ebben segítenek azok a leírások, amiket az „Arcápolási rutin ajánló” menüpontban találhatsz meg.

Első lépés: Letisztítás 

Ha a falat akarod újrafesteni, akkor először leporolod, ha tapéta van rajta, azt leszeded, és csak azután fogsz a festéshez. Az arcbőrödet is alaposan meg kell szabadítanod a rárakódott szennyeződésektől, a sminkszerektől, illetve a bőrműködés során természetesen kiválasztódott anyagoktól. Ez az előkészítő művelet biztosítja, hogy az utána felvitt kozmetikumok fel tudjanak szívódni és kifejthessék jótékony hatásukat.
Az egyik legjobb megoldás a C-vitaminos arctisztító gél, mert nemcsak, hogy kíméletesen tisztít, hanem egyben vitalizál és hidratál is, amikről tudjuk, hogy az arcápolás alappillérei. Nyomj a nedves kezedbe egy pumpányi mennyiséget és körkörös mozdulatokkal alaposan simítsd végig az egész arcodat, majd a nyakadat és a dekoltázsodat is. Itt is vékony a bőr, nem árt erre is odafigyelni. Öblítsd le, vagy nedves törlőkendővel töröld át a területet.
A másik kiváló tisztító termékünk a Teafaolaj arctej. Amennyiben ezt választod, akkor a következőképpen alkalmazd: nyomj egy mogyorónyi mennyiséget a tenyeredbe, simító mozdulatokkal vidd fel az egész arc területére, utána langyos vízzel mosd le, majd gyengéden töröld szárazra a bőröd.

Tehát minden reggel és este arctisztítással kezdd a bőrápolási rutint, mert a tiszta pórusokon keresztül gyorsabb és aktívabb a hatóanyagok felszívódása.

Plusz egy lépés az esti arcápolás során: Hámlasztás

Érdemes naponta egyszer alkalmaznod a PHA hámlasztót gyümölcsenzimekkel. Támogatja a bőr megújulását és regenerálódását. Az esti arctisztítás után egy mokkáskanálnyi mennyiséget önts a tenyeredbe és oszlasd el az arcbőrödön, a szemhéjat és a közvetlen szemkörnyéket elkerülve. Nem kell lemosni, szépen beszívódik.

Koncentrált hatóanyagok felvitele: Bőrműködést támogató szérumok

A szérumok olyan tömény hatóanyag koncentrátumok, amik a bőr legmélyebb rétegeit is elérik és ott kifejtve hatásukat, hosszú távra megalapozzák a bőr egészségét. A MediNatural Aktív C-vitamin szérum egy hatékony fegyver a bőröregedés ellen, ami hidratál és ránctalanít is egyben. A Niacinamide szérum, antioxidáns hatásával legyőzi a szabad-gyököket, leküzdi az öregedés jeleit, a B3-vitamin segítségével részt vesz az energiatermelő folyamatokban, így javítja a bőr sejtjeinek működését és a bőr tónusát. A zsíros bőr állapotát is képes javítani, eltünteti a pattanásnyomokat és a foltokat. A Hyaluron extra szérum egy szuper hidratáló, ami a felszínen és a mélyebb rétegekben is növeli a bőr nedvességmegtartó képességét. A Retinol szérum bőrmegújító hatású, fokozza a kollagéntermelést, így a bőr feszesebb, fiatalosabb kinézetű lesz.
A szérumokat az arctisztítás és esetleges hámlasztás után kell felvinni. Használat előtt kicsit rázd fel, a pipetta segítségével szívj fel belőle, majd cseppents a tenyeredbe egy keveset és finoman ujjbeggyel masszírozd be. Pici ütögető mozdulatokkal is bemélyítheted a bőrbe, nagyon könnyen felszívódik.
Egyszerre több szérumot is használhatsz, de mindig hagyj időt a megfelelő felszívódásra. Alkalmazhatod felváltva is, például a reggeli bőrápolás során az egyiket, este egy másikat. 

A legvékonyabb bőr kezelése: Szemkörnyék ápolás

A szem környékén lévő bőr vékonyabb, kevés faggyúmirigy található ezen a területen, könnyen kiszárad és ráncosodik. A Peptides szemráncgél és szemránckrém feszesíti, hidratálja és táplálja a szemkörnyéki bőrt. Kenj fel egy borsónyi mennyiséget a szemkörnyék ápoló készítményből vékony rétegben és gyengéd ütögető mozdulatokkal segíts rá, hogy hamar beszívódjon. Ügyelj arra, hogy a szemedbe ne kerüljön. Használatát reggel, este a szérum felvitele után és az arckrém előtt javasoljuk.

A bőrápolás meghatározó része: Arckrémek nappalra és éjszakára

Az arckrémektől leginkább azt várjuk, hogy ránctalanítsanak, hidratáljanak, feszessé, bársonyosan puhává varázsolják az arcbőrünket, gyengéden tápláljanak és regeneráljanak.
A MediNatural hidratáló arckrémek megvalósítják mindazt, amit felsoroltunk, tehát a bőrápolás legfontosabb kellékei. A C vitaminos hidratáló arckrém minden bőrtípusra kiváló, hidratál, nem hagy zsíros érzetet. A Niacinamidos hidratáló arckrémet főleg normál és zsíros bőrre ajánljuk, de a ráncok megelőzésére is alkalmas, könnyen felszívódik. A Hyaluron 3 + Ceramid hidratáló arckrém az érett, száraz, tehát víz- és zsírhiányos bőr nélkülözhetetlen táplálója. 
Egy pumpányi mennyiséget masszírozz finoman a bőrbe, az arc-, a nyak-, és a dekoltázs ápolására is ajánljuk. Alkalmazd nappalra és éjszakára egyaránt.

Kiegészítő ápolás: Arcolajok

A növényi olajok olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amik extra táplálást biztosítanak a bőr számára. Vannak könnyebben és nehezebben felszívódó olajok, ki kell tapasztalni, hogy a bőrödnek melyik tetszik a legjobban. Az olajokat mindig a bőrápolási rutin végén alkalmazd, de önállóan közvetlenül az arctisztítás után is felviheted. Puhítja és természetes módon akadályozza meg a bőr túlzott vízvesztését. Pár cseppet nedves kézzel (tiszta víz vagy arcpermet) körkörösen masszírozz be, az arcon lentről felfelé és bentről kifelé haladva.

Extra heti rutin: Arcpakolás

Tökéletes eszköz és indok az „én időre”. Szánj magadra hetente kétszer 10-15 percet, és amíg a pakolás az arcodon pihen, lazíts te is. Engedd el a mindennapi gondokat, és érezd, ahogy a lágy, krémes állagú arcpakolás kifejti áldásos hatását. Megköti a vizet, kisimítja a ráncokat, helyreállítja a bőr rugalmasságát és feltölti fiatalsággal az egész lényedet.
A Teafaolajos krémpakolás fertőtlenít, frissít, szabályozza a faggyúmirigy működését. A C vitaminos krémpakolás, feszesít, hidratál, regenerálja a fáradt bőrt, a Joghurtos krémpakolás aloe verával táplál és nyugtató hatású. A Peptides ránctalanító krémpakolás az anti-aging program kihagyhatatlan eleme.
Mindig tiszta bőrre vidd fel vékony rétegben, egyenletes eloszlatva a krémpakolást. Hagyd a bőrön 10-15 percig, majd finoman töröld le nedves kendővel. Illetve, ha úgy érzed, akkor masszírozd a bőrbe, így például éjszakai krémként is alkalmazhatod heti egy-két alkalommal.
Ebből a kezelési sorból is láthatod, hogy a MediNatural kozmetikumok által mindent meg tudsz valósítani, ami a bőrápoláshoz szükséges. Rendszeres bőrápolási rutin kialakításával bőröd napról-napra egyre egészségesebb és szebb lesz!
Válassz a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikum csomagajánlataink közül!

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging