A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

9 gyakori tévhit a bőrápolással kapcsolatban, amit ideje tisztázni

9 gyakori tévhit a bőrápolással kapcsolatban, amit ideje tisztázni

A bőrápolás nem bonyolult művelet, mégis vannak olyan tévhitek, amelyek megakadályozhatnak abban, hogy rövid időn belül látványos eredményt érj el. Most nézzük meg melyek azok a kérdések, amelyeket nem árt tisztázni!

 

1. A bőrápolás azt jelenti, hogy reggel vagy este felkenünk egy hidratáló krémet

A bőr a nap folyamán szennyeződik, éjszaka kiválasztó folyamatok zajlanak benne, előfordulhat, hogy túl sok faggyú kerül a felszínére, éppen ezért naponta kétszer érdemes letisztítani. Ráadásul hiába kened a legjobb szérumokkal, krémekkel, a hatóanyagok csak tiszta bőrön keresztül tudnak rendesen felszívódni.

 

2. A zsíros bőrt szárítani kell

Amennyiben alkoholos vagy erős tisztító hatású

- például SLS-t (Sodium Lauryl Sulfate) tartalmazó

- arctisztítót, tonikot használsz, akkor a zsíros bőr problémája fokozódni fog.

Mégpedig azért, mert ezek a szerek fokozott faggyútermelésre ösztönzik a bőrt, így minél drasztikusabban szeretnél a felesleges faggyútól megszabadulni, annál inkább az ellenkező hatást fogod elérni. Ezek helyett alkalmazz gyengéd, a bőrműködést természetes módon szabályzó arctisztítót. 

 

3. Elég akkor anti-aging kozmetikumokat használni, amikor már megjelentek a ráncok

A bőr öregedési folyamatai már a húszas évek közepétől elkezdődnek. A hámréteg hidratáltsága csökken, a kollagéntermelés lelassul, a bőr megújulása zavart szenved. Rengeteg szuper hatóanyag áll rendelkezésre, amelyek segítenek megelőzni, illetve késleltetni a ráncok kialakulását. Már fiatalon is nyugodtan el lehet kezdeni az anti-aging hatású természetes kozmetikumok használatát.

 

4. A bőr hozzászokik a kozmetikumokhoz és egy idő után nem lesznek rá hatással

Az igaz, hogy egy jól megválasztott bőrápolási rutin kezdeti időszakában látványosabb és gyorsabb a pozitív változás. De ez nem azt jelenti, hogy később már nincs szüksége a bőrnek a rendszeres ápolásra, hiszen az egészséges bőrműködés fenntartása is cél. Természetesen időnként nyugodtan ki lehet próbálni más összetevőket tartalmazó készítményeket, a MediNatural termékek esetében is ezt javasoljuk, mert a tapasztalat mutatja meg, hogy mi válik be a legjobban.

 

5. Minél gyakrabban leradírozzuk a bőrt, annál simább és szebb lesz

Többféle bőrradír és hámlasztó létezik, amelyek különböző hatásmechanizmus alapján működnek. A drasztikus hámlasztás, gyakori szemcsés radírozás a legtöbb esetben a hámréteg megvastagodásához vezet, ez a bőr természetes védelmi reakciója. Ezért inkább a kevesebb több elven működő, akár naponta is alkalmazható gyengéd hámlasztást javasoljuk.

6. A kozmetikumok minden bőrproblémát megoldanak

A természetes összetevőkből álló, a legújabb tudományos kutatási eredményekre támaszkodó kozmetikumok nagyon hatásosak bőrproblémák esetén. Viszont nem oldanak meg mindent, hiszen a bőr állapota függ az életmódtól, a stressz mértékétől, a táplálkozás minőségétől, a folyadék-fogyasztástól, az egészségi állapottól is. Amikor bőrproblémákra keresel megoldást, akkor minden esetben holisztikus szemlélet szükséges, ami azt jelenti, hogy minden körülményt figyelembe kell venni a javuláshoz.

 

7. Minél drágább és „márkásabb” egy kozmetikum annál jobb hatású

Ki kell ábrándítsunk, mert bár a kiváló hatóanyagok nem tartoznak a filléres kategóriába, sajnos sok esetben az ár köszönőviszonyban sincs a minőséggel. Soha ne ár és ne is márkanév alapján dönts, hanem kizárólag az összetevők alapján válassz kozmetikumot!

 

8. A férfiaknak csak a borotválkozáshoz van szükségük kozmetikumra

Sokan az arcápolást női tevékenységnek gondolják, pedig a férfiak bőrének ugyanúgy szüksége van minden nap tisztításra, hidratálásra és táplálásra. Vannak eltérések a női és a férfi bőr felépítése és működése között, de az igényes külső a férfiaknál is elengedhetetlen a jó megjelenéshez, amihez hozzátartozik az arcbőr rendszeres ápolása is. 

 

9. Az illat becsaphat!

A belélegzett illatok, szagok nagy hatással vannak az érzelmeinkre, lelkivilágunkra. Ezt használják ki a kozmetikum gyártók is, amikor fantasztikus illatkompozíciókkal, magyarul parfümökkel igyekeznek elvarázsolni a leendő vásárlókat. Sokan illat alapján választanak maguknak kozmetikumot, pedig ahogy az ár és a márkanév, az illat sem a minőséget jelöli, sőt! Nagyon sok szintetikus illatanyag erős allergén, ezért legyél óvatos! Jó hírünk van számodra, a legtöbb Medinatural termék illatmentes vagy illóolajokat, illetve természetes anyagokból kinyert antiallergén illatot tartalmaz.

Reméljük sikerült eloszlatni néhány gyakori tévhitet és tisztázni fontos kérdéseket a bőrápolással kapcsolatban.