A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

8 hasznos tipp a téli bőrápoláshoz

8 hasznos tipp a téli bőrápoláshoz

Télen extrém körülményeknek van kitéve a bőrünk, gondolj a benti és kinti hőmérséklet közötti különbségre, a hideg, szeles időjárásra, a fűtés miatti száraz levegőre. Nem beszélve arról, hogy kevesebb friss, vitamindús élelmiszerhez jutunk hozzá és általában kevesebb folyadékot fogyasztunk, ami szintén nem kedvez a bőr állapotának. Ilyenkor könnyebben kiszárad, érzékennyé válhat, számos bőrprobléma keletkezhet.

 

Mit tehetsz télen, hogy a bőröd hidratált, egészséges és tökéletesen ápolt legyen?

1. Hidratálj kívül-belül

Minden sejtünk, így a bőrsejtek számára is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz, hiszen csak ezáltal tudja funkcióját betölteni. Éppen ezért, nagyon fontos télen is odafigyelni a folyadékfogyasztásra, ami lehet: tiszta víz, meleg tea, leves, frissen facsart gyümölcslé is.

Külsőleg, a bőr felszínén érdemes minden nap hidratáló hatóanyagokat tartalmazó natúrkozmetikumokkal pótolni az elvesztett nedvességet. Ezt reggel, este, illetve napközben is bármikor megteheted, ha úgy érzed szüksége van a bőrödnek védelemre. A MediNatural hidratáló arckrémek kiváló megoldást jelentenek a bőr kiszáradása és az időjárás viszontagságai ellen >>>

 

2. Belülről is tápláld a bőrödet

A szép bőr egyik titka a szervezet tápanyagokkal való feltöltése. Ez egyrészt változatos, egészséges alapanyagokból származó táplálkozással, másrészt étrend-kiegészítőkkel tudod biztosítani. A legfontosabbak a bőr számára: D-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, B-vitamin komplex, béta-karotin (amiből a szervezet A-vitamint állít elő), cink, szilícium, réz, omega 3 zsírsav.

 

3. Bőrápoló növényi olajok bevetése

A téli időszakban kimondottan ajánlott, hogy a napi bőrápolási rutint növényi olajok használatával egészítsd ki >>>. Ezek szó szerint a természet kincsei, amelyek tele vannak bőrműködést támogató hatóanyagokkal és segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Alkalmazhatod a hidratáló krém felszívódása után, illetve önállóan is bemasszírozhatod az arcbőrbe, amikor csak szeretnéd.

 

4. A test- és kézápolásra is ügyelj

Zimankóban eltöltött kirándulás, vagy akár csak egy kiadós séta után is jól esik a forró fürdő, vagy éppen a szaunázás. A bőr ezek után fokozottan igényli a törődést, hiszen gyakran tapasztalható fürdés, zuhanyozás után száraz, húzódó, viszkető érzés. Ezt remekül csillapítja a MediNatural hialuronsavas Testápoló, amely könnyed, tejszerű formula, hamar beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet >>>  Sokan tapasztalják azt a kellemetlen tünetet, hogy télen gyakran túlzottan kiszárad és kirepedezik a kézbőrük. Amennyiben te is küzdesz ezzel a problémával, akkor próbáld ki a Sheavajas kézkrémet >>>, ami azonnali komfortérzetet biztosít a kéz bőrének.

 

5. Párásíts és szellőztess

Télen a fűtés miatt könnyen lecsökken a benti levegő nedvességtartalma, ami vizet von el a bőrtől, ilyenkor jó szolgálatot tesz a hidegpárásító készülék, vagy a radiátorra helyezett vízzel teli tartály. Fontos, hogy ezeket rendszeresen tisztítani kell és cserélni bennük a vizet, hogy elkerüljük a penészgombák és a baktériumok megjelenését. Ezen kívül a szellőztetés is nagyon fontos, hiszen a tiszta levegő beáramlását csak így tudjuk biztosítani. Naponta legalább kétszer jól szellőztesd át a lakásban lévő helyiségeket.

 

6. Ne feledkezz meg a szemkörnyék és az ajkak megfelelő ápolásáról sem

Fordíts különösen nagy figyelmet a szem és a száj körüli területre télen. A szem alatti vékony bőr még jobban ki van téve a hidegnek és a szárazságnak, mint az arc többi része. Ezért különleges ápolásra van szüksége, a Peptides szemráncgél és krém tökéletes megoldást nyújtanak, használd ezeket a natúrkozmetikumokat reggel és este is az arctisztítást követően. Az ajkak ápolására a finomítatlan sheavaj, a kókuszolaj és az édesmandula olaj is tökéletesen alkalmas.

 

7. Pihenj, ralaxálj

Nem titok, hogy a bőr tükrözi a szervezetben zajló folyamatokat, és jó ha tudod, hogy az éppen aktuális lelkiállapot is meglátszik rajta. A téli időszakban is fontos, hogy foglalkozz magaddal, menj el masszázsra, kozmetikushoz, tegyél fel az arcodra egy tápláló pakolást, végezz olyan tevékenységeket, amik feltöltenek és kikapcsolnak. Az illóolajokat is bevethetjük a stressz ellen egy jó kis fürdőzés során >>>  A stressz kezelése, a relaxálás, pihenés minden időszakban jót tesz a bőrnek is, a ráncok kisimulnak, normalizálódik az állapota.

 

8. A rendszeres testmozgás a bőrre is pozitívan hat

Az elegendő pihenés mellett a rendszeres testmozgás is hatással van a bőrműködésre. Télen a bőr aktivitása jelentősen lecsökken, ennek oka, hogy a bőrfelszínnel találkozó hidegebb levegő összehúzza a kisebb ereket, gyengül a hajszálerek vérellátása, ezáltal a bőrsejtekhez is kevesebb tápanyag jut. A testmozgás javítja a keringést, fokozódik a tápanyagban dús vér eljutása a bőrhöz.

Alkalmazd ezt a 8 tippet, így télen is tökéletes ápolást biztosíthatsz a bőrödnek, ami által hidratált, puha és szép lesz.