A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Menü

Adventi készülődés | hit-remény-szeretet-öröm

A hétvégén megkezdődhet a visszaszámlálás karácsonyig.


Advent a szeretett, béke, várakozás ideje, az év egyik leghangulatosabb időszaka lehet, ha azzá teszed!  A karácsony első napját megelőző negyedik vasárnappal veszi kezdetét és egészen karácsonyig tart.  

Az advent (eljövetel) szó nemcsak anyagi értelemben vett készülődést jelent, hanem lelki ráhangolódást, amit vallástól függetlenül érdemes nyitottan fogadnod, hogy az ünnepekre való külső-belső felkészülés az örömteli várakozás jegyében teljen, miközben minden díszbe öltözik.

Az otthonod pompás ékessége lehet ilyenkor egy adventi koszorú.  


A mai adventi koszorúk általában kör alakúak, fenyőágból készülnek és 4 gyertyával vannak díszítve – a négy adventi vasárnapnak megfelelően. Minden vasárnap  egyel több gyertyát gyújts meg a koszorún.  A hagyomány szerint három darab lila és egy rózsaszín gyertyát kell elhelyezni a koszorún. Minden adventi gyertya egy fogalmat szimbolizál: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt. 

A hetente növekvő fény az ünnep egyre közelibb érkezését hivatott jelképezni.

Az advent utolsó vasárnapján mind a 4 gyertya egyszerre tölti majd meg az  otthonod és a szíved melegséggel és fénnyel.  

 

A hangulat varázsát fokozhatod két különleges illóolajjal 

Az Advent és a  Karácsony varázsa illóolaj keverékkel, amik kivétel nélkül mindenkit ünnepre hangolnak.


Az igazi ajándék azonban nem a fa alatt fog várni téged,  maga az érzés, az apró pillanatok öröme az amit  magaddal vihetsz a következő évekre is! 

A karácsony meghitt ünnepének lélekderítő illatai, az otthon édesen illatozó melegsége, a gyertyafény, a csillagszóró, a ropogós hó, a bejgli, a kacagás, a beszélgetések, a szeretteid mosolya, az ölelés átható ereje, égig érő karácsonyfa és a csengettyű hangja.

Na és persze Kevin a reszkessetek betörőkből elkerülhetetlen! 

Hangolódj az ünnepekre, hogy a végén sikerüljön  belehuppanni a karácsony  kipárnázott nyugalmába, majd átadni magad ennek a varázslatos atmoszférának.


A mesés illóolajokat idekészítettem Neked, csak görgess lejjebb !

Tartalomhoz tartozó címkék: illóolaj Karácsony

Keresés