A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez!
Kategóriák / Termékek

Acmella, a leghatékonyabb természetes ránctalanító

Acmella+Q10 ránctalanító olajos szérum

Legjobb MediNatural ránctalanító natúrkozmetikumokat itt találod  > > >


Acmella – A növény

Az Acmella Dél-Afrikából származó, de Brazíliában is honos, szubtrópusi éghajlatot kedvelő növény, mely területeken egész évben virágzik. Magyar nyelvterületen iskolavirágnak, vagy ábécéfűnek is nevezik. Több évszázaddal ezelőtt is ismerték már, Madagaszkáron például régóta kedvelt gyógynövény, de van ahol csípős fűszernövényként használják. A természetközeli népek nem boltban vásárolták a kozmetikumokat és a gyógyszereket, hiszen mindenre találtak megoldást a növényekben és a természetben. Megtanulták felhasználni azt, amit a környezetükben találtak. Az Acmella növénynek szinte minden része hasznosítható: a leveleit gombás bőrbetegségek kezelésére előszeretettel alkalmazzák, fertőtlenítő hatása miatt. A szemre emlékeztető virága hatásos reuma, láz, köhögés vagy tuberkolózis ellen, de szárítva, porrá őrölve torok- és ínyfertőzésekre is használták. Szárát régen fogfájás ellen rágcsálták, de igazán széles körben a virágából kivont oldatot hasznosítják a bőrápolás területén a mai napig.


Az Acmella alkalmazása 

E növényi kivonat legelterjedtebb alkalmazása napjainkban a bőr öregedése elleni harcban nyilvánul meg. Nők milliói tesznek meg mindent nap, mint nap azért, hogy megállítsák e folyamatot. Temérdek összegeket költenek a napi bőrápolásra, plasztikai műtétekre, drága kozmetikai kezelésekre és sem időt, sem pénzt nem sajnálnak arra, hogy valamilyen módon megállítsák az idő kerekét. Persze tudják, hogy ez szélmalomharc és a lehetetlent óhajtják, ezért kiegyeznek abban a megoldásban, ha valamilyen úton-módon, ideig-óráig legalább lassítani tudnak rajta. Természetesen az egész kozmetikai ipar erre az óhajra alapozza jövőjét és nem is ok nélkül. Ugyanakkor ma már egyre inkább megfigyelhető, hogy az emberek és a nők is szeretnének visszafordulni a jó öreg természet felé és előnyben részesítik az adalékmentes, természetes alapanyagokat a bőrápolás területén. Persze a kozmetikai ipar alkalmazkodik a mindenkori igényekhez, ezért már a legtöbb helyen kapható növényi alapanyagú, természetes összetevőkből álló bőrápoló termék. E folyamat során fedezik fel a gyártók, kisebb-nagyobb forgalmazók az Acmellát, mint hatásos fegyvert az öregedés és a ráncok elleni háborúban.

Az Acmella hatása

Igazából az Acmellának bénító hatása van, ami elsőre kicsit félelmetesnek tűnik, de van pozitív oldala is. A kivonatot tartalmazó krém könnyen felszívódva behatol a bőr felszíne alá és az ott megbúvó izmok mozgását korlátozza. Ez a hatás nem állandósul, a folyamat visszafordítható. Bőrünk feszességéért a kollagén-elasztin-fibroblaszt trió a felelős, melyek biztosítják a bőr megfelelő szerkezetét, feszességét, rugalmasságát. Ha ez az egyensúly az idő múlásával megborul, bőrünk lazább, ugyanakkor ráncosabb lesz. Ha szerencsénk van, akkor nevető ráncaink lesznek, ha nem, akkor morcosságunk vésődik arcunkra, örök időre. Ezért nem mindegy, hogy mennyit mosolygunk és mennyire vagyunk pozitívak életünk során. Előbb vagy utóbb az egész élettörténetünk ott lesz az arcunkon, mint egy monitoron, csak ráncok formájában. Az Acmella, mint hatóanyag késleltetheti ezt a folyamatot. Hatására a kollagén nem szökik olyan hamar, a bőrszerkezet visszanyeri stabilitását, feszesebb, rugalmasabb lesz. Kisimítja az egyenetlenségeket, ily’ módon fejti ki azonnali ránctalanító hatását.

Acmella - megjelenési formulák, alkalmazott területek

Acmella+Q10 olajos szérum
 

Az Acmella növény virágából nyert kivonat enyhe zöld illatú, halványsárga színű olaj, ami jól elegyedik más olajokkal, viszont nem oldódik vízben. Olaj formában is kapható, bőrfeszesítő szérumként kiváló, mint például a Q10 plusz Acmella olaj szérum:

A feszesítő szérumokkal nyakunk és dekoltázsunk is éveket fiatalodhat. Nem mindegy, hogy fel tudunk-e venni egy szépen kivágott ruhát vagy sem. Ráadásul azt mondják, hogy egy nőnek a nyaka minden körülmények között elárulja a korát. Hát nem feltétlenül kell ennek mindig így történnie. Az Acmellát gyakran keverik arckrémekbe, testápolókba is. Míg arckrémként a ráncok ellen küzd, addig testápoló formában kitűnően hatásos a terhességi csíkok vagy narancsbőr kezelésére.

 

 

 

 

 

Az egyik legjobb ilyen arckrém, a Niacinamidos hidratáló arckrém:

Acmella-niacinamide hidratáló arckrém, ami koncentráltan tartalmaz Acmellát, melytől tökéletes ránctalanító krémmé vált. Normál vagy kombinált, zsíros bőrre kiváló. Az Acmellát tartalmazó készítmények remek randi krémek, hiszen hatásukat azonnal vagy rövid időn belül kifejtik. Az Acmella nagyszerűen bevethető szemránckrémek összetevőjeként is, hiszen ez az egyik legkényesebb terület az érett korosztályú hölgyek esetében. A ráncos szemet még sminkelni sem könnyű, ráadásul ez az, ami rögtön szemünkbe tűnik, amikor tükörbe nézünk.
 

 

Acmella – a közvetett hatás

Az Acmella nem csupán gyógynövény, nem csupán alapanyag, hanem eszköz, amely megkönnyítheti életünket, hiszen visszaadhatja egy nők önbizalmát, reményét és hitét. A nők ma már nem ugyanazt a szerepet töltik be, mint régen. Egykor még harcolnunk kellett az egyenjogúságukért, de ma már sokan visszaadnánk abból a rengeteg féle szerepkörből és megelégednénk azzal, ha csupán az lenne a feladatunk, hogy szépek legyünk.

Hiszen, míg a férfiak nagyjából annyira veszik ki a részüket a hétköznapokból, mint régen, és fő tevékenységük a pénzkeresés, addig a nők szerepköre igencsak kibővült. Mi is pénzt keresünk, mint a férfiak, de az eredeti szerepköreink is megmaradtak, így vezethetjük a háztartást, nevelhetjük a gyerekeket és összetarthatjuk a családot. Míg a férfiaknál mindez opcionális. Ha van kedvük foglalkoznak vele, ha nincs akkor nem. Így a nőkre napjainkban sokszoros teher nehezedik és mindemellett még azt is elvárják tőlünk, hogy szépek és vonzók maradjunk. Hát bizony ez nehéz feladat így együtt.

A női természet viszont úgy van „kialakítva”, hogy szeretnénk minden szerepkörben egyformán helytállni és minden igényt messzemenően kielégíteni. Ezért aztán a nők minden olyan segítségnek örülnek, ami bármilyen módon, de megkönnyíti életünket. Az Acmellát tartalmazó készítmények hűséges társaink lesznek a ránctalanítás folyamatában. 

A hétköznapokban erőt meríthetünk abból, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ha simább az arcunk, könnyebben és vidámabban sminkelünk ki, így fokozva a saját komfortérzetünket. Ha pozitív visszajelzés jön a környezetünktől, újabb lendületet kapunk az akadályok leküzdésében.  
Ha egy nő boldog, boldogok a körülöttük lévő emberek is és egy nő boldogságához igazán nem kellenek nagy dolgok. Az Acmellát tartalmazó készítmények jó barátokként örömöt és vigaszt nyújthatnak a nőknek, jó kedvet csempészhetnek a hétköznapok mókuskerekébe.  Egy kiegyensúlyozott nő ragyog, amikor megjelenik és szétszórja ragyogását az őt körülvevőkre is. Ha már egy ideje e készítményeket használjuk még az is előfordulhat, hogy jóakaróink meggyanúsítanak bennünket, hogy ránctalanító műtéten estünk át. Nem hiába hívják az Acmellát, üvegbe zárt Botoxnak. De sebaj, mindenki azt hisz, amit csak akar, a lényeg, hogy mi legyünk jóban önmagunkkal.

 Acmella – a nagyszerű gyógynövény 

Fentieket összefoglalva tehát érdemes közelebbről megismerkedni ezzel a nagyszerű gyógynövénnyel és a belőle kivont hatóanyaggal, valamint a hatóanyagot tartalmazó készítményekkel. Érdemes beépíteni őket a mindennapos bőrápolásunkba, kikísérletezni, hogy nekünk mely formula a legmegfelelőbb és azt rendszeresen használni. A hatás nem marad el és ezt a visszajelzésekből is tapasztalni fogjuk. Ha van rá lehetőség, miért ne radíroznánk ki egy pár évet a korunkból, legalább látszólag? Egy érett nő is lehet szép és vonzó. Az Acmellát tartalmazó kozmetikumok segíteni fognak ebben és állandó szereplői lesznek életünknek, hiszen ez a növény már évszázadok óta bizonyított. Ki tudja, még az is lehet, hogy az utunkba akad egy kóbor királyfi – de ne legyen suhanc – a hófehér paripán. Persze az sem tragédia, ha a mi otthoni, kicsit pocakos, kicsit morgós hercegünk ejt el egy-egy jól megérdemelt bókot néhanapján. Nem árt, ha bennünket is dicsérnek időnként, nem csak a főztünket. Hiszen az élet szép és benne minden nő is az!

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging