Hőség, kánikula| Hűsítő, frissítő aromaterápiás receptek

 

natha Nyáron mi sem kellemesebb egy hűsítő fürdőnél vagy egy finom frissítő testpermetnél, különösen kánikula idején csodálatos érzés.

A hőségben frissít, feldobja hangulatunkat, de ha kell, megnyugtat.

Bármilyen illóolaj használható megfelelő hígításban. A grapefruit, narancs, citrom illóolajaknak enyhe fényérzékenyítő hatásúk lehet nem megfelelő hígításban, ezért ezek használata óvatosságot igényel. Napozás előtt, közben nem ajánlott a citrusos testpermet, persze az esti órákban frissítő mentás-narancsos fürdő nagyon kellemes tud lenni.

Az illatokat keverheted is. A citrusféléknek, a gerániumnak és a mentának, rozmaringnak hűsítő, dezodoráló hatása is van. A levendula illóolaj, a római kamilla, teafa illóolaj bőrnyugtató, regeneráló hatású.


Add a Facebook-hozKészíthetünk házilag testpermetet:

A testpermet készítéséhez ne használjunk alkoholt! Az alkohol ugyanis szárító és melegítő hatású, amely hatás nem éppen kívánt a nyári melegben. Egy 200 ml-es flakonba tegyél tisztított vizet vagy ásványvizet, és ebbe csepegtess ízlés szerint 3-8 csepp illóolajat. Használat előtt mindig rázd össze.

Hűsítő, nyugtató fürdő:

A rozmaring illetve a levendula illóolaj nyugtató hatásukról ismertek. Mivel ezek vízben nem oldódnak, csupán lebegnek a felszínén, mielőtt beletennéd őket, oldjuk fel tejben vagy tejszínben, így annak tápláló anyagai is fel tudnak szívódni a bőrbe. Ügyelj arra, hogy a fürdővíz langyos legyen - de inkább hidegebb -, így extrán hűtheted a nap által megviselt leéget bőrödet, testrészeidet.

4 csepp rozmaring illóolaj-, 4 csepp levendula illóolaj-,

Lábfrissítő masszázsolaj:

7 csepp rozmaring-, 3 csepp borsosmenta- és 4 csepp levendulaolaj elegyéből 5 cseppet 1 teáskanálnyi mandulaolajban elkeverünk és a fáradt lábakat bemasszírozzuk.

Frissítő fürdő a fáradt lábaknak:

3 csepp rozmaringolajat 1 evőkanál szódabikarbónával elkeverünk és egy tál meleg vízhez adjuk. A lábat 10-15 percig áztatjuk, kellemes érzés ha áztatás közben finoman masszírozzuk a lábfejet.


Frissítő illóolajok


Rozmaring illóolaj: hűsít és frissít, éberré tesz, és megtisztítja az érzékeidet. Autóban, illetve az utazás során bármikor. Ébren tart és javítja a koncentrációt. Készítsünk testpermetet, permetezzük a levegőbe, vagy a csuklóra, vádlira.

Citrom illóolaj : felfrissít, élénkíti az érzékeket, javítja a szellemi teljesítményt. Tiszta, könnyed légkört teremt, aktiváló hatású. Légtér illatosító, különösen ajánlott irodákba, tanuló szobákba.

Borsmenta illóolaj: tisztító, frissítő, élénkítő hatású, Indiai citromfű illóolaj: Frissítő, növeli a koncentrációs készséget, biztató, motiváló hatású, légtér-illatosítókba ajánlott, tisztítja a beltéri levegőt, gépkocsiban fokozza a vezető éberségét.


rozmarinolaj
Rozmaring illóolaj

hűsít és frissít, javítja a koncentrációt, éberré tesz, és megtisztítja az érzékeidet.

Autóban, illetve az utazás során bármikor. Ébren tart és javítja a koncentrációt. Készítsünk, testpermetet, permetezzük a levegőbe, vagy a csuklóra, vádlira.

 
Citrom illóolaj:


felfrissít, élénkíti az érzékeket, javítja aszellemi teljesítményt. Tiszta, könnyed légkört teremt, aktiváló hatású. Légtér illatosító, különösen ajánlott irodákba, tanuló szobákba.

 

eukaliptuszilloolaj

Eukaliptusz illóolaj:

 hatékonyan leküzdi a nehéz levegőt és kellemes, tiszta lélegzést biztosít. Frissítőhatása miatt a tanulás és munka közben növeli a koncentrálóképességet

 


borsmentailloolaj


 

 


Borsmenta illóolaj:
tisztító, frissítő, élénkítő hatású, serkenti koncentrációs képességet.

 

 

citromfuolaj
Indiai citromfű
illó
olaj:


 Frissítő, növeli a koncentrációs készséget, biztató, motiváló hatású, légtér-illatosítókba ajánlott, tisztítja a beltéri levegőt, gépkocsiban fokozza a vezető éberségét. 

Hírlevél feliratkozás!

Hírlevelinkből elsőként értesülhetsz akcióinkról, újdonságok megjelenéséről.

 

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:


 

FIGYELMEZTETÉS !
A felsorolt ismertetők, leírások tájékoztató jellegűek.

A javallatokra vonatkozóan alkalmazása
kizárólag a régóta fennálló használaton alapul.
Tudományos kutatással alátámasztva – nem rendelkezik.

Olvasásakor mindig tartsa szem előtt, hogy ezek nem helyettesíthetik
a szakszerű orvosi ellátást!
Kizárólag informális célokat szolgál, és nem tekinthető
hivatalos egészségügyi tanácsadásnak vagy ajánlásnak.
Egészségügyi döntései meghozatala előtt
a honlap használatán túl kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!